Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  crazyfrog on Mon Jan 14, 2008 12:36 pm

Perok ingin berkongsi pengalaman dengan hrcian semua tentang ride ini. Buat pengetahuan semua, perok cuma wakil drpd hrc di ride ini. Banyak tempat2 yang menarik disana. Pengalaman riding pun banyak yang ditimba disana. Maklumlah tempat orangkan.

Yang membuatkan ride ini best ialah kerana ride ngan kapchai. Selalu dok lenjan 1000cc aje, kena bawak kapchai, baru tau yang kekadang motor ringan dan kecik ini memudahkan banyak urusan.

Perok bawa lagenda satria baja itam. Motor/enjin memang ok, tak ader masalah langsung. Cuma pancit sekali aje kat Mae Sot, selepas lebih kurang 2000km ride.

Marilah sesama menikmati report nih......

Otai HRCian yang turut turun padang memberi kata2 semangat semasa flagoff di RNR Sg Buloh


Semasa dipintu masuk sempadan Malaysia-Thailand - Sadao


Bergambar ngan tut-tut di Hadyai, Thailand


Bersambung.....

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  crazyfrog on Mon Jan 14, 2008 12:56 pm

Bergambar bersama motor2 yang ikut ride. Cuma 6biji aje tanpa backup.....ada brani


Bergambar di Hua Hin......lebih kurang 1100km dari KL......


Tiba di Ban Pong, 60km sebelum Bangkok. Dah lebih kurang 1500km dari KL. Cuaca pun dah makin sejuk. Kami akan skip Bangkok menuju ke destinasi.....Kanchanaburi...


Bersambung.....

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  crazyfrog on Mon Jan 14, 2008 1:16 pm

Suasana pagi di Ban Pong, Thailand.....


Permandangan yang tidak asing dari KL.....cuma kat sini sejuk aje......


Mengisi Petrol.......dia nih hrcian gak kot......mat daeim namernya....


Sampai dah di Kanchanaburi, Thailand.....Singgah bersarapan di warung muslim....pekena nasi briani thailand tu pagi2......Nak cari kedai muslim kat sini, kena cari bulan sabit ngan bintang....confirm muslim....


Inilah rupa nasi briani Thailand....siap ngan menu skali Perok letak......rege murah tahap gaban tuh....RM2.50 sepinggan....KL maner dapat weiii......Ayam dia tak nampak sebab disorok dalam nasi ala2 briani gam johor...


Bersambung......

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Mon Jan 14, 2008 3:38 pm

Huhhhh......best gila kentaaaang.....!!! Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  daeim on Tue Jan 15, 2008 11:23 am

Salamz...nak tgk video 1,864 curves dari Mae Sot ke Mae Hong Son, klik kat sini :





ada rezeki nanti, kita semua boleh pegi. mmg byk pengalaman yg dpt dan mmg susah nak dicari.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Tue Jan 15, 2008 2:41 pm

Adusssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss...........aku bukan setakat gigil lagi dah........dah nak domam dah ni.....huhuhuhuhuhu.....rasa lambat la pulok masa berlalu.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Tue Jan 15, 2008 2:47 pm

huh caya ah mat daeim ni....x sia-sia dia ride jejauh...patut ah ramai org sayang kat dia...

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Tue Jan 15, 2008 3:02 pm

Kita buat bagi orang sayang kat kita pulok aaaahhh..... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  antu_ride on Wed Jan 16, 2008 12:44 am

eazybuG wrote:Kita buat bagi orang sayang kat kita pulok aaaahhh..... Very Happy

jelesnya aku...huhuhu.....jom mucup kiter gi ride samapai ke tibet...mana semut merah ni.....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  daeim on Wed Jan 16, 2008 1:50 am

antu_ride wrote:
eazybuG wrote:Kita buat bagi orang sayang kat kita pulok aaaahhh..... Very Happy

jelesnya aku...huhuhu.....jom mucup kiter gi ride samapai ke tibet...mana semut merah ni.....

nak ride mende nyer...mucup tuh bkn ade passport..hehehe...takut bini la katakan...nanti kalau ada passport...bini simpan kat save box kat bank....xleh nak amik n pakai...heheehe.. Very Happy Very Happy

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Wed Jan 16, 2008 11:49 am

Rolling Eyes bounce bounce bounce Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Wed Jan 16, 2008 3:39 pm

daeim wrote:
antu_ride wrote:
eazybuG wrote:Kita buat bagi orang sayang kat kita pulok aaaahhh..... Very Happy

jelesnya aku...huhuhu.....jom mucup kiter gi ride samapai ke tibet...mana semut merah ni.....

nak ride mende nyer...mucup tuh bkn ade passport..hehehe...takut bini la katakan...nanti kalau ada passport...bini simpan kat save box kat bank....xleh nak amik n pakai...heheehe.. Very Happy Very Happy

-daeim-

ai mat daeim..sakan ko bubuh kat aku,ko xder bini lain ahhh.... rabbit rabbit

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  daeim on Wed Jan 16, 2008 6:50 pm

hehehe...sket2 jer..ape le sangat...bile nak ride nie..? x sesabo dah nie..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Thu Jan 17, 2008 12:29 am

Jom...jomm....jommmm....!! Ketuk tank sikittttt...... Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  crazyfrog on Thu Jan 17, 2008 2:29 am

sambungan....bagi panas eazybuG.....kihkihkih.....member dah menggeletek nak gi dah....huhuhu bounce bounce

Bersama ahli2 dari MBC yang menyertai ride nih.....


Motor nih motor dari malaysia....solo rider.....


Ketapi tuh...kat KL maner leh bergambar cam nih....


Perghhh....pemandangan......


Anak2 sapa la nih....


Bersambung.....

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  crazyfrog on Thu Jan 17, 2008 2:35 am

Bro Daeim....baek nyer posing.....


Hehehe.....no komen......


Hotel nih perok yg punya......huhuhu....singgah2 la ye.....


Mentari merah di ufuk timur.....ohhh......


Bersambung.....

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Thu Jan 17, 2008 9:12 am

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........nak pegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Thu Jan 17, 2008 9:27 am

ishhh cantik sungguh pemandangan kat thai sana,aku nak ikuttttttttttttttttttttt..
ishh tarikh tu xleh ke ko org tukar ke masa dan waktu lainnn nak ikuttttt...best tgk gambor Very Happy Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Thu Jan 17, 2008 9:57 am

Mucup wrote:ishhh cantik sungguh pemandangan kat thai sana,aku nak ikuttttttttttttttttttttt..
ishh tarikh tu xleh ke ko org tukar ke masa dan waktu lainnn nak ikuttttt...best tgk gambor Very Happy Twisted Evil Twisted Evil
Bila tarikh yang sesuai gamoknyer yang ko rasa ko boleh pergi....jgn lelama sangat weh....dah gatal bulu ketiak nak pegi dah ni.....ngeeee Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Thu Jan 17, 2008 12:34 pm

tarikh yg paling sesuai musim cuti sekolah ah bro,kalu musim x cuti sekolah susah ah gua nak join,maklum ah bapa mithali kena hantar dan ambik anak sekolah ...nak ikuttt........... affraid affraid

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Thu Jan 17, 2008 1:16 pm

Ellleh.....ko pegi sana pun nak jadi bapak jugak kan.....? Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Fri Jan 18, 2008 8:04 am

eazybuG wrote:Ellleh.....ko pegi sana pun nak jadi bapak jugak kan.....? Very Happy Very Happy Very Happy

ishh ko ni bro,jgn ah sebut kat sini malu aku ekekekkeee.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  eazybuG on Tue Jan 22, 2008 10:24 am

Shhhhhh....jadi betol ler ko nak libas kat sana plak yer....? Very Happy Very Happy Very Happy Shhhhhhh....!! Twisted Evil Aku tak cakap kat sapa sapa.... Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Mucup on Tue Jan 22, 2008 12:50 pm

eazybuG wrote:Shhhhhh....jadi betol ler ko nak libas kat sana plak yer....? Very Happy Very Happy Very Happy Shhhhhhh....!! Twisted Evil Aku tak cakap kat sapa sapa.... Very Happy Very Happy

bukan setakat kat sana saja,di mana jua berada ehehehhehe libas tetap libas... Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  antu_ride on Mon Feb 11, 2008 10:45 pm

Mucup wrote:
eazybuG wrote:Shhhhhh....jadi betol ler ko nak libas kat sana plak yer....? Very Happy Very Happy Very Happy Shhhhhhh....!! Twisted Evil Aku tak cakap kat sapa sapa.... Very Happy Very Happy

bukan setakat kat sana saja,di mana jua berada ehehehhehe libas tetap libas... Twisted Evil Twisted Evil

sesungguhnya tuhan itu maha pengampun lagi maha penyayang....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Golden Triangle Adventures - Malaysia, Thailand n Myanmar -

Post  Sponsored content Today at 1:59 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum