HRC, Magic Ride Northern Thailand

View previous topic View next topic Go down

HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Tue May 27, 2008 12:45 pm

Kepada member-member HardCoreRiders semua, satu ride akan dicadangkan untuk penutup tahun 2008 ini.

Magic Ride – Northern Thailand


Butiran seperti di bawah :

Tarikh : 15 November (Sabtu) sampai 23 November (Ahad) 2008 - 9 Hari

Laluan : KL – BKH – Hatyai (Train) –Ban Pong – Kancanaburi - Tak - Mae Sot (Magic Hill) - Mae Sariang (Magic Myanmar Border Road) - Mae Hong Son - Pai - Chiang Rai - Nan (Magic Bike Road) – Chiang Mai (Train) – Bangkok - Hatyai – BKH - KL

Kos : RM 2,500 – RM 3,000 seorang ( bergantung kepada jenis motosikal yang digunakan kerana petrol di Thai agak mahal)

Masa dan tempat flag-off : 12.15 pagi (Jumaat 14/11 malam Sabtu 15/11) di Restoran Jejantas Sungai Buloh

* jadual perjalanan akan diupdate kemudian setelah mendapat kebenaran dan persetujuan dari ahli-ahli konvoi.

-daeim-


Last edited by daeim on Mon Aug 18, 2008 10:24 pm; edited 3 times in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  Putri Ainisya on Wed May 28, 2008 1:21 pm

eee, macam best la konvoi ni. Jauh jugak ni kot abg Daeim ye? Berapa km agak nya? Boleh tak abg Daeim bagi detail yang lebih complete sikit? Putri tak paham tang train tu. Kalau naik motor sampai haadyai jer ke? lepas tu naik train? Putri rasa macam nak ikot. Nak kena tanya mama n papa dulu. Kalau dia izinkan, Putri boleh la ikut. Very Happy

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  Putri Ainisya on Thu Jun 26, 2008 3:51 pm

Abg Daeim, jadi ke HRC nak wat ride gi Thailand lagi? Nak ikut, dah konfim mak ayah tak lepas. Jawabnya, tunggu dan lihat report jer la... Crying or Very sad

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Thu Jun 26, 2008 6:13 pm

Putri Ainisya wrote:Abg Daeim, jadi ke HRC nak wat ride gi Thailand lagi? Nak ikut, dah konfim mak ayah tak lepas. Jawabnya, tunggu dan lihat report jer la... Crying or Very sad

jadi kot..insyallah..tapi lom tetapkan tarikh lagik..sbb tgh tunggu ade changes sket kat proposal...nanti pa per hal..akan di inform kemudian

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  Putri Ainisya on Thu Jun 26, 2008 6:26 pm

Kalau jadi pergi, Putri leh agak sapa yang confirm...itu pun berdasarkan kajian Putri kat report ride yang lepas2 le... Very Happy Putri saja nak tengok berapa ramai yang betul2 hardcore kat sini. Very Happy

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Sat Jun 28, 2008 1:37 am

Putri Ainisya wrote:Kalau jadi pergi, Putri leh agak sapa yang confirm...itu pun berdasarkan kajian Putri kat report ride yang lepas2 le... Very Happy Putri saja nak tengok berapa ramai yang betul2 hardcore kat sini. Very Happy

hehehe...rasa mcm dah tau sapa yer..? hehehe...maybe kot...sbb x ramai yg hardcore kat sini...mcm2 alasan..itu la ini laa..hmm..ntahlah...tapi xpe...itu komitmen dan tanggungjawap memasing..mereka2 ada alasan tersendiri

nanti jadi pada tarikh yg dirancangkan...akan diberitahu...ok?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Mon Jul 21, 2008 10:42 pm

salamz semua...tarikh yg dicadangkan seperti di atas...sila lihat tarikh terkini mengenai ride ini. Siapa ada bantahan atau cadangan, sila kemukakan dan kita akan membincangkan mengenainya.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Mon Jul 21, 2008 10:45 pm

Putri Ainisya wrote:eee, macam best la konvoi ni. Jauh jugak ni kot abg Daeim ye? Berapa km agak nya? Boleh tak abg Daeim bagi detail yang lebih complete sikit? Putri tak paham tang train tu. Kalau naik motor sampai haadyai jer ke? lepas tu naik train? Putri rasa macam nak ikot. Nak kena tanya mama n papa dulu. Kalau dia izinkan, Putri boleh la ikut. Very Happy

1. Konvoi akan meliputi jarak 6,500km +/- pergi balik

2. Peserta dan motosikal masing2 akan menaiki train dari Hatyai dan akan turun di stesen Ban Pong, 35km dari Bangkok dan dari Ban Pong akan mula perjalanan ke Mae Sot. Ini bagi menjimatkan masa dan dapat merehatkan peserta dan motosikal masing2.

3. Nak ikut bleh gak, cari moto yang sesuai. Yamaha FZ150i pun dah memadai. Minyak pun jimat

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  eazybuG on Tue Jul 22, 2008 12:01 pm

Put the list in my name....... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Tue Jul 22, 2008 5:04 pm

salamz...nie aku ada sedikit gambar nak share dgn bakal2 peserta ride nie...gambar ni diambil semasa aku ride ke sana dengan geng MBC..g sana naik kapchai...percaya atau tidak..? hehehehe..

gambar2 nie masa dari KL ke Hatyai...dlm keretapi sekali dan pemandangan di stesyen keretapi Hatyai















bersambung lagik...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Tue Jul 22, 2008 5:11 pm

nie plak gambar masa dari Hatyai ke Ban Pong...pastu kitorang terus ride ke Kanchanaburi..







ni gambar masa di Death Railway, Kanchanaburi











lagi gambar akan bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Tue Jul 22, 2008 5:17 pm

nie plak gambar masa kat Mae Sot, sempadan dgn Myanmar..







hehehe..best wooo...sapa nak pegi..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  eazybuG on Tue Jul 22, 2008 6:44 pm

Menarik.....menarik...!! Very Happy Bau Thailand dah terngiang kembali.... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Sun Aug 10, 2008 9:36 pm

salamz semua..wah wah wah...sepi semacam je...so, mcm mana dgn ride nie..? aku rasa tarikh tu kena ubah laa...sbb ada dikalangan participant kita yg nak uruskan hal2 sekolah anak2....apa kata kita buat ride nie pada bulan November....cari la tarikh yg sesuai

Tiang Kayu..!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  eazybuG on Mon Aug 11, 2008 2:52 pm

Bug ok jeeerrr... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  daeim on Mon Aug 18, 2008 10:28 pm

Maaf, terpaksa LOCK dulu thread ini dan segala penerangan mengenai ride ini, sila klik DISINI

Harap Maklum.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: HRC, Magic Ride Northern Thailand

Post  Sponsored content Today at 9:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum