Teka teki

View previous topic View next topic Go down

Teka teki

Post  mafia555 on Wed Jul 16, 2008 9:46 am

Dalam Banyak2 air,air apa yg paling berani?
Ha.Ha.Ape bende tu?! Kalau nak tahu, jawapan yg sebenarnye ialah air
terjun..sebab dia berani terjun!!!! Ha!!! Ha!!! Ha!!!!!

Banyak- banyak binatang...binatang apa keluar haid...
jwpn: kura-kura..ala tu pun tak tahu...keluar HEAD....tak paham jugak.ala
kepala le..

Dlm bnyk2 binatang..... bntg ape yg bertelur dan beranak.....kira 2 alam la
niiii..... ha jwp2.... ...siput babilaaaaa.....ye la siput bertelur...babi
beranak....

Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai
apa yang paling berat?
Jawapannya ialah Sungai Besi...Ha...ha...ha...

Kereta dengan motor, mana lebih tua?
jawapannya adalah motor,sebab motor pakai tongkat...

Dlm banyak- banyak pokok,pokok apa yg baik hati?
jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia.

Ni dia satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin...
huruf TA dan YA laa... kan jadi TAYAR tu

kasut apa yang paling keras?
Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa...muhahaha..lawak ka?

Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.apakah yang akan turun dahulu selepas pemandu itu behenti?
jawapannya ialah meter bas tulah

Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh
kahwin ...ahhh sape dapat jawab????
jawapannya ialah....huruf i ngan u lerrr..hehehehehe.nih antara
pasangan bercinta lerrr ..hehehehe

Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?
orang india tu jatuh lah.... keh keh keh!!!

Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu dibagi pulak
pada 3 org..baper seorang dapat ?
...kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan ..
jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atau
tak...hehehhe mesti dapat sorang sebiji

benda apa kalau naik tak turun dah?
jwpn dia umur la.ish...ish...

KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN?
SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUT
TAYAR HADAPAN

cuba teka, mouse komputer , jantan ke betina?
jawapannye betina ler..pasal dia pakai pad.hehe

Ada sekor gajah dan sekor kancil,berjalan2 dalam hutan..Suatu ketika,mereka
terjumpa sebuah titi. Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut
runtuh.Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah apa..........?
Gajah patah apa rasanya ya???? Gajah PATAH BALIK kot!

Dalam banyak banyak lembu,lembu apa yang semua petani cari
lembu yang hilang lah . kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal
lembu.

Hidupan apa didalam laut paling tua.
jawapannya udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha--ha--ha--ha--

Cube teka ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring
dia berdiri.......?
jawapannye tapak kaki la......

Banyak2 ikan, ikan apa yang pemalu...
jawapan nyer :ikan sardin.sebab nyer dier duduk dlm tin..

ANDAIKATA ANDA TERJUMPA MAYAT MANUSIA DAN BANGKAI HAIWAN YANG MANA SATU
ANDA PERLU TUTUP DAHULU?
JAWAB..JAWAB JGN TAK JAWAB..DUA-DUA..SALAHLA.. TAK TAHU..TENTULAH HIDUNG..

APAKAH BENDA YANG KITA POTONG IA TETAP AKAN PANJANG?
HA JAWAPANYA MESTILAH KACANG PANJANG KAN. TAKKANLAH DAH POTONG KITA KENA
PANGGIL KACANG PENDEK TAK SESUAI TAU.


Twisted Evil

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  daeim on Wed Jul 16, 2008 11:07 am

NIE KES BORING X BERTEMPAT LE NIE...HEHEHEHE

-DAEIM-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  eazybuG on Wed Jul 16, 2008 11:12 am

Gud one la....... Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Mucup on Wed Jul 16, 2008 1:44 pm

ehhmmm any comment ehehhe..pasni mesti matdaeim ubah suai aku nya kata-kata ni ehhehe any comment lagi..?

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  daeim on Thu Jul 17, 2008 10:27 am

Mucup wrote:ehhmmm any comment ehehhe..pasni mesti matdaeim ubah suai aku nya kata-kata ni ehhehe any comment lagi..?

a'a..aku yg ubahsuai...sbb nak sesuaikan dgn keadaan dimana skrg nie xde dah nak any2 comment...memandangkan HRC dah makin berkembang dan ride yg makin menjadi-jadi...kita akan cuba bersihkan sikit demi sedikit unsur yg tidak baik didalam forum kita ini..

Harap Maklum

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  mafia555 on Thu Jul 17, 2008 9:36 pm

daeim wrote:
Mucup wrote:ehhmmm any comment ehehhe..pasni mesti matdaeim ubah suai aku nya kata-kata ni ehhehe any comment lagi..?

a'a..aku yg ubahsuai...sbb nak sesuaikan dgn keadaan dimana skrg nie xde dah nak any2 comment...memandangkan HRC dah makin berkembang dan ride yg makin menjadi-jadi...kita akan cuba bersihkan sikit demi sedikit unsur yg tidak baik didalam forum kita ini..

Harap Maklum

-daeim-

jawapan aku.. ok je....

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Mucup on Fri Jul 25, 2008 10:57 am

bagus ah kalu mat daeim dah insaf ehehhehe..dah lama sangat tersesat tur... Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  eazybuG on Fri Jul 25, 2008 12:38 pm

Mucup wrote:bagus ah kalu mat daeim dah insaf ehehhehe..dah lama sangat tersesat tur... Laughing

Issh....dah lama dah balik ke pangkal jalan....baik dah si budak Daeim tu.... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  daeim on Fri Jul 25, 2008 11:49 pm

Mucup wrote:bagus ah kalu mat daeim dah insaf ehehhehe..dah lama sangat tersesat tur... Laughing

sesat2 pun aku dah kembali ke pangkal jalan..ingat kawan2...ingat dari mana aku dtg....cuma org tu je....

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Mucup on Mon Jul 28, 2008 5:15 pm

alhamdulillah mat daeim dah kembali pulih ehehehee... Very Happy Very Happy
alaa bukan x moh join,asal nak buat tts jer sebelah umah dia,mana tahan woo nak gi..kalu x sebelah umah dia sebelah opis dia,pastu dok sekejap dah sibuk nak balik.. Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  daeim on Thu Oct 23, 2008 10:11 am

hehehehe...xde teka teki lagi ke..? mafia mana..? senyap sunyi je..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  mafia555 on Fri Oct 24, 2008 3:59 pm

idea dah abis la bro.. x ketaruan dah ni

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  daeim on Fri Oct 24, 2008 5:40 pm

mafia555 wrote:idea dah abis la bro.. x ketaruan dah ni

uikss...mafia is back n still alive..hehehe...ingatkan dah nyelam sampai lemas

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  antu_ride on Wed Oct 29, 2008 4:32 pm

sambil menyelam minum air...ekekeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Mucup on Thu Oct 30, 2008 11:03 am

air apa yg mafia minum tur yer... Laughing Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  antu_ride on Thu Oct 30, 2008 12:59 pm

teka teki ker nih?ekekkeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Mucup on Fri Oct 31, 2008 11:20 am

ha..aa teka teki ah tur..jawab jer ah Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  antu_ride on Fri Oct 31, 2008 2:22 pm

hok menyelam minum air nih biasanya mat daeim jerlah boleh jawab...kekeke...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Teka teki

Post  Sponsored content Today at 8:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum