PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 10:34 am

Assalamualaikum..wbt..


Memandangkan topik nie tak da saper lagi yang mulakan,saya nak meluahkan segala apa yang ingin saya luahkan untuk dikongsi bersama2 dengan sahabat2 bikers sekalian...

Ini cerita sedih tawww... pale pale pale
Jadi,sediakanlah tisu banyak2 ek.... Very Happy Very Happy Very Happy

Macam nie....sebenarnya saya nak minta izin untuk tukar nickname saya sekarang nie...buaya_cantik kepada AZIE jerk...
**saya dah reg nama baru tue...jadi,saya tak pakai dah nama buaya_cantik nie lagi untuk berforum...

Sebab2nya:
1.Nickname buaya_cantik tue asalnya suami saya (buaya_ensem) yang bagi....
Tapi sekarang,kami bukan suami isteri lagi....
Jadi,saya rasa tak sesuai la nak guna nama tue....

2.Nak jaga hati pelbagai pihak...

3.Nak lupakan kisah2 lama...

4.Nak jadi azie yang baru.... Very Happy Very Happy Very Happy

Untuk pengetahuan u all,kami sepakat untuk berpisah...
Sedih memang la sedih kan...?? pale pale
Tapi nak buat macamna....
Dah tertulis jodoh kami hanya setakat di sini saja.....

Oleh itu,marilah sama2 menceriakan hidup saya....

YANG BAIK ITU DATANGNYA DARI ALLAH,YANG BURUK ITU DATANGNYA DARI DIRI SAYA SENDIRI....
Wallah'ualam....


Last edited by Admin on Tue May 12, 2009 11:37 am; edited 1 time in total (Reason for editing : change id)

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  daeim on Tue May 12, 2009 10:37 am

bab tukar2 nick nie kena liaise dgn Mr Admin or Tuan Mod laa....sbb dia yg 'berkuasa' kat sini...samada akan Delete terus nick buaya_cantik tu and cik AZIE register lik or biarkan n register nick AZIE yg baru

ye la...buang yg keruh amik yg jernih...buku lama tutup bukak buku baru...tapi kalau bukak buku baru tu hati2 dgn pena dan tinta yg digunakan...takut nanti lembaran yg bakal di tulis akan menjadi satu hikayat yg sedih dan kecewa...

pikir pikirkanlah...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Rinaz on Tue May 12, 2009 10:41 am

Takziah.. Sad pape pn azie kuatkan semangatmu utk meneruskan hidup..sesuatu yang blaku dlm hidup kita ade hikmah dsebaliknya...tuhan msh menyayangi kita sbb i2 kita diuji olehNya. tabahkan hatimu...yang ptg SEMANGAT... Very Happy

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 10:43 am

Rinaz wrote:Takziah.. Sad pape pn azie kuatkan semangatmu utk meneruskan hidup..sesuatu yang blaku dlm hidup kita ade hikmah dsebaliknya...tuhan msh menyayangi kita sbb i2 kita diuji olehNya. tabahkan hatimu...yang ptg SEMANGAT... Very Happy

tq rinaz.....
pasni jangan la terkejut plak dgn nick azie..orang yang sama...
nick jer yang tukar.... Laughing

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 10:44 am

daeim wrote:bab tukar2 nick nie kena liaise dgn Mr Admin or Tuan Mod laa....sbb dia yg 'berkuasa' kat sini...samada akan Delete terus nick buaya_cantik tu and cik AZIE register lik or biarkan n register nick AZIE yg baru

ye la...buang yg keruh amik yg jernih...buku lama tutup bukak buku baru...tapi kalau bukak buku baru tu hati2 dgn pena dan tinta yg digunakan...takut nanti lembaran yg bakal di tulis akan menjadi satu hikayat yg sedih dan kecewa...

pikir pikirkanlah...

-daeim-

ermmm...terima kasih...
tapi tadi azie dah reg nama baru tue...
nick lama tak buang lagi...

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  eazybuG on Tue May 12, 2009 10:46 am

Huhuhu......sodih... Sad Sad Sad Tak per, nanti kita akan sama sama menceriakan hidup Azie..... Wink

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 10:49 am

tak pe la eazybug...
maybe azie akan jumpa orang yang lebih baik kan??
Allah Maha Mengetahui....
ada hikmahnya...

**lama ke nak tunggu reg baru tu xtif???

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Mucup on Tue May 12, 2009 10:50 am

hah dah berpisah ker,knp leh berakhir begitu..yer ah harap azie sabar menghadapi tur semua,takpe abg2 kat dalam ni sedia membantu azie,sedia menghiburkan azie,sedia menceriakan hidup azie...nak minta nasihat dan kaunseling leh jumpa tuan antu...dia pakar dalam bab BUAH tu ehehehe.. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  eazybuG on Tue May 12, 2009 10:52 am

buaya_cantik wrote:tak pe la eazybug...
maybe azie akan jumpa orang yang lebih baik kan??
Allah Maha Mengetahui....
ada hikmahnya...

**lama ke nak tunggu reg baru tu xtif???

Yer laa....... btol la tu. Sama sama la kita bersabar yek...! Wink

Pengaktifan akaun baru terpulang pada admin. Kalau di proceed cepat, maka cepat akaun tu aktif. Smile

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 11:02 am

Mucup wrote:hah dah berpisah ker,knp leh berakhir begitu..yer ah harap azie sabar menghadapi tur semua,takpe abg2 kat dalam ni sedia membantu azie,sedia menghiburkan azie,sedia menceriakan hidup azie...nak minta nasihat dan kaunseling leh jumpa tuan antu...dia pakar dalam bab BUAH tu ehehehe.. Very Happy

ntah la abg mucup...dah tertulis..nak wat macamna..
kami bersama cara baik,jadi biarlah berpisah pun cara baik jugak...
sama2 tak dosa..
(sorang dok utara,sorang dok selatan)
kami memutuskan ikatan perkahwinan,bukan silaturrahim...

daripada terseksa zahir batin,baik kami wat haluan masing2..
ati tak sakit...dosa tanggung sendiri....

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Mucup on Tue May 12, 2009 11:02 am

ya kita sama-sama sabar,sabar menanti hari esok,sabar menanti hari2 yg seterusnya..sabar dalam mengharungi segala onak dan duri.... Sad

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie. on Tue May 12, 2009 11:04 am

abg antu demam..
nanti nak jugak azie minta khidmat kaunseling dari dia...

tapi berapa pengerasnya????? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

azie.
Guest


Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie on Tue May 12, 2009 11:07 am

terima kasih buat admin..
maafkan azie di atas kesilapan ini...

tapi macamana caranya nak buang nick lama??

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  daeim on Tue May 12, 2009 11:13 am

nick lama Admin je leh Delete...hmmm...sabor je la cik Azie oiii...nak ceria hidup x semestinya berforum...ekekekek...mcm2 leh buat...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  eazybuG on Tue May 12, 2009 11:21 am

Oooo Azie....., banyak cara kita leh seronok.
Salah satunya, kita sebagai bikers/pilion, RIDE adalah jalan terbaik untuk melepaskan diri kita dari kesibukan otak berfikir......kesibukan bekerja dan merehatkan minda.
RIDE boleh membuatkan jiwa kita agak tenang.
Tak percaya?
Jom RIDE. Wink

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Torque on Tue May 12, 2009 12:01 pm

Torque juga tumpang sedih dan simpati apa yg berlaku pada diri azie..sabarlah yer dear.. Sad

Torque
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 72
Age : 37
Location : Kay el
Job/hobbies : Admin/ride laju2 cilok2
Humor : paNtaS daN gaRang!! muahaha!
Registration date : 2009-05-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  antu_ride on Tue May 12, 2009 3:16 pm

simpati untuk azie...x per la azie....kalau ader apa2 kontek jer abg antu....abg antu sediakan talian hayat 24 jam untuk azie...sama2 lah kita menghadapinya...bak kata pepatah...bukit sama di daki...lurah sama direnangi.....ekkekekeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Rinaz on Tue May 12, 2009 5:41 pm

ai abg antu asyik nak main dalam lurah jer,pastu nak daki2 bukit lak,x baik tau ehehehhe Razz

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  daeim on Tue May 12, 2009 7:00 pm

bukit utk didaki..lurah utk dijelajahi....hehehe..pandai2 la gunakan kaedah apa pun bg mencapai hasrat itu

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  kunan on Tue May 12, 2009 9:44 pm

salam....huhuhu..simpati sungguh aku dengan nasib cik azie....harap azie tabah menhadapi hari2 yg mendatang...kadang2 kita sebagai manusia hanya mampu merancang tapi tuhan yg menentukan...kita harus sedar, rezeki, jodoh dan ajal maut di tentukan oleh allah s.w.t....kte kena redha dengan takdir nya...
kalau cik azie ada apa2 masalah..kontek-kontek la abg antu...dia pakar motivasi... Very Happy

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Mucup on Wed May 13, 2009 10:18 am

banyak kata-kata semangat dan motivasi untuk azie,semoga azie dapat membaca dan menghayati dgn penuh perasaan..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie on Wed May 13, 2009 4:59 pm

terima kasih buat semua yang memberi azie semangat dan nasihat...

**abg antu,kenapa call x pernah dapat???
kata talian 24jam....ekekeke... Laughing Laughing
atau dah guna no lain???

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie on Wed May 13, 2009 5:29 pm

antu_ride wrote:simpati untuk azie...x per la azie....kalau ader apa2 kontek jer abg antu....abg antu sediakan talian hayat 24 jam untuk azie...sama2 lah kita menghadapinya...bak kata pepatah...bukit sama di daki...lurah sama direnangi.....ekkekekeke....

mendalam sungguh ayat abg antu tue...

ekeke.... Very Happy Very Happy Very Happy

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  daeim on Wed May 13, 2009 5:45 pm

abg antu byk cawangan dan byk juga la talian yg dia guna..tu sbb call susah nak dpt...kan antu kan..? ekekekeke

byk ayat2 antu tu mendalam maksudnya dan susah utk dikupas isi nya..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  azie on Wed May 13, 2009 5:55 pm

saper pakar sastera kaat forum nie??
bleh la terjemahkan bahasa tersurat dan tersiratnya pada azie...

Very Happy

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: PERPISAHAN JUGA YANG TERJADI.....

Post  Sponsored content Today at 2:00 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum