Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Mon Jun 23, 2008 10:45 am

Salamz...segala mcm report mengenai ride ini sila kongsikan disini. Aku, easyBug dan crazyFrog telah selamat sampai di tol Gombak pada jam 4.15 pagi, 23 Jun, Isnin. Jadi tunggu jer report ride ini ONLINE....tungguuuu...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  fadz on Mon Jun 23, 2008 12:55 pm

x sabar nk tunggu report..n gambar2 yg menarik tu..

fadz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 29
Age : 39
Location : kuantan
Job/hobbies : riding
Registration date : 2008-05-20

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  Mucup on Mon Jun 23, 2008 1:34 pm

yer ah mat daeim,sampai hati mu x ajak pon aku join ride sama yer ah,moto aku x laju sapa ah nak ajak.. Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Mon Jun 23, 2008 11:25 pm

Salamz semua..OK report Charity Ride, HRC 2008 menyusul....seramai 3 org ahli HRC telah terlibat dengan salah satu NGO untuk projek gotong royong membersihkan rumah Pn Latifah di Kg Khatib Ali, Jalan Bayam, Kota Bharu. Ahli-ahli HRC yg terlibat itu ialah aku, crazyFrog dan easyBug.

Konvoi HRC telah meng'escort' 2 buah kereta dari KL ke KB. Bagi melicinkan perjalanan, crazyFrog telah dilantik menjadi Marshall, easyBug Pilot Marshall dan aku sebagai Lastman / Marker. Flag-Off kami iaitu di Dataran Letak Kereta, Wisma Chase Perdana, KL. Kesemua ahli konvoi telah berkumpul seawal jam 8.30 pagi sebelum bertolak pada jam 9.00 pagi. Konvoi melalui Lebuhraya Karak, Bentong, Raub, Kuala Lipis, Gua Musang, Machang dan seterusnya Kota Bharu. Jarak perjalanan adalah lebih kurang 430km.

Hentian pertama di Petronas Lentang dan disini kami semua bersarapan pagi. Makanan mmg sedap..sbb lapar tetapi harga agak tinggi. Selepas itu, konvoi bertolak menuju ke exit Bentong dan seterusnya Raub. Selepas berhenti isi minyak dan menghilangkan dahaga, konvoi meneruskan perjalanan melalui Kuala Lipis, Merapoh, dan berhenti makan tengahari di Kawasan Rehat dan Rawat Gua Musang. Sepanjang laluan itu, keadaan jalan agak baik cuma selekoh2 yg agak tajam dan keadaan trafik yg tidak menentu. Dikawasan ini juga selalu terdapat kemalangan kerana pemandu yg cuai mungkin akan terbabas dan akan membabitkan org lain. Di RnR Gua Musang, kami semua makan nasi dengan sup tulang dan daging. Memang sedap dan panas2 je supnya.

Setelah makan dan bercerita mengenai perjalanan dari KL tadi, kami semua meneruskan perjalanan ke KB melalui Machang, Nilam Puri dan Kota Bharu. Sampai di mana ntah...lupa plak nama tempat tuh, moto easyBug punya meter 'furniture' naik melahu dan ini menyebabkan kami yg bermotosikal terpaksa berhenti. Konvoi kereta meneruskan perjalanan mereka dan aku serta crazyFrog telah menunggu easyBug utk membaiki motosikalnya.

Mujur tiada apa2 kerosakan besar yg berlaku dan kami bertiga meneruskan perjalanan ke Kota Bharu. Kami bertiga sampai di Perdana Beach Resort pada jam lebih kurang 6.30 ptg. 10 minit lewat sedikit dr konvoi kereta.

Selepas check-in, kami semua ke Pantai Cahaya Bulan utk makan keropok lekor dan air kelapa. Bilik penginapan kami boleh memuatkan 3 org pada satu2 masa dan motor boleh parking di hadapan bilik. Selepas minum petang di tepi pantai, kami pun pulang ke bilik utk mandi dan solat.

Makan malam...? ada kisah menarik di malam hari itu...tunggguuu sambungannya....berserta gambar...

hhehehehe...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 11:27 am

Hahahaha.....salam sekali lagi.

Bug cuba sambung sedikit kupasan cerita ride Charity ni.

Malam tu, Bug sempat belihat anak dan bapak 'toyol' berlari lari anak....kesana kesini, bermain main ditepi katil... Very Happy Selepas mandi, berehat dan menonton sedikit perlawanan bola antara Selangor dan Kedah, kami digesa oleh Ahli Charity yang lain supaya bersiap untuk ke bandar Kota Bharu untuk makan malam. Jumlah ahli charity kesemuanya adalah 10 orang termasuk kami. Sebelum kami melangkah keluar dari bilik kami, kami dikejutkan oleh gol dari Kedah seawal beberapa minit perlawanan bermula. Selangor pulak menyamakan kedudukan hasil dari kesilapan pemain Kedah.

Kami tanpa berlengah lagi menaiki 2 buah kereta Perdana penganjur untuk makan malam di Stadium Kota Bharu. Sampai disana, kami makan di Restoran Kak Yah. Setelah bermacam lauk pauk dipesan, Daeim menyuruh tuan kedai memasang siaran langsung perlawanan bola antara Kedah melawan Selangor. Sebaik sahaja TV dipasang, Selangor menjaringkan gol lagi. Gegak gempita kami menyokong, melaung dan menjerit untuk kemenangan Selangor. Di antara kami, ada 'seorang' penyokong Selangor yang agak sedih dengan kekalahan tersebut. Kami menonton sehingga habis perlawanan. Semua orang memandang kami, Pak Mat tak ada gigi kat belakang kami pun join sama. Dia bukan tengok bola, dia tengok gelagat kami. Kami gelak, dia gelak. Kami menumpukan perhatian kepada perlawanan, dia terlopong. Makan malam semua ditaja oleh penganjur aktiviti. Huhuhu.....best. Sampaikan Bug kehilangan suara untuk beberapa hari... Very Happy

Selepas makan, kami berhajat untuk ke Pasar Borong di Wakaf Che Yeh. Bug jadi penunjuk arah. Sampai di Wakaf Siku, kereta Perdana yang kedua telah berpatah balik ke Hotel, dimana mereka ingin pulang berehat untuk aktiviti keesokan harinya.

Kami sampai di Pasar Borong hanya berlima sahaja dan kesemuanya geng lelaki. Kami jalan2 di sana, melihat kot kot ada barangan menarik untuk dibeli. Ada yang membeli kasut, ada yang membeli VCD Lagu Thailand (Kumpulan Carabao) dan ada yang membeli rokok jer... Very Happy Very Happy Very Happy

Kami tak lama disitu, terus pulak ke White House untuk 'supper'. Roti bakar, home made kaya, telur masak separuh 'special', nasi dagang dan kopi kisar. Besssssst. Telur separuh masak nya memang special. Semua telur yang diorder, sama bentuknya dan sangat cantik, membuatkan kami tak sabar2 untuk membaham nya.... Very Happy Supper ini juga ditaja sepenuhnya......timakasih penganjur. Very Happy

Kami pulang ke hotel dengan perut yang amat kenyang. Bersiap sedia untuk berehat dan tidur. Tak banyak aktiviti yang boleh diperkatakan untuk malam itu. Ada yang layan lagu mp3, ada yang bergayut sampai ke pagi, ada yang berdukacita, dan ada yang terus melelapkan mata. ..... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 11:50 am

Bug bagi sedikit gambar dulu.....buat penyeri report. Very Happy


Seperti biasa Bug menunggu yang lain... Wink Sesat pulak tu. Razz


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 11:53 am

Setelah berjumpa ngan peserta aktiviti, macam biasa juga lah, motor Perok menjadi tumpuan.. Razz


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Tue Jun 24, 2008 12:05 pm

OK..sambungan report..kali nie bergambar..serta cerita sket..





masa nie..geng HRC baru sampai dan tgh menunggu ahli2 konvoi yg lain...blom bfast lagi nie..lapor arrr..



nie le kedai makan tempat kitorang bfast..terletak di Petronas Lentang, Lebuhraya KL - Karak



bfast time...masa nie kami tgh tunggu satu lagi kereta konvoi yg tersesat kerana berhenti di Stesyen Petronas Genting Sempah..hehehe..lapar sgt la tuh



crazyFrog dan easyBug menunjukkan tanda bagus sebelum meneruskan perjalanan ke KB..lepas makan bfast





Selepas bfast..kami meneruskan perjalanan..nie stop rehat n refuel jap kat Stesyen Shell Padang Tengku

Pastuh..kitorang next stop at Kawasan Rehat n Rawat, Gua Musang...kat sini la pekena sup tulang, daging n 'gearbox' ...mmg beshhh...sedap weiii...





ntah mcm mana...tgh sedap2 ride..easyBug perasan yg moto dia punya meter 'furniture' naik melahu..dan kitorang lepaskan konvoi kereta pergi dahulu...sementara aku crazyFrog dan easyBug



kuda aku sedang rehat sementara menunggu kuda bug sejuk sedikit sebelum meneruskan perjalanan...



ini le stesyen minyak tempat kami berhenti..kecik je..



kelihatan bug sedang memerhatikan keadaan radiator kuda nya



Selepas kuda bug sejuk, kitorang meneruskan perjalanan ke Perdana Beach Resort, Pantai Cahaya Bulan, Kota Bharu. Jarak perjalanan ada lebih kurang 35km untuk sampai.

Lagi laporan bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:10 pm

Jam 10 pagi, kami bertiga dah pun sampai ke Petronas Lentang untuk sarapan. Di sini, kami menunggu peserta berkereta yang salah berhenti di Petronas Genting Sempah.

Perok kelihatan kekenyangan setelah bersarapan.



Daeim tak puas hati....sebab makanan mahal... Very Happy



Bug kekenyang jugak....dengar jer rentetan Daeim... Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Tue Jun 24, 2008 12:17 pm

sambung lagik..kami sampai di chalet jam 6.30 ptg...dan selepas berehat sekejap...pihak penganjur ajak minum air kelapa muda dan makan keropok lekor di Pantai Cahaya Bulan. Kami menaiki kereta penganjur dan kuda-kuda semua kena berehat setelah penat menempuh perjalanan sejauh 430km dari KL.

bug sibuk dok setting hp nya utk amik gambar..manakal frog lak sibuk dgn XTVT 'zikir' nya..hehehe..kejap2 'zikir'...ade je benda yg nak di'zikir'kan...heheheh...jgn marah arrr



'Baywatch' edisi Kota Bharu...nie le opisnya...



nampak sebelah kanan tuh...ada peniaga menjual layang-layang...bermula dari harga RM10 hingga RM15,000 (nie guna enjin)

antara pengunjung di PCB ini...laut nie x boleh mandi...sangat bergelora dan berombak kuat



Kami pulang ke chalet masa nak gelap...waktu Maghrib...sempat gak singgah di kedai menjual barangan batik



nie plak..chalet tempat kami menginap dimana penganjur telah menyewa 4 buah chalet seumpamanya...agak selesa dan menarik utk kunjungan HRC di lain kali...insyallah..



OK...selepas mandi dan bersiap2..kami semua keluar utk dinner...lapar weiii...sebelum keluar..sempat gak tgk 'LIVE' perlawanan bolasepak Akhir Piala FA, antara Kedah dan Selangor....

bersambung...tunggguuuu...ada aksi menarik..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:17 pm

Kami di Padang Tengku....mengisi minyak dan berehat sekejap.




Shell Padang Tengku.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:20 pm

Sedikit lagi gambar masa kami rehat di RnR Gua Musang.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:25 pm

Lebih kurang 5 km dari pekan Kuala Krai, motor Bug sekali lagi mengalami kepanasan enjin. Setel jap kat sini, Perok pun ambil peluang chek radiator motornya. Selepas tu, kami segera shoot ke PCB kerana masa dah suntuk.




Daeim 'mengetest' ol skool Bug... Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Tue Jun 24, 2008 12:27 pm

OK..bersambung kembali...kali nie kami pergi dinner...semuanya ditanggung oleh penganjur...kami ber'dinner' di Restoran Kak Yah, Stadium Sultan Mohammad Ke IV, KB. Makanannya agak sedap...dan mmg sedap kalau makan ramai2...





Selepas dinner dan tgk bola 'LIVE', kami pun plan nak ke Pasar Borong Wakaf Che Yeh utk shopping2 sket...bkn nak beli apa pun..nak tgk2 n jalan2 jer...so...kami pegi satu kereta je...sbb lagi satu kereta balik ke chalet utk rehat...maybe penat sgt kot..

Balik dr membeli-belah, kami singgah di Kopitiam White House utk try pekena kopi 'O' ais / panas, roti bakar, telur ayam setengah masak dan nasi dagang yg sedap...telur ayam setengah masak kat sini mmg best...sbb dihidangkan tanpa kulit telur tersebut...dah siap pecahkan...pehtu..bentuk lak cantik je..seperti dlm gambar dibawah :





Mmg sedap rasa kopi kat sini...sedap arrr...nanti next ride kita minum ramai2 kat sini...best wooo..

kami pulang ke chalet dan berehat...frog sibuk dgn 'zikir'nya...bug pun sama sibuk dgn 'zikir'nya..aku plak sibuk dgn mata...nak tidoooo...zzzzzz....

esok kami akan memulakan projek amal, bergotong-royong membersihkan rumah org susah di Kg Khatib Ali, Jalan Bayam, Kota Bharu. Lagi laporan bersambung...tunggguuuu...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:42 pm

Lautan layang layang di Pantai Cahaya Bulan.. Very Happy




Masing masing seronok dapat ke pantai..




Ramai pengunjung di Pantai Cahaya Bulan yang berwajah baru.




Sekawan peserta bergambar..




Mereka terlopong melihat layang layang beterbangan di angkasa lepas Very Happy




Mereka ini pulak terlopong dok dengar Daeim bercerita loka... Very Happy




Senja di PCB








_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:48 pm

Singgah sebentar di Kedai Batik sementara Bug dan Daeim pegi beli selipar.. Very Happy




_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 12:59 pm

Bergambar di sekitar kawasan Hotel sebelum ke bandar KB.








_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:03 pm

Tengah syiok layan bola kat kedai makan Kak Yah. Kat sini lah Bug ilang suara.... Very Happy




_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:23 pm

Hari untuk membuat amal. Hardcore....hardcore jugak. Buat amal kena la jugak....especially pada yang amat memerlukan.


Rumah pertama waktu kami memula sampai.




Keadaan sekitar rumah waktu sebelum dibersihkan.




...dan keadaaan selepas gotong royong.








Daeim sedang bercakap sesuatu dengan tuan rumah.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:36 pm

Waktu rehat, kami sempat main main untuk menghilangkan penat dan menghiburkan hati ini... Very Happy

Bug ngan senyum simpulnya berposing... Laughing




Acara bermula.....Perok yang tak puas ati sebab Bug masuk territory dia menghunuskan senjatanya untuk membelasah Bug.. Very Happy




Si Daeim ni, orang suruh amik gambar kitorang, dia amik gambar dia pulak.....huh...pantang tengok kamera... Razz




Acara tolak keta sorong....




Acara majik penyapu terbang.....Bug dapat ikut angin belakang perok....sampai terjolok ekjos Perok... Very Happy Very Happy




Daeim jeles nengok kitaorang race... Very Happy Razz Razz




Acara main main diakhiri dgn perlawanan kentut oleh Daeim dan Perok... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:39 pm

Penganjur bergambar dgn tuan rumah.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:44 pm

Gambar waktu kami memusnahkan perabut lama setelah diganti dgn yang baru.




_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  eazybuG on Tue Jun 24, 2008 1:47 pm

Rumah yang seterusnya....







Ceritera akan bersambung lagi.......

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  mawar on Tue Jun 24, 2008 1:53 pm

tabik spring toing....toing....toing...kat korang semuaaa... next time ade rezeki mawar joint ... daeim camne jadi ke tak ? ride kat johor 12/07... dah dapat member lom ..... kalau ada update mawar .... kiter pi sekali na......

mawar
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 28
Age : 37
Location : Malaysia
Job/hobbies : travelling , shopping
Registration date : 2008-05-26

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  daeim on Tue Jun 24, 2008 3:52 pm

eerrkk...alhamdulillah..kenyang baru lepas lunch..ok sambung balik report ride..

Pagi Ahad 22 Jun, kami keluar dari chalet pada jam 8.10pagi dan terus bersarapan di area PCB. Terjumpa satu kedai di Kampung Semut Api, PCB..jual mcm2 makanan utk bfast...nasi dagang...nasi lemak..nasi berlauk..keropok..kopi jantan..iskhh..mcm2 lagi laa



Pas bfast..kami terus menuju ke Kg Khatib Ali, Jalan Bayam...masa nie kami baru sampai di rumah tersebut..



kami semua diberi satu T-shirt seorang oleh penganjur program...Terima Kasih byk2..dan sessi bersuai kenal pun bermula sebelum acara gotong royong..



pembahagian tugas iaitu, pihak lelaki membersihkan kawasan sekitar rumah manakal pihak perempuan mengemas didalam rumah..



kelihatan didalam gambar...Frog sedang serius membuat sessi pengemasan diluar rumah...



manakal Bug pula ketua bahagian API...mmg terrer kalau bab2 API nie...

nie plak saudara Ramlee volunteer dari penganjur...siap bergaya dgn spek itam tuh..



hehehe...aku tgh mencangkul rumput di sekitar kawasan rumah...dah lama tu x pegang cangkul...cangkul pun cangkul lah...







kawasan rumah selepas sessi pembersihan...kelihatan disebelah kanan Abang Mandor sebagai penganjur projek sedang QC hasil kerja kami...hehehe..steady arr Abang Mandor



aksi puas hati selepas menamatkan sessi pembersihan...besh besh...rugi woo sapa x follow..



sebahagian bantuan makanan dan brg keperluan yg diberikan oleh pihak penganjur.



ini la Pn Latifah dan anak2 beliau..



aku, crazyrog dan easyBug bergambar kenang-kenangan dengan keluarga Pn Latifah semasa upacara penyerahan sumbangan. HRC juga ada memberi sumbangan kepada beliau sekeluarga. Tahniah HRC..!!! semoga selepas ini ada lagi yg tampil dengan sumbangan masing2...





selepas itu, kami dijamu dengan pack lunch oleh pihak penganjur...sedappp...mkn ramai2 mcm nie..bkn selalu dpt rasa pengalaman mcm nie...



Selepas makan....perabut baru dibeli utk menggantikan yg lama sudah sampai...dan bermulalah acara angkat mengangkat, ubah mengubah, bakar membakar, bersih lagi membersihkan....hehehehe







bug tgh ilek kejap..penat woo...panas lak tuh...



akhir sekali..bergambar beramai-ramai bersama pihak penganjur dan volunteer dari Pertubuhan Al-Nisa' , Kota Bharu



Itu saja sedikit-sebanyak gambar dan report mengenai gotong royong dimana ia adalah projek charity pertama HRC.

Lagi sambungan report ride nie...tungguuu...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride - Charity Ride 2008, HRC

Post  Sponsored content Today at 12:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum