Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Mon Aug 18, 2008 10:26 pm

Kepada member-member HardCoreRiders semua, satu ride akan dicadangkan untuk penutup tahun 2008 ini.

Spectacular Ride Conquer Thailand 2008


Butiran seperti di bawah :

Tarikh : 21 November (Jumaat) sampai 30 November (Ahad) 2008 - 10 Hari

Laluan :
KL – BKH – Hatyai (Train) –Ban Pong – Kancanaburi - Tak - Mae Sot (Magic Hill) - Mae Sariang (Magic Myanmar Border Road) - Mae Hong Son - Pai - Mae Sai (masuk Myanmar melalui pekan Tai Chi Leik) - Chiang Rai - Nan (Magic Bike Road) – Chiang Mai (Train) – Bangkok - Hatyai – BKH - KL

Kos : RM 1,500 – RM 2,000 seorang ( bergantung kepada jenis motosikal yang digunakan kerana petrol di Thai agak mahal)

Masa dan tempat flag-off : 11.59 malam (Jumaat) di Restoran Jejantas Sungai Buloh
*berkumpul dulu pada jam 9.00 mlm

* jadual perjalanan akan diupdate kemudian setelah mendapat kebenaran dan persetujuan dari ahli-ahli konvoi.


-daeim-


Last edited by daeim on Mon Nov 17, 2008 5:27 pm; edited 4 times in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Mon Aug 18, 2008 10:29 pm

Dikosongkan untuk JADUAL PERJALANAN yang akan dikemaskini kemudian

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  eazybuG on Tue Aug 19, 2008 3:04 pm

Update sekali dgn list peserta yang konfirm pergi.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Tue Sep 09, 2008 12:11 pm

salamz..saja nak kasi panas ride nie...nie aku nak publish kat korang yg belom sampai lagi....x nak rasa dpt sijil nie ker..?



so...apa kata kawan2 semua..? sapa yg nak pegi..? kasi taruk nama ramai2...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  eazybuG on Tue Sep 09, 2008 2:33 pm

Sudah semestinya......Bug akan join.. Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Mucup on Wed Sep 10, 2008 10:27 am

aku nak join gak,tapi buat masa ini dan ketika ini lom mampu lagi untuk ride sejauh thailand sana,kepada yg nak ride tu selamat pergi dan selamat kembali la yer... affraid

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  eazybuG on Wed Sep 10, 2008 11:47 am

Mucup wrote:aku nak join gak,tapi buat masa ini dan ketika ini lom mampu lagi untuk ride sejauh thailand sana,kepada yg nak ride tu selamat pergi dan selamat kembali la yer... affraid

Abih, kalu doh lor ni tok leh nok ride jauh, bilo lagi....? Nok tunggu tuo pun.....memang hok tuo doh... Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  antu_ride on Wed Sep 10, 2008 11:56 pm

ntahlah mucup tu...dah tua buat la cara tua...mengaku jerlah...ekekekkek...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Mucup on Fri Sep 12, 2008 1:21 pm

tua umor jer,jiwa muda belia gitu ekekekke

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Putri Ainisya on Sat Sep 20, 2008 9:03 pm

Mucup wrote:tua umor jer,jiwa muda belia gitu ekekekke

Alahhh..Abg Mucup nih, borak je lebih.. Evil or Very Mad Kalau dah jiwa muda belia, kenapa tak join jer abg Bug dan Daeim pegi ride tu..? Very Happy Bukti kan jiwa hardcore tu..! Twisted Evil

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  antu_ride on Tue Sep 23, 2008 5:24 pm

ntahlah abg mucup ni...kita kan nak gi ride ni kan puteri...ekkekekk...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Bison on Fri Sep 26, 2008 12:30 am

daeim wrote:salamz..saja nak kasi panas ride nie...nie aku nak publish kat korang yg belom sampai lagi....x nak rasa dpt sijil nie ker..?

so...apa kata kawan2 semua..? sapa yg nak pegi..? kasi taruk nama ramai2...

-daeim-

cherry Wei.....aku nak ikut boleh?.....setakat sijil tu aku dah ada 3 keping kat umah. Jadual perjalanan tu mcm sama je ngan mbc punya trip yg baru lepas....Tukar2 la pulak pekan yg nak singgah tuuuu....

salam Sleep

Bison
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 8
Age : 50
Location : butterworth
Job/hobbies : Joyride
Registration date : 2008-05-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Fri Sep 26, 2008 9:46 am

sijil tu kasi panas je..hehehe...bleh2 nak ikut..tapi nak lalu pekan mana lak...x abis study lagi map Thai nie...ang leh arr jadi guide..ang kan expert...gimme oil bebeh!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Rinaz on Fri Sep 26, 2008 11:28 am

kalu rinaz nak ikut bro deeim gi ride sama leh ker..ekekekekke..

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  antu_ride on Fri Sep 26, 2008 12:22 pm

Bison wrote:
daeim wrote:salamz..saja nak kasi panas ride nie...nie aku nak publish kat korang yg belom sampai lagi....x nak rasa dpt sijil nie ker..?

so...apa kata kawan2 semua..? sapa yg nak pegi..? kasi taruk nama ramai2...

-daeim-

cherry Wei.....aku nak ikut boleh?.....setakat sijil tu aku dah ada 3 keping kat umah. Jadual perjalanan tu mcm sama je ngan mbc punya trip yg baru lepas....Tukar2 la pulak pekan yg nak singgah tuuuu....

salam Sleep

dah kg tu jer yang dia tau...kalau gi kampung lain sesat la mat daeim tuh...ekkekek...asik2 nak give me oil jer...dasar AJK.....ekekekek

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  eazybuG on Fri Sep 26, 2008 1:44 pm

Bison wrote:
daeim wrote:salamz..saja nak kasi panas ride nie...nie aku nak publish kat korang yg belom sampai lagi....x nak rasa dpt sijil nie ker..?

so...apa kata kawan2 semua..? sapa yg nak pegi..? kasi taruk nama ramai2...

-daeim-

cherry Wei.....aku nak ikut boleh?.....setakat sijil tu aku dah ada 3 keping kat umah. Jadual perjalanan tu mcm sama je ngan mbc punya trip yg baru lepas....Tukar2 la pulak pekan yg nak singgah tuuuu....

salam Sleep

Jom ar sekali bro Bison. destinasi tu masih sama lagi sebab bug belum sampai lagi kat MyanMar. Laluan balik, kita boleh amik route lain. Bro jadi penunjuk arah ler yer. Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Bison on Fri Sep 26, 2008 11:35 pm

[/quote]

Jom ar sekali bro Bison. destinasi tu masih sama lagi sebab bug belum sampai lagi kat MyanMar. Laluan balik, kita boleh amik route lain. Bro jadi penunjuk arah ler yer. Laughing[/quote]

What a Face Kalu nak tunjuk arah boleh.....daeim pon dah boleh dah.....ikut route asal mbc dulu.....selamat. affraid

Bison
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 8
Age : 50
Location : butterworth
Job/hobbies : Joyride
Registration date : 2008-05-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Bison on Wed Oct 22, 2008 12:32 am

Bison wrote:

Jom ar sekali bro Bison. destinasi tu masih sama lagi sebab bug belum sampai lagi kat MyanMar. Laluan balik, kita boleh amik route lain. Bro jadi penunjuk arah ler yer. Laughing[/quote]

What a Face Kalu nak tunjuk arah boleh.....daeim pon dah boleh dah.....ikut route asal mbc dulu.....selamat. affraid[/quote]

daeim and the gang! affraid nak gerak lepas raya haji.....amacam......oooo sejuk tu, lagik sejuk dari tahun lepas... What a Face

Bison
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 8
Age : 50
Location : butterworth
Job/hobbies : Joyride
Registration date : 2008-05-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Wed Oct 22, 2008 5:53 pm

Idea menarik nie..lepas raya haji..tapi nak kena tgk gak pada kawan2 lain yg ada komitmen anak nak sekolah...camne..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Bison on Fri Oct 24, 2008 12:08 am

daeim wrote:Idea menarik nie..lepas raya haji..tapi nak kena tgk gak pada kawan2 lain yg ada komitmen anak nak sekolah...camne..?

-daeim-

anak hang dah start sekolah ke?....setau aku sejak kau tinggalkan mesai baru setaun. agak2 dah keluar ke belum? ha3 kena check it out tuuu. No

Bison
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 8
Age : 50
Location : butterworth
Job/hobbies : Joyride
Registration date : 2008-05-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Fri Oct 24, 2008 10:24 am

hehehe..tu yg kat Mae Sai...kat Mae Sot..Hatyai...iskhhh..merata2 laa..hehehe..asal stop je 'jenguk' bini...stop je 'jenguk' bini...heheheh..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  antu_ride on Mon Oct 27, 2008 9:25 am

isshh...x senonoh betul mat daeim nih....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  eazybuG on Sat Nov 01, 2008 10:05 pm

Bug, Frog dan 2 orang lagi yang pakai Modenas Elegan dan Yamaha Nuovo akan ke Thailand dan Myanmar 21 Nov ni. Kami akan pegi 9 ari. Masih sempat lagi kalau sesapa nak ikut. Daeim dah cancel kan? Moh ler......at least flagg off. Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Mucup on Mon Nov 03, 2008 9:37 am

nak flag off katner ni,aku nak gi hantar sampai ke sempadan sana ekekkeek..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  daeim on Mon Nov 03, 2008 10:47 am

a'a..aku dah kensel nak pegi...x tau apa perancangan..tiba2 jer...hehehe..lain yg dirancang..lain plak yg jadi

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Spectecular Ride Conquer Thailand 2008

Post  Sponsored content Today at 3:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum