Report - Cool Ride Tanjung Piai

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Mon Jul 14, 2008 10:42 am

Salamz semua..satu lagi ride telah berjaya yang dinamakan 'Cool Ride Tanjung Piai'. Kepada semua peserta ride, sila masukkan report anda disini utk dikongsi bersama dengan teman-teman yang lain.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  crazyfrog on Mon Jul 14, 2008 10:43 am

memang best...... Very Happy Very Happy Very Happy nanti kan...huhu

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 11:20 am

Heheheheheh......Salam....Selamat....dan Salam Sejahtera....Bug ucapkan pada HRC'ian semua. Berdirinya saya disini ada lah untuk......!!!! muehihihihi... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Sebenarnya, Bug rasa seronot sangat pegi ride ni. Berbekalkan sijil yang dibawa pulang, perasaan gumbira masih menyelubungi jiwa. Very Happy Macam biasa, kalau dah ride tu, tak sah lah kalau tak der pengalaman menahan gerrem, rest yang tak cukup dan wang tak cukup...(sebab kat Tanjong Piai tak der ATM) Laughing Laughing Laughing Laughing


Ikuti lah pengalaman suka duka ditempat orang dgn kembara bermotosikal yang sangat best.....gempak dan mencabar keimanan... Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 11:46 am

Flag off kami pada hari tu, Jumaat, 11.07.08 adalah pada jam 9mlm. Bertempat di Stesen Minyak Esso Sg Besi. Bug bertolak dari umah pada jam 8.30mlm.....terus ke Sg Besi untuk berjumpa dgn Frog dan Daeim. Macam biasalah, Bug tersesat lagi. Laughing Dengan motor Bug yang masih dalam 'running-in' condition, Bug menyusuri kegelapan malam keseorangan.

Entah macam mana, Bug nampak 'sign-board' Bandar Putera Mahkota yang sudah berdekatan dgn Nilai dan Seremban. Bug terus menghubungi Frog dan Daeim. Kami bersepakat untuk berjumpa di hentian rehat Seremban. Very Happy

Bug sedang berhenti seketika untuk report kat Frog dan Daeim tentang kesesatan Bug.. Waktu menunjukkan jam 9.06 mlm. Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 12:20 pm

Sampai di Hentian Seremban, Bug menunggu Daeim dan Frog di Shell. Daeim hanya akan menyertai kami untuk Flag off saja.

Bug di Hentian Seremban.....menunggu yang lain tiba. cheers




_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 12:22 pm

RnR Seremban Selatan.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  Mucup on Mon Jul 14, 2008 12:31 pm

ride yg menarik,emm lepas nie mesti aku nak join, taknak lepaskan peluang mcm nie Very Happy

Good Luck utk korang semua, ride sampai melibas hahahaha

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 12:45 pm

Selepas Frog tiba di Shell Seremban, kami mengisi minyak moto memasing. Kat situ lah juga kami jumpa Daeim. Bagus lah Daeim ni. Flag off kat Seremban pun dia datang. Very Happy

Selepas kami bersalam ngan Daeim, kami terus shoot ke destinasi. Bug ngan Frog gerak lebih kurang jam 10.30pm.


Kami dah pun sampai kat Pagoh lebih kurang jam 11.45pm. Perjalanan bagus. Maintain speed 120kmj jer sebab motor Bug masih dalam pantang. Water Furniture dah ok so far. So, kami berhenti isi minyak disini setelah meredah perjalanan lebih kurang 130km ++.



]


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Mon Jul 14, 2008 12:52 pm

Jumaat, 11 Julai jam 9.10mlm aku sampai di Stesyen Shell Sungai Besi, selepas tol dan tgk2 kot aku yg terlambat, sekali sorang pun xde...aku pun call Bug...x angkat...call plak Frog..pun x jawap..mungkin atas moto..

pastu aku dpt sms, Bug kata dia dah terlepas ke Nilai then aku cakap....flagoff kat RnR Seremban jer...aku tunggu Frog sampai 9.35pm...x sampai2..then aku terus golekkan tayar menuju ke RnR Seremban....sampai jam 9.50pm n aku nampak Bug di Shell dan terus lepak sementara tunggu Frog sampai..jam 9.55pm pun Frog sampai..then lepak lebih kurang..jam 10pm Bug n Frog bertolak...aku plak exit tol Seremban balik ke KL. Aku cuma flagoff je mlm tu sbb aku akan ride keesokan harinya..

bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 12:59 pm

Lebih kurang pada jam 12.15am, 12.07.08, hari Sabtu, kami berdua gerak meneruskan perjalanan dari RnR Pagoh.

Jam 1am, kami berhenti kat Kulai jap untuk menterkucilkan diri. Kat sini tak lama. Abis sebatang rokok jer. Terus gerak menuju JB.




_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 1:42 pm

Kami dah pun sampai JB pada jam 1.45am. Alhamdulillah. Perjalanan semua ok. Kami singgah sat kat Shell utk top up minyak. Pastu terus gerak menuju Skudai.

Frog menunjuk kan tanda best....memang best. Tak der gangguan.....tak der masaalah dan tak der apa yang perlu difikirkan.



Heheheheh....Bug pulak menunjuk kan tanda 'peace' untuk semangat ride yang berkobar2... Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 2:07 pm

Setelah kami sampai di Skudai, lepak sat dan makan2. Kami berdua terus mencari hotel atau bilik tumpangan untuk merehatkan badan. Nasib tak menyebelahi kami dimana Hotel dan bilik tumpangan semuanya penuh. Kami merayau dan mencari.....mencari.....dan mencari sampai la kami kepenatan. Jam dah pukul 5.30 pagi. Kami ambil keputusan untuk tidur kat mini taman di Tepian Tebrau, Pantai Lido. Kami jumpa pangkin kat situ dan terus rehatkan badan untuk menempuhi hari esok.

Di sini lah kami melelapkan mata dan merehatkan badan untuk selama lebih kurang 1jam setengah. Kelihatan Frog yang terus lelap kerana kepenatan dan Bug nyer serombong kapal dah jadi macam ahmad nisfu..... Very Happy Very Happy Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 2:15 pm

Jam 7.15 am, kami dah jaga. Bunyi motor dan ambulan menghalang kami dari terus melelapkan mata.

Pandangan Pantai Lido di waktu pagi. Udara segar dan nyaman. Sejuk dan cantik. Smile



Kelihatan Tanah Singapura dari kejauhan.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 2:19 pm

Inilah rupa sebenar pangkin yang kami lepak malam sebelum nya itu. Huhuhu...


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Mon Jul 14, 2008 2:45 pm

Ini lah kelihatan mini taman yang menjadi tempat tidur kami semalam.




Moto kami yang berembun semalaman.




Selepas kemas barang, kami gi mandi kat Tandas Awam berdekatan dan terus gi bekfes kat Tepian Tebrau.




Suasana yang tenan untuk sarapan pagi... Very Happy




Bug makan sikit jer.....frog jer yang kuat makan..... Laughing Laughing Laughing





Lepas breakfast, kami terus ke Top Hotel untuk park motor dan barang2 kami kat satu mamat penjaga parking ni. Mamat ni Frog dah kenal. Bug dikenalkan ngan mamat ni. Pastu, kami terus menyeberangi ke Singapura. Hmmm.....best gak, tapi procedure nak masuk dan keluar tu yang melecehkan tu. Dah la orang nya ramai tak hingat...... No



Ni dalam bas.....on the way ke Sungai Road. Shopping time..!! Very Happy




Dah sampai pun. Kami berdua sedang berjalan menuju ke kedai aksesori motor yang memang banyak kat sini. Kami melalui tempat menjual barangan terpakai. Macam macam adaaaa... Very Happy




Sayang sekali Bug tak dapat mengambil gambar kedai aksesori motor kat sana sebab bateri enpon Bug dah kaput. Yer lah, malam tadi kan kami tidur dipinggiran kaki lima jer. Mana ada pengecas bateri.
Motor2 besar kat sana pun bersepah. Mengancam pulak tu. Huh.....sayang.....sayang.


Last edited by eazybuG on Tue Jul 15, 2008 7:55 pm; edited 1 time in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  crazyfrog on Tue Jul 15, 2008 11:01 am

sambung...sambung.....rasanya kita la yang paling hardcore dalam dunia nih...huhu Very Happy

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 11:49 am

crazyfrog wrote:sambung...sambung.....rasanya kita la yang paling hardcore dalam dunia nih...huhu Very Happy

syok sendiri kot..? hahahaha...tunggu laporan dari aku lak..tunggu abis dr bug

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  crazyfrog on Tue Jul 15, 2008 1:02 pm

daeim wrote:
crazyfrog wrote:sambung...sambung.....rasanya kita la yang paling hardcore dalam dunia nih...huhu Very Happy

syok sendiri kot..? hahahaha...tunggu laporan dari aku lak..tunggu abis dr bug

-daeim-

ye la aku syok sendiri la......mana la tau nih ride terakhir bersama R1 '99 aku ngan korang.... Very Happy


Last edited by crazyfrog on Tue Jul 15, 2008 3:03 pm; edited 1 time in total

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 2:57 pm

Salamz semua..bersambung report Cool Ride Tanjung Piai nie...versi aku lak...hehehe...mlm lepas aku hantar flagoff Bug dgn Frog..aku ride sorang2 balik ke KL dari Seremban...sampai umah je aku prepare barang2 utk ride esok dan tido...zzzzzzz...

Sabtu, 12 Julai 2008 jam 8.15 pagi aku dah sampai di Stesyen Shell Sg Besi sbb dah janji dgn mawar utk ride sekali..mawar dan husband dia akan ke Skudai bagi menghadiri majlis perkahwinan kawan beliau....tunggu sampai koi 9 pagi x sampai2..n aku SMS mawar bagitau dia yg aku tunggu kat RnR Seremban....aku start moto n teruskan perjalanan sorang2 ke RnR Seremban...sampai di Shell RnR Seremban jam 9.30 pagi dan menunggu mawar dan husbandnya tiba. Jam 9.45 pagi mereka sampai dan lepak2 sekejap jam 10 pagi kami bertiga gerak ke JB, sampai di JB lebih kurang jam 3.30 petang, x laju pun sbb panas sgt dan banyak stop utk minum...dahaga..

Sampai di JB, mawar dan husband dia follow aku utk berjumpa dgn Bug n Frog di hotel rasmi HRC, Top Hotel. Setelah sessi berkenalan, kami pun mengambil gambar kenangan :



Pastu, berpecah sbb mawar hendak ke majlis perkahwinan kawan beliau sementara aku, Bug dan Frog gerak ke Tanjung Piai melalui Skudai - Senai - Pontian - Kukup - Tg Piai. Sampai di Pusat Penerangan Pelancongan Tanjong Piai, kami terus ke kaunter utk bertanya :















nie le arca tanda kat Tanjung Piai..besar gilerrr...sempat gak masing2 amik gambar dengan arca nie...dah sampai..rugi wooo







bersambung lagi laporan bergambar dari aku...tunggguuuu...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 3:11 pm

bersambung lagik...











ni kaunter pertanyaan dan bayaran masuk..kelihatan Bug sedang memberi posing baikkkkk...kushyuk tanya tuh





bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  fadz on Tue Jul 15, 2008 4:37 pm

huhu...jelesnye tgk gbr2 tu..

fadz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 29
Age : 39
Location : kuantan
Job/hobbies : riding
Registration date : 2008-05-20

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 5:14 pm

salamz...bersambung lagi dgn gambar2 semasa di sana...mmg best..tempatnya aman je...tiada jem...bersih...x serabut dgn bunyi2 hon kereta...pendek kata mmg best dan tenang laa..sesuai utk couple yg nak honeymoon..



nie plak si Bug buang tebiat main dgn tanduk kerbau bala...hehehe...apa yg korang fikirkan masa nie..?



kanak2 riang dpt tanduk kerbau mcm dpt lollipop...hehehe



kuda kitorang dekat Parking B



pastu kitorang balik ke Tanjung Piai Resort..check in mandi dan rehat..koi 9 mlm kitorang kuar g dinner...atas restoran terapung...mmg best...di seberang sana nampak pemandangan Singapore..



ni la pondok atas laut yg kitorang dinner mlm tuh...besttt...angin laut kuat...sejukkkkk jer...sesuai sekali bagi mereka yg mementingkan ketenangan..



pas dinner...x de XTVT yg menarik..cuma menghirup udara segar sambil menenangkan fikiran...tokey kedai tu kata ada satu kedai buat open karaoke..satu lagu RM1.00...so kitorang pun serbu la kedai tuh...mmg best..open karaoke...

Bug tgh menyanyi...lepas tu Bug...lepas tu Bug lagi..lagi lepas tu Bug..iskhh...iskhh..iskhh..hehehe



tgk tuh...aksi menarik berkaraoke oleh Bug



abis karaoke..kami semua balik ke bilik..lepak2 cite terus terlelap...zzzzz...

bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 5:42 pm

sambung lagi..keesokan harinya..Ahad..pepagi lepas bfast yg paling sedap..hahaha...kitorang pun gerak utk meneroka apa yg ada di Taman Negara Tanjung Piai nie...yg ada pokok bakau..kera bakau...ular kapak...ikan belacak...ketam rebau...dan sampah sarap yg akan reput utk dijadikan soil yg subur bagi tanaman pokok bakau



nie le jalan masuk menuju ke hutan paya bakau..dan menuju ke titik akhir paling selatan tanah asia..







kat sini..dibuat pelantar pejalan kaki...so...senang la kita nak teroka keindahan hutan paya bakau nie..



antara jenis2 pokok bakau yg terdapat disini







opsss..adakah ini Beruk Bakau..? sila perhatikan betul2...hehehe..jgn marah arr Bug



tapi..aritu nasib kitorang mmg x baik la..sbb titik penghujung ke selatan tanah asia tutup utk kerja selanggara...xpe..at least kitorang dah sampai di Tanjung Piai...tanah paling selatan benua asia







bersambung..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Jul 15, 2008 6:31 pm

bersambung lagi...





tu la bentuk ikan belacak..dia ikan 2 alam..hidup dlm air dan atas darat...atas lumpur..



bergambar kenangan bersama kuda masing2 di arca Tanjung Piai



hehehe..nie le Beruk Bakau...hensem x..?



kat Pontian skrg nie musim buah Durian...mmg best...kiri kanan tgk pokok buah Durian je...org jual pun byk...so..sblm kitorang nak check-out nak ride balik...dpt souvenir dr resort...depa bagi kami merasa buah Durian Pontian / Tanjung Piai...mmg sedap..baru luruh tuh...susah jugak nak koyakkan kulit Durian nie..tgk muka Bug n Frog tuh...ni betul2...bukan main2...





hmmm...sedapnyeeee..durian baru luruh beb..sedapppp...bergas lagi rasanya...





Pastu..kitorang terus ride balik ke JB...sbb ade problem sket dgn moto aku..kipas radiator kejap ON kejap OFF

bersambung...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 8:04 pm

Frog dan Daeim bergambar diperkarangan resort. Waktu ni, kami baru nak gerak ke restoran terapung kat situ untuk makan malam.




Ni lah gambar pandangan laluanke Resort kami pada waktu malam.




Lagi gambar Singapura waktu malam.




Frog yang tak puas ati ngan layanan pekerja restoran.




Bug mengiya jer ..... Very Happy


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  Sponsored content Today at 1:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum