Ride Repeat Tanjung Piai

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Mar 03, 2009 12:36 pm

Salam semua HRC'an...

Pada 7hb hingga 8hb Mac, kita akan buat ride ke Tanjung Piai, Johor sekali lagi. Ride ni kita buat bertujuan untuk memberi peluang kepada riders yang masih belum pernah menjejaki ke Tanjung Piai. Kita akan ambil Highway Seremban - Johor dan akan keluar di exit Tangkak/Pagoh. Seterusnya, kita akan sambung perjalanan menyusuri jalan lama menuju Muar - Batu Pahat - Sengarang - Benut dan Pontian.

Kita akan berkumpul di Shell Sungai Besi pada 7hb Mac (Sabtu), jam 8 pagi dan berlepas pada jam 8.30 pagi. Hentian mengisi minyak adalah mengikut pada keupayaan perjalanan untuk tangki minyak yang paling kecil. Kita akan rehat agak lama sedikit di Hentian Pagoh. Selepas itu, kita akan terus ride ke destinasi.... Sesampai jer di Tanjung Piai, kita akan terus check in. Siapa yang ada joran, boleh memancing di situ.

Ok, kita akan tengok, siapa yang berani sahut cabaran Tanjung Piai ni pulak.

Nama yang dah confirm:

1. EazybuG - Kawa KRZ150 (Khemah)
2. Mucup - Kawa Vulcan 500 (Khemah)
3. Antu - Modenas Jaguh 175
4. Amat - Yamaha FZ150i
5. ......lagi...?


Cara penginapan ada 2 pilihan. Resort atau Khemah. Pada siapa yang ingin berkhemah dan belum mempunyainya sila update disini supaya pihak kami boleh usahakan. Mereka mempunyai tapak khas untuk perkhemahan.
Untuk yang memilih resort pulak, anda boleh menginap di resort terapung iaitu Tanjung Piai Resort. Harga untuk satu malam adalah lebih kurang RM130-140 sekali dgn breakfast buffet. Bilik adalah muat untuk 3 orang.Jarak antara tempat perkhemahan dengan resort adalah lebih kurang 1.5 km.

Sila update cara penginapan anda.


Jom HRC......jom kita ride sama sama. Very Happy





Sila pastikan anda sentiasa mengikuti segala perkembangan disini.

Jom ride ke Selatan......!!

Selepas ni, kalau suksess, kita boleh plan ride ke Perlis plak.
cheers


Last edited by eazybuG on Wed Mar 04, 2009 11:01 pm; edited 8 times in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  Mucup on Tue Mar 03, 2009 2:42 pm

ish ramai dah tur yg nak gi,antu camana...jadi ke gi... Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3097
Age: 39
Location: Putrajaya
Job/hobbies: cabut mucup
Registration date: 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  antu_ride on Tue Mar 03, 2009 4:39 pm

wa kalu daeim xder cam x semangat jer...sbb masa ni la wa nak tibai dia cukup2....ekkekeke...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3194
Age: 38
Location: ampang
Job/hobbies: ride n ride
Registration date: 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Mar 03, 2009 4:40 pm

Mucup wrote:ish ramai dah tur yg nak gi,antu camana...jadi ke gi... Twisted Evil Twisted Evil

Mmmm.....Antu kena pegi sebab dia dah 14 tahun tak ride sama. Tak kira ngan moto apa pun......dia musti pegi. Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  antu_ride on Tue Mar 03, 2009 4:42 pm

yerla...yerla...patah la pinggang aku kali nih....ekekkeke

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3194
Age: 38
Location: ampang
Job/hobbies: ride n ride
Registration date: 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Mar 03, 2009 4:57 pm

antu_ride wrote:yerla...yerla...patah la pinggang aku kali nih....ekekkeke

Hehehehe.......sayaaaaaaang antu. Nanti dinda sambung balik tulang antu yang patah tu yer..... Laughing Laughing Laughing

Laluan ke Denai Bebaru......Tandas awam.....Tempat perkemahan dan Tapak aktiviti.




Resort terapung di Tanjung Piai



_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Mar 03, 2009 10:44 pm

antu_ride wrote:wa kalu daeim xder cam x semangat jer...sbb masa ni la wa nak tibai dia cukup2....ekkekeke...

aku mmg x pegi...sori...dan aku mmg ikut ride MBC...aku dah pun bagitau Bug...TAPI kenapa nak masukkan gak nama aku pastu di strikethrough kan..????

alah..common' laaa...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Tue Mar 03, 2009 11:13 pm

daeim wrote:
antu_ride wrote:wa kalu daeim xder cam x semangat jer...sbb masa ni la wa nak tibai dia cukup2....ekkekeke...

aku mmg x pegi...sori...dan aku mmg ikut ride MBC...aku dah pun bagitau Bug...TAPI kenapa nak masukkan gak nama aku pastu di strikethrough kan..????

alah..common' laaa...



-daeim-

Sebab ramai orang tanya engko. Very Happy Ok apa...!! Jadi, diorang dah tak yah tanya aku lagi. Alahhh.....c'mon laa. Tak kan itu pun sensitip.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

OK....Aku buang nama ngko.. Twisted Evil Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Tue Mar 03, 2009 11:49 pm

Bagus...Bagus...ekekekekek...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  Mucup on Wed Mar 04, 2009 9:58 am

BUg mu takyah ah dok sebut2 nama mat daeim lagi,dia time nak mati je ingat kita,time segar cari ah abg dia semula.ride pon ngam abg dia.... Laughing Laughing Laughing ..kita tgk kalau dia betol ingat kat member2 dia join ride sama kita ah,kita tunggu je ah hari sabtu ni.... Crying or Very sad Crying or Very sad

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3097
Age: 39
Location: Putrajaya
Job/hobbies: cabut mucup
Registration date: 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Mar 04, 2009 10:12 am

Mucup wrote:BUg mu takyah ah dok sebut2 nama mat daeim lagi,dia time nak mati je ingat kita,time segar cari ah abg dia semula.ride pon ngam abg dia.... Laughing Laughing Laughing ..kita tgk kalau dia betol ingat kat member2 dia join ride sama kita ah,kita tunggu je ah hari sabtu ni.... Crying or Very sad Crying or Very sad

Ok boh......paham....paham...!! Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Wed Mar 04, 2009 10:37 am

sori arr..aku mmg x dpt nak join ride ngan korang...ngan MBC pun aku x join...KLIK SINI utk tgk

mcm2 ne pun..aku doakan agar ride korang akan berjaya...insyallah next time aku join...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  Mucup on Wed Mar 04, 2009 10:40 am

ekekeke..kita tunggu ah ari sabtu ni..baru tahu kebenarannya... Laughing Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3097
Age: 39
Location: Putrajaya
Job/hobbies: cabut mucup
Registration date: 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Wed Mar 04, 2009 10:44 am

Mucup wrote:ekekeke..kita tunggu ah ari sabtu ni..baru tahu kebenarannya... Laughing Laughing

hehehe..nak tau kebenarannya..? jom arr TTS bila2...aku OK jer..nanti aku ceritakan kebenarannya...heheheh

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  Lynn on Wed Mar 04, 2009 12:46 pm

Salam semua...

Alamak....en daeim delete posting saya. kerr.. kenapa?? saya tahu lah en.daeim, administrator kat HRC ni... xpe lah... lagu gitu.. saya blh posting berkali kali... lepas ini..Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil anyway... saya still nak tuntut janji en.daeim... bila yerr... saya masih tunggu....dan tunggu...dan tunggu... dan tunggu ...tunggu....tungguu...dan tunggu..dan...dannn ..tak kira....tak kira...tak kiraa......tak kira...tunggu ....dan tunggu ....tunggu ...
TUNGGU......TUNGGU....DAN TUNGGU..

Lynn
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts: 6
Age: 34
Location: Kuala Lumpur
Job/hobbies: Reading/Traveling/Movies
Registration date: 2008-11-06

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Wed Mar 04, 2009 1:34 pm

abg antu g ke ride nie..? sori arr...ari tu aku xde kat Msia arr..nak g Spore jap...Jumaat ptg aku gerak..kalau sampai JB calling2 arr...sbb Sabtu pepagi aku nak masuk Spore...shopping2 ngabiskan duit...hihihi..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  antu_ride on Wed Mar 04, 2009 1:40 pm

Lynn wrote:Salam semua...

Alamak....en daeim delete posting saya. kerr.. kenapa?? saya tahu lah en.daeim, administrator kat HRC ni... xpe lah... lagu gitu.. saya blh posting berkali kali... lepas ini..Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil anyway... saya still nak tuntut janji en.daeim... bila yerr... saya masih tunggu....dan tunggu...dan tunggu... dan tunggu ...tunggu....tungguu...dan tunggu..dan...dannn ..tak kira....tak kira...tak kiraa......tak kira...tunggu ....dan tunggu ....tunggu ...
TUNGGU......TUNGGU....DAN TUNGGU..

mat daeim tu pndai berjanji jer tapi pndai nak tunaikan....tuntut jer lynn...kalau nak pakai khidmat along yang jenis potong telinga tu pun abg antu sanggup carikan...mat daeim ni jenis yg suka amik kesempatan di atas kelemahan wanita....ekkekekek..iii ..tuntut lynn...tuntut lyn...tuntut.....ekkekekek

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 3194
Age: 38
Location: ampang
Job/hobbies: ride n ride
Registration date: 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  daeim on Wed Mar 04, 2009 1:42 pm

hehehe..khidmat along ye abg antu...hihihi....memana la abg antu oiii...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 4005
Age: 49
Location: Melaka
Job/hobbies: Kerani
Registration date: 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  eazybuG on Wed Mar 04, 2009 11:08 pm

daeim wrote:hehehe..khidmat along ye abg antu...hihihi....memana la abg antu oiii...

-daeim-

Hahahahahahaaaaaaa......kantoi.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil cheers

**** Pada siapa yang tidur khemah tu, boleh la bawak lampu picit dan insect repellent. Nyamuk banyak tuu......dan manalah tahu kot2 nak suluh sesuatu.... Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts: 1324
Age: 44
Location: Subang Jaya
Job/hobbies: Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date: 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ride Repeat Tanjung Piai

Post  Lynn on Thu Mar 05, 2009 12:58 am

daeim wrote:abg antu g ke ride nie..? sori arr...ari tu aku xde kat Msia arr..nak g Spore jap...Jumaat ptg aku gerak..kalau sampai JB calling2 arr...sbb Sabtu pepagi aku nak masuk Spore...shopping2 ngabiskan duit...hihihi..

-daeim-

Iskh... iskh...en.daiem kita ni...kalau nak masuk S'pore pun pergi lah...xde sapa yg melarang tapi jangan lah suka bercakap besar... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad dosa tau.. tuhan marah nanti... apa2 pun tunai lah dulu janji2 en.daiem tu...

Thank u very much dgn niat pertolngan abg.antu... lynn x perlu along... lyn x sekejam seperti org yg x punyai perasaan.. insyallah... coz lyn akan tetap menuntut perkara yg dihajati... Smile Smile

Lynn

Lynn
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts: 6
Age: 34
Location: Kuala Lumpur
Job/hobbies: Reading/Traveling/Movies
Registration date: 2008-11-06

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum