Report - Cool Ride Tanjung Piai

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 8:17 pm

Karaoke bermula.......Daeim dgn lagu Mengapa Dikenang Mengapa Difikir......nyanyian asal dari Hermantino....sakan nampak... Very Happy




Frog hanya menyanyi di meja aje. Malu katanya. Tapi, nyanyian nya kuat mengalahkan orang yang pakai mekropon. Daeim terlopong.... Very Happy




Bug ngan Daeim berduet menyanyikan lagu Mawi. Berdirinya saya disini........ Very Happy Very Happy Very Happy




Daeim me'nyumbang'kan lagu lagi.....dan lagi.....dan lagi..... Very Happy




Bila semua orang dah balik, Frog baru pegang mic..... Laughing




Kami gerak balik, pada jam 1.30am. Terus ketidurannnnnnn......zzzzzzz.....zzzzzz.....zzzzz

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 8:25 pm

Kami dikejutkan Daeim seawal jam 8.30 pagi. Daeim dah tak sabar2 nak breakfast. Yer la ada 'buffet' la katakan. Kami bergegas mandi dan terus gerak untuk santap.

Kami terkezut ngan buffet kat sini. Yang dihidangkan hanyalah nasi goreng Tanjung Piai dan Roti Ikan Bilis. Bug tak pernah nengok buffet macam ni... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad




Air hanyalah nescafe panas satu jug dan cawan 4 biji jer.....berrrapa punya kedaung da tokey kedai ni.. Evil or Very Mad


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 8:47 pm

Resort tempat kami menginap.




Sekitar perkarangan resort.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 9:09 pm

Kami bersiap siap untuk ke Tanjung Piai.....menerokai Tanah paling keselatan di Asia.




Sedikit pandangan kampung nelayan.




Selingan.......telinga Daeim lebih besar dari cermin motornya..... Very Happy




Laluan keluar dari resort.




Meniti jambatan keluar...




Jalan kampung ke Tanjung Piai...on board camera.




Kelihatan Pelancong Nippon berjalan kaki je untuk ke Tanjung Piai yang lebih kurang 500 meter ke depan.




Laluan yang sunyi......tenang....udara yang segar....emmm memang best.




Frog menunjuk kan tanda keamanan sejagat.... Very Happy Very Happy




Onboard cameraman ngan pemandu arahnya...... Very Happy Very Happy




Kami hampir sampai.....kelihatan Selat Tebrau terbentang luas.....


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 9:22 pm

Dah sampai pun.......sebelah kanan tu adalah tempat parking A....untuk Bas dan Keta.




Pintu masuk.....menerangkan harga parking untuk semua kenderaan. Parking untuk motor terletak kat dalam....parking B.




Pintu masuk utama dan kaunter tiket. Kami tak perasan yang kami masuk free.... Very Happy Tak bayar satu sen pun. Baik Parking mahupun tiket masuk.... Very Happy Very Happy Very Happy




'Monument' dan bendera2 Negeri Malaysia berdiri dgn megah.


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 9:35 pm

Laluan ke Denai Bebaru......Tandas awam.....Tempat perkemahan dan Tapak aktiviti.




Tanda arah di pintu utama.




Taman Flora yang terdapat kat sini....




Dewan Taklimat...




Balai/wakaf tempat senbahyang berjemaah..




Bahagian penerangan...


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 9:56 pm

Daeim menelefon balai pengawal untuk mendapatkan status keselamatan untuk meredah laluan pejalan kaki yang seterusnya....... Very Happy




Kami tak sabar nak ke tempat yang ingin dituju. Frog bertenggek di papan tanda......




Bug pulak posing....eheheee.. Very Happy




Pelantar pejalan kaki yang agak jauh kedalam rimbunan pepohon bakau.




Kami meninjau2 kawasan...




Arah ke tempat yang ingin di tuju.....tapi sayang nya ditutup untuk penyelenggaraan... Neutral


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 15, 2008 10:32 pm

Bersambung lagi..........tungguuu... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 11:25 am

Report bersambung lagi.......

Tempat makan dan masak untuk tapak perkemahan..




Frog ngan Daeim bergaya ngan motor mereka kat Mercu Tanda.




Pelancong Nippon yang jalan kaki dari tadi baru sampai, sedangkan kitorang dah nak balik dah... Very Happy




Welcome sign-board..




Bug dgn pemandu arah nya.....


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 11:39 am

Frog jalan berlenggang kangkung balik ke resort.... Very Happy Very Happy




Kelihatan resort tempat kami 'beristerirehat' Very Happy Very Happy




Berdiri megah ........




Bersiap untuk balik ke pangkal jalan...... Very Happy Very Happy




Beberapa 'scenery' terakhir yang sempat Bug rakam..






_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Wed Jul 16, 2008 11:44 am

Salamz semua...bersambung lagi report utk arini...lepas je makan2 durian..kami pun bertolak ke JB utk membetulkan moto aku...pastu sampai di kedai mamak tgh minum2..aku perasan tayar moto aku belakang tercucuk paku lak...aisehmennn...so, g la betulkan dulu sekali...pastu ngidam lak nak makan ikan bakar kat Tepian Tebrau, so kitorang pun terus ke tempat yg di rancangkan...kami sampai koi 5ptg..kedai tu bukak koi 6ptg..so..kena la tunggu jap...



kat sini ratah je...xde makan sekali dgn nasi..sedapppppp beb lauk nya...nie ha lauk pertama kami, Kepah Goreng Bersos...sedappppp...



tinggal kulit je baru perasan nak amik gambar...hehehe..sedap melayan..



nie plak...ikan Siakap Bakar...sedapppppp...iskhhh...mmg sedappppp..



nie la lauk yg paling famous kat sini...kiri : Ketam Masak Cili dan kanan Udang Gorent Butter Bersalut Tepung..lagi sedappppppppppppp



Lepas makan tu, kitorang ilek2 then terus gerak balik KL jam 8mlm...pastu janji dgn mawar n husband dia kat RnR Pagoh utk gerak sekali ke KL...aku sampai umah koi 1.15pagi...x laju mana pun mlm tuh...kitorang ride sambil melayan kepala dok teringat masa di Tanjung Piai tuh.



OK...berjumpa lagi di ride akan datang..insyallah...

salamz

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 11:50 am

Kami gerak balik lebih kurang kol 12.45 tengah hari......menuju ke Sekudai. Masa ni lah kami dapati motor Daeim mengalami sedikit masaelah ngan dia punya Radiator dan Kipas Lipas nya..... Very Happy Very Happy Jadi, kami gerak agak perlahan untuk tidak meng'overheat' kan moto Daeim.

Kami sampai Skudai lebih kurang jam 1.45 tengah hari. Terus ke bengkel motor berdekatan untuk me'repair' kan motor Daeim.

Bug dgn Frog lepak sat sambil tunggu Daeim 'repair' motonya. Hmmm....lama gak kami tunggu.....lebih kurang 2 jam setengah laa.... No Suspect Suspect Suspect


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 12:02 pm

Ni wajah Frog yang sedang berkecamuk menunggu Mawar dan hubby nya.....dan juga Daeim yang pergi toilet lama sangat....tak balik2......ber....batu agaknya.... Very Happy Lagi 2 jam setengah kami menungguuuuu.... Suspect





Perut dah kembung dah melayan banyak sangat air.... Laughing


_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 12:14 pm

Tepat jam 8 malam, kami gerak balik....berenti jap kat Pagoh, jumpa Mawar ngan Hubby nya. Kami Gerak sekali balik KL dalam kelajuan purata...140kmj. Kami bersalam salaman di hentian rehat Seremban. Pastu, Bug menghala ke KLIA interchange menuju Subang Jaya manakala yang lain terus je ikut lebuh raya Sg Besi.

Bug sampai umah jam 1.25 pagi. Selesai..... Very Happy


Kesimpulan dari ride ini...:


1. Jarak pergi balik: 965km
2. Minyak motor Bug: RM105.00 (2T RM9.00)
3. Motor semua tak der masaalah besar sangat. Cuma radiator moto Daeim jer yang overheat sikit. Dapat diatasi.
4. Pengalaman ke Singapura yang best dan agak penat.
5. Pengalaman tak leh balik bilik sebab ada event berkaraoke dibuat dekat dgn bilik tidur kami.
6. Pengalaman menunggu sohabat... Very Happy
7. Pengalaman 'dikacau' di Pagoh.. Twisted Evil
8. Pengalaman Bug jatuh motor....huhuhu....tersandung punya pasal... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
9. Pengalaman tidur di kaki lima taman.
10. Pengalaman overall yang menggumbirakan.... Very Happy

Inilah contoh Sijil yang kitorang dapat setelah puas menerokai Tanjung Piai. Very Happy




Ride memang sempoi........best........sampai jumpa lagi dilain ride......Adios Amigos. Terimakasih kepada semua peserta.. Very Happy


Last edited by eazybuG on Wed Jul 16, 2008 8:43 pm; edited 1 time in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  Mucup on Wed Jul 16, 2008 1:54 pm

ride yg cantik dan sempurna,report yg bagus dr HRC...tahniah moga ride lepas nie aku boleh follow Laughing..ehehe.. Twisted Evil


Last edited by Mucup on Thu Jul 17, 2008 9:53 am; edited 1 time in total

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  Putri Ainisya on Wed Jul 16, 2008 3:58 pm

Memang best aar ride kowang ni. Tension nya kalau ride cam ni Putri tak dapat ikot.........lesen tak dapat dapat lagi dari mama papa.

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Thu Jul 17, 2008 11:14 am

Tak pa Putri. Kita orang sedia menanti saat Putri dapat lesen dari kedua orang tua Putri. Once dapat, terus daftar nama dan ikut ride HRC. Garenti gedaboom punya...... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  mafia555 on Thu Jul 17, 2008 9:38 pm

best ... best... jeles... jeles

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  daeim on Fri Jul 18, 2008 2:30 am

mafia555 wrote:best ... best... jeles... jeles

best dgn jeles jer..? hehehe..ko bila lagi nak join ride kitorang..? beli moto beso simpan dalam selimut watpe...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Jul 22, 2008 8:30 pm

Ok, ride dah tamat, report pun dah tamat. Bug kunci lirik topik ini bagi memudahkan susun atur report yang lain pulak. lol! Semoga berjumpa di lain ride.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report - Cool Ride Tanjung Piai

Post  Sponsored content Today at 9:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum