Report ride - KL to Hatyai

View previous topic View next topic Go down

Report ride - KL to Hatyai

Post  daeim on Wed Dec 03, 2008 4:25 pm

Salamz semua...Sabtu lepas..29 Nov...aku seorang diri telah ride ke Hatyai...cadangnya nak menjemput crazyFrog n easyBug balik dari Mae Hong Son...lagipun saja ja sbb dah lama x ride...so nie ada sedikit gambar..



kuda aku tgh rehat setelah menempuh perjalanan dr KL..aku gerak dr KL jam 11 pagi n tiba di border jam 4 ptg...lepas check pasport kat Imigresen Malaysia...aku pun masuk ke Sadao Immigration Post.

Lepas je Kastam n Imigresen Sadao...aku stop kat kedai makan muslim situ n makan mee goreng siam...moto pun aku park tepi jalan je...ada la mamat Thai nie mcm heran x pernah tgk moto aku tuh...hehehe...depa dok belek2 laa...aku sempat gak amik gambo depa..



sekitar pemandangan selepas check-in point Sadao...







haa..nie la mamat yg berminat sgt dgn moto aku tuh..hehehe...mamat ke pakcik nie aku pun xtau..



Pas setel semua..aku pun meneruskan perjalanan ke Hatyai...cuaca dr KL mendung...tapi x hujan...sampai di border langit dah gelap mcm nak ujan..tapi x ujan..kuasa-Nya...so, aku pun terus ride ke Hatyai...

Sampai Hatyai ujan gerimis...so..aku terus shoot ke Pink Lady Hotel...nasib x baik...fully-booked..so..aku pun pusing2 la town Hatyai...sampai le kat Asian Hotel...room rate 800 Thai Baht...lebih kurang RM80..

Bandar Hatyai..pemandangan dr tingkap bilik hotel yg aku menginap...





nie plak nampak awan hitam berarak menandakan hari nak ujan..gambar nie masa pagi 30 Nov..Ahad..aku nak check-out dah...aku balik KL sorang gak sbb Bug n Frog x dpt keluar dr Kanchanaburi sbb faktor keselamatan...disana ada rusuhan..

nie plak gambo plate Siam moto aku...hehe...x lekat lagi



simpang tiga masa nak balik...jalan nie baru lepas ujan...



masa on the way balik...aku sempat singgah di Ban Prik...lapar perut..aku makan nasi dgn Kheng Som, air kelapa dan tapai pulut hitam...sedappppp..


maaf..air kelapa tiada didalam gambar..

nie plak rupa dr dekat masakan Thai yg diberi nama Kheng Som...sedappp...ala2 masak asam pedas kalau kat Malaysia



Sampai je di border...aku tgk org punya la ramai...mmg betul2 ramai...mengikut kata Polis situ..ini disebabkan airport Phuket n Bangkok tutup...so ramai tourist n local amik bas / van utk keluar dr Thai...tu yg jadi ramai..






rupa aku yg keletihan sbb menunggu punya la lama...beratur sblm pasport boleh di chop..





nie plak gambar terakhir selepas setel semua urusan di border...aku plak alhamdulillah selamat sampai di rumah jam 9mlm...ujan lebat dr Sungai Dua ke Kuala Kangsar...pastu dari Tg Malim ke Sg Buloh..

itu saja report ride dr aku...so...bila lagi nak ride dgn korang nie..??

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report ride - KL to Hatyai

Post  antu_ride on Wed Dec 03, 2008 10:41 pm

x nak la naik moto...aku gi thailand naik flight lg best....ekekkeke...lyn stewardess...ekekkek

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report ride - KL to Hatyai

Post  Mucup on Mon Dec 15, 2008 9:24 am

mat daeim skrg ni makin hebat,sorang pon redah ke thai sana,apa dia cr aku pon x tahu ah,ke g tgk benih dia kat sana ekekekkeke Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report ride - KL to Hatyai

Post  Sponsored content Today at 6:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum