Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Mon Mar 09, 2009 12:22 pm

Salam semua.



Ride Repeat Tanjung Piai pada 7hb Mac 2009 telah berjaya dilaksanakan dengan pengalaman baru, pemandangan baru, tempat baru serta riders baru. Kami selamat sampai umah memasing pada malam 8hb Mac 2009.

Participant:

1. Eazybug the Cameraman

2. Crazyfrog aka Marsyall

3. Crazyfrog Jr aka Bodyguard

4. Antu the Happiest Rider

5. Mucup aka Libas



Summary of the Ride:

- 8.00am ari Sabtu, 7hb Mac 2009, Bug, Frog dan Frog Jr dah berada di Shell Sungai Besi untuk menunggu Mucup dan Antu.
- Disebabkan Antu bertolak dari Temerloh dan perjalanan agak jauh, kami terus ke Serdang untuk sarapan dulu sementara menunggu Antu sampai bersama dgn Mucup.
- Kami gerak hanya pada jam 11.30am setelah Antu tiba.
- Singgah di Ayer Keroh pada jam 12.30 utk mengisi minyak.
- Ambil exit Tangkak untuk ke rumah kawan Mucup di mana entah.......Bug tak ingat.....tapi jauh gak ler......lepas sepekan....sepekan.......lepas sepekan......sepekan......tak sampai sampai. Dok kat sana sampai jam 2.30pm.
- Terus ke Batu Pahat......singgah kat Bukit Kepong melihat sejarah.......best.
- Sampai Tanjung Piai dan check in jam 7.45pm

- Pada 8hb Mac, kami bgn sarapan dan gerak ke Taman Negara Tanjung Piai.
- Lepak kat sana, pastu kami balik ke Hotel untuk check out.
- Lepas check out jam 1.00pm, kami terus gerak balik KL.
- Kami berjabat tangan dan berpelukan di Hentian Ayer Keroh
- Semua selamat sampai umah pada malam 8hb Mac.

Ride memang cool.......best walaupun perjalanan amat panjang dari yang sepatutnya.

Kisah bermula pada hari Sabtu, 7hb Mac 2009, di Shell Sg Besi.


Bug, Frog dan Frog Jr sampai di Shell jam 8am









Frog terkejut kat lapu flash kot.....terlompat....lompat......huhuhu.....lompat sikatak lompat.....


Tgh tunggu Antu..........pukul 10 baru bertolak dari Temerloh....huhuhuhu...


Last edited by eazybuG on Wed Mar 11, 2009 7:14 pm; edited 1 time in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Mon Mar 09, 2009 12:45 pm

Berhenti kat Hentian Sebelah kat Ayer Keroh Jam 11.30 pagi.







Kami berhenti di Hentian Ayer Keroh untuk isi minyak dan lepak jap.......jam 12pm

asal bergamba,naik jari..feninggg.. ekeke


Tiga antu tgh bincang malam ni nak berjudi atau tak..?


Masih buntu,lum ada keputusan lagi ekeke


Last edited by eazybuG on Wed Mar 11, 2009 11:32 pm; edited 4 times in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  antu_ride on Mon Mar 09, 2009 2:34 pm

lagi la bug....x sabar nih....ekekkeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Mon Mar 09, 2009 5:37 pm

Salamz,

TAHNIAH kepada yg pegi...semoga ride lepas ini akan bertambah penyertaan...insyallah

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Tue Mar 10, 2009 12:10 am

x sabar nie nak tunggu report bergambar dari korang semua...hmmm...tentu best ride kali ini..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Tue Mar 10, 2009 12:48 am

On da way ke Tangkak.....

moto antu masuk wad..


cun awek kat belakang tur..dr mana tur...


lega..moto antu dan bug dan kembali segar semula...leh teruskan pengembaraan...


Kami dah sampai kat umah kawan Mucup.....di kaki Gunung Ledang.























cuba tgk apa yg pelik kat motor tu..ekekeke


Last edited by eazybuG on Wed Mar 11, 2009 11:37 pm; edited 4 times in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Tue Mar 10, 2009 1:30 am

eazybuG wrote:Salam......ada problem sket nak upload gambar. Internet down la plak......Hurmmm.....sabar semua ya... Laughing

hehehe..internet down ke masih lagi di 'Lembaga Penapisan Gambar HRC' ...?? hehehe..OK...sabarlah kita semua menanti yek...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Mucup on Tue Mar 10, 2009 8:59 am

Satu ride yg penuh dgn kelainan..puas ,enjoy,hepi sakan,senyum sokmo weiii..rugi ah mat daeim x follow.apa pon tahniah pada yg join.lain kali kita gi ride tangkak dan skudai lak eh ekekkekeee... Laughing Laughing Laughing
gambar akan menyusul selepas ini.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Mucup on Tue Mar 10, 2009 9:36 am


Gambar pemanis ride report tanjung piai....tunggu yg seterusnya.ehehehe..semoga ada sahabat kita dapat tidur lena selepas melihat gambaq ini...

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Tue Mar 10, 2009 10:42 am

Mucup wrote:Satu ride yg penuh dgn kelainan..puas ,enjoy,hepi sakan,senyum sokmo weiii..rugi ah mat daeim x follow.apa pon tahniah pada yg join.lain kali kita gi ride tangkak dan skudai lak eh ekekkekeee... Laughing Laughing Laughing
gambar akan menyusul selepas ini.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

TAHNIAH pada yang pegi..!! insyallah next ride nanti aku follow...nampak mcm best je ride korang kali nie..

ride ke Tangkak n Skudai watpe mucup..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Tue Mar 10, 2009 11:02 am

Mucup wrote:mu nak tahu lain kena ikut ride ah mat daeim weiii ehehhe biar lah rahsia...

aku xde moto nak ikut ride korang...xpe la..nanti aku ada moto aku follow...kang aku bawak Kriss sian lak kat korang nak tunggu aku...hehehe

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Rinaz on Tue Mar 10, 2009 11:22 am

tahniah- tahniah pd sume yg mjayakan ride ni..best la tgk muka2 bekas2 komunis 2 berseri2 n macho je..still ganazzzz Twisted Evil Twisted Evil

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  antu_ride on Tue Mar 10, 2009 1:08 pm

lagi bang...lagi...dah x tahan nih....ekkekeek....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Wed Mar 11, 2009 2:57 am

lagi report bergambar..? menarik..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Mucup on Wed Mar 11, 2009 9:44 am

aku hantar gambar leh ah,nak menulis x berapa geti mana ekekkee..suh bug je ah yg menulis... Razz

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  antu_ride on Wed Mar 11, 2009 11:54 am

masuk la lg abg mucup...abg bug ngn frog mana....masuk la gmbar tu....ekekkeke...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  daeim on Wed Mar 11, 2009 12:54 pm

gambar pd Bug n Fro masih lagi di 'Lembaga Penapisan HRC' yg beribupejabat di Pandan Indah.....hehehhee

tgh edit n tapis la tuh...hik hik hik...ekekekeke

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Wed Mar 11, 2009 8:12 pm

Selepas bug dah mandi kat umah kawan Mucup, kami makan bersama sama ditemani oleh tuan rumah yang amat peramah. Makan tengah hari dipenuhi oleh gelak ketawa sang kelembai sang kelembai sekalian....huhuhu.

Kami gerak meneruskan perjalanan keluar dari Tangkak pada jam 2.30ptg....menyusuri jalan menuju ke lebuh raya terakhir sebelum sampai ke destinasi yang dituju. Dalam perjalanan menuju lebuhraya, kami dibasahi oleh hujan yang turun mencurah disepanjang perjalanan. Kami singgah sebentar di Bukit Kepong...........satu lokasi sejarah yang tak mungkin tiada sesiapa yang tidak mengetahui tentang kekejaman komunis yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong disitu pada 23 Februari 1950. Sedih mengenangkan nasib polis2 yang terkorban yang sanggup berkorban memperjuangkan tanah air. Sejarah yang akan terpahat dihati semua rakyat Malaysia sampai bila bila. Huhuhu....sedihhh.. Sad

salah seorg komunis yg masih hidup,kembali ke bukit kepong melihat kenangan di masa dulu..















tiga arkitek menilai kerosakan yg terjadi pada keter perisai,untuk di baiki semula.


perok besar dan perok kecik...


Inilah Kereta Perisai yang datang untuk memberikan bantuan.......tetapi agak terlambat karana Balai Polis dan Kuaters telah habis musnah dijilat api angkara komunis.


Generasi ke 15 botak cing yg masih hidup sedang meneroka bahagian dalaman sebuah Kereta Perisai yang ada disitu.



_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Wed Mar 11, 2009 10:06 pm

perok ngah intai komunis agaknya...dah la tu bro komunis dah xder weii..


Bug ngan Mucup tgh mencuba buah Geduaq kat dalam Balai Polis Bukit Kepong


Benteng atau kubu yang dibina baru bagi mengelak kan dari situasi yang sama berlaku pada tahun 1950 dulu.


Sekitar didalam bilik pameran....


Gambar salah sorang dari mayat pegawai polis yang mati terbakar.


Bot yang digunakan sebagai salah satu perhubungan bagi pihak polis yang kemudiannya terbakar diletupkan komunis.


Lagi gambar polis yang mati terbakar


Senarai mereka yang terbunuh di Tragedi Bukit Kepong






Antu bersama replika gambarnya semasa menjadi Gorila dulu... Very Happy




Mucup bersama UTK


Salah satu daripada barangan yang sempat diselamatkan.








Last edited by eazybuG on Wed Mar 11, 2009 10:56 pm; edited 1 time in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Wed Mar 11, 2009 10:21 pm

Sekitar pandangan kubu dari dalam Balai Polis






Kereta Perisai dari dalam kubu....




Perasaan gumbira kami mengatasi segalanya.....








gambar di atas adalah antara wira-wira yg banyak berjasa pada bangsa dan agama..terutama yg berkepala botak tur..ekekekkee







Last edited by eazybuG on Wed Mar 11, 2009 11:26 pm; edited 2 times in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  eazybuG on Wed Mar 11, 2009 10:21 pm

Kami akhirnya sampai di Tanjung Piai Resort jam 7.45mlm





Selepas check in, memasing merebahkan badan menghilangkan penat setelah seharian ride.......terutama si Mat Antu tu......sengeh jerr........seolah olah tahu rezeki bakal menjelma.... Wink


Memasing dengan agenda memasing........berehat sebelum keluar dinner.


Kelihatan Singapura di kejauhan.....pandangan dari kamar hotel..




Antu dan Mucup yang bersekedudukan..........


Setelah kami dah agak puas berehat, kami seterusnya bersiap untuk keluar mencari makan malam.


Frog Jr........senyum jer...... Wink


Ramai tetamu sedang menikmati makan malam di Resort...


Berbincang .....kat mana nak makan..




Antu menjeling ke kiri.....ke kanan....kot kot ada 'kupu kupu' Tanjung Piai.....ngeh ngeh ngeh... Razz




Kelihatan jejaka jejaka kelaparan sedang menunggu masa untuk 'ngap'...... terutama Frog Very Happy


Kami akhirnya hampa......hampa sehampa hampanya......tiada yang hampa......melainkan hampa semata mata hampa........kedai semua tutup pada malam tu.....tak tau apa yang dah jadi. Maka dgn itu, hampalah kami untuk berkaraoke pada malam itu.....huhuhu.. Crying or Very sad




Senyuman gatal dari Antu.... Twisted Evil


Kami akhirnya terpaksa menaiki motor untuk meneruskan pencarian kedai makan....


Kami akhirnya berjumpa jugak kedai makan di simpang keluar.....agak agak 2km dari resort. Malam tu kami makan nasi berlauk kan Patprik Campur, Telur Dadar dan Sambal Belacan. Disebabkan kelaparan, gambar tak sempat diambil......hanya selepas makan jer gambar sempat dirakam. Smile


Mmmmm.....leganya kata Mucup.... Very Happy


Hhhhhhhhhhhh......sssssssss.......kenikmatan merokok selepas makan yang diperagakan Antu..... Very Happy


Frog dah mengantuk lepas makan......kalau boleh, kelopak mata tu nak disendal dgn batang mancis.....huhuuhu... Very Happy


Frog Jr.........ceria sokmo... Very Happy


Selepas makan, kami memasing balik ke resort. Frog terus kedaboom.....tidoq. Kami beborak borak pasal isu semasa.....dan lepas tu kami semua tidorrrrrr......! Tunggu sambungan kisah selanjutnya... Very Happy


Last edited by eazybuG on Mon Mar 16, 2009 1:48 am; edited 2 times in total

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  antu_ride on Thu Mar 12, 2009 11:57 am

best jugak buku sejarah ni...sejarah pahlawan ni...org pompuan x boleh baca....ekkekekke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Mucup on Fri Mar 13, 2009 5:04 pm









sekian laporan dr kamera man aku...sekian jumpa lagi tahun depan..bye..byeee..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Rinaz on Mon Mar 16, 2009 11:01 am

antu_ride wrote:best jugak buku sejarah ni...sejarah pahlawan ni...org pompuan x boleh baca....ekkekekke....

rinaz x kira nk baca gak.abg antu bg@ x rinaz nk bc gak... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  antu_ride on Mon Mar 16, 2009 4:20 pm

orang pompuan mana leh jadi pahlawan...ni sejarah hang tuah ni....ekkekeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Repeat Ride Tanjung Piai.

Post  Sponsored content Today at 1:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum