RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  azie on Sat Jun 20, 2009 1:55 pm

bersusah payah abg daeim bagi info...
tolong la serius sikit ek...
masa dah suntuk... Very Happy

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Sat Jun 20, 2009 3:59 pm

Ok kawan kawan sekalian......yenna munne perechi..... Very Happy Very Happy Very Happy

Malam tadi, TTS banyak yang kita bincangkan pasal RUTH. Sudahnya, mungkin akan ada sedikit perubahan ( yellene ) baik dari segi Jadual perjalanan, destinasi mahupun tarikh perjalanan.

Bug akan membuat susulan bersama ahli lembaga konvoi untuk mendapatkan sebarang bentuk usahasama atau keputusan terakhir sebelum tarikh ride. Sebarang bentuk perubahan, pasti akan di update di muka utama.

Yang pasti, Bug tak mahu 2-3 orang ride malam, 2-3 orang nak jumpa kat Tanjung Malim, 2-3 orang plak gerak dari KL. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Kita nak ride, gerak sekali dari Flag off point. Barulah mesraaaaa..... Very Happy Very Happy Very Happy

Dalam masa terdekat ni (1-2 ari ni), kita akan dapat conclusion nya. Tapi walau apa pun outcome nya nanti, diharap patuh kepada keputusan ya. Sabar yer. Cool

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Sun Jun 21, 2009 2:39 pm

Salam semua pada Hardcore dan bakal hardcore sekalian. Bug dah buat sedikit update untuk Projek RUTH ni. Sila refer kepada main page untuk update.

- Projek ride masih sama.
- Lokasi masih sama.
- Tarikh flag off sama.
- Waktu flag off berbeza.

Memandangkan ada diantara kita mempunyai percanggahan masa yang tak dapat nak dielak kan, maka, perubahan terpaksa dilakukan. Ini adalah demi kerana ingin ride bersama. Jadi, diharap anda semua boleh mengikuti sebarang perubahan yang terpaksa dibuat demi kebaikan dan keharmonian bersama.. Very Happy Very Happy

Untuk Antu dan Mabuk, kami ingin memohon pertolongan dari anda berdua. Mu maghi KL lah awal sikit. Nok spare lagi tu , nok berok, nok kecing.......mu kecing la awal awal......huuuu....payoh oghe kecing manih ni.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Disebabkan kita dah gerak agak lambat, kita dah tak leh ride sempoi lagi dah. Kita kena ride cara hardcore dah.......harap sumer leh koperet ya... Very Happy

Yang lain, kita akan berjumpa di RnR Sg Buloh. >>>>>>>>>>

.....LAGI PAT ARI................. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  antu_ride on Sun Jun 21, 2009 4:55 pm

nati kalu wa gi awal....kalu nak berak camner? wa kena balik temerloh semula...jauh tu...kan nak gi smula dah lambat....biar wa berak siap2 dulu kat umah baru wa gi...boleh?ekekkeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Sun Jun 21, 2009 6:00 pm

antu_ride wrote:nati kalu wa gi awal....kalu nak berak camner? wa kena balik temerloh semula...jauh tu...kan nak gi smula dah lambat....biar wa berak siap2 dulu kat umah baru wa gi...boleh?ekekkeke....

Mu jange wak gitu la atu. Demo laing sanggup ride semata2 nok tunggu demo denge mabok. Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  mabukrider on Sun Jun 21, 2009 6:57 pm

antu_ride wrote:nati kalu wa gi awal....kalu nak berak camner? wa kena balik temerloh semula...jauh tu...kan nak gi smula dah lambat....biar wa berak siap2 dulu kat umah baru wa gi...boleh?ekekkeke....


antu nanti kita gi farmasi juara kat blakang restotan mahawani kita beli pampers untuk orang dewasa....
nanti apa2 hal syg boleh berak dalam pampers je ya sayang hehheheheehe

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Sun Jun 21, 2009 7:04 pm

Hahaha.......cadangan yang bagos. Ko bagi kat Antu banyok banyok.......dio tu smelit. Ride 5 minit, cari jambe.........harharhar Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  mabukrider on Sun Jun 21, 2009 7:24 pm

dia memang mcm 2 bug.. smenjak 2 menjak ni anus dia dah kurang grip... nanti nak ride aku sruh dia bwak bekal pampers bnyak2

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Mucup on Mon Jun 22, 2009 9:55 am

semuga ride berjaya dengan jayanya...

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Mon Jun 22, 2009 11:30 am

Kepada semua ahli yang akan menyertai ride ini, adalah dinasihatkan, terutamanya kepada yang tak biasa ride malam atau yang baru berjinak nak ride malam, bawalah lampu suluh yang terang (Selain dari lampu suluh anda yang sedia ada Very Happy ). Mana tau, kita mungkin memerlukan nya di kala kecemasan. Harap harap nya, tiada kecemasan berlaku.

Selain dari itu, mungkin anda boleh membawa sedikit 'tools' penting seperti:

1. Spanar untuk membuka tayar/tegangkan rantai. ( Selain dari spanar anda yang dah sedia ada... Very Happy )
2. Plug spare. (Kalau dah bawa plug spare tu, jangan pulak tak bawa spana plug plak).
3. Spray rantai jika anda rasakan perlu.
4. Mentol spare (Kalau anda rasa motor anda yang jenis jalan 10 km, mentol akan terbakar...........aku ler tu... Very Happy Very Happy )
5. Skrudrebar (bunga dan leper)

Kalau anda rasa ianya penting, bawalah alatan tersebut bersama. Jangan harapkan orang lain kerana orang lain mungkin akan bawa tools yang anda tak boleh guna. Jadi, prepare for yourself.

Ikut naluri anda kerana anda yang mengenali rentak atau perangai motor anda. Kalau anda rasa tak perlu bawa atau moto anda berada dalam keadaan Tip Top, tak payah la bawa.

Sekadar advise 2 sen jerr..... Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Rinaz on Mon Jun 22, 2009 3:34 pm

dgr tu abg2 semua,jgn lupa bawa apa yg bug cakapkan tur,nak harap lampu suluh ubat 4 abg2 semua tur,lum tahu leh guna pakai atau tak ekekekkee..

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 10:37 am

Bug..aku xdpt nak join flag off sekali dgn korang...sbb awal sgt..aku abis keje pun koi 7mlm...paling awal pun aku leh RV jam 9mlm..xpe la..korang gerak jer la dulu

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  kocokinata on Tue Jun 23, 2009 10:41 am

salam...

bro2 wa xdpt follow la ke RUTH.... wa mengalami bad injury di lutut..xcident ms otw nak TTS...

so maybe wa leh join xtiviti after sebulan... arap2la.... maaf byk2 atas kesilapan teknikal...

kocokinata
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 36
Age : 36
Location : Jepun
Job/hobbies : yakuza
Registration date : 2009-06-10

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  antu_ride on Tue Jun 23, 2009 2:00 pm

lu x payah datang pun x per la.....lu umpama malukut di tepi gantang jer kocok....ader x menambah...x der pun x kurang....lu gi ride lorong aji taib lagi bagus....pakai make up ngn skirt kaw2....mabuk boleh langgan lu....rm5 boleh?....wa nak call mabuk nih.....ekekkekeke...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  eazybuG on Tue Jun 23, 2009 2:28 pm

daeim wrote:Bug..aku xdpt nak join flag off sekali dgn korang...sbb awal sgt..aku abis keje pun koi 7mlm...paling awal pun aku leh RV jam 9mlm..xpe la..korang gerak jer la dulu

-daeim-

Halahh....tak kan tak leh mintak pelepasan awal....... cakap la bapak kawan ko punya nenek sedara mak dia sakit. Sure leh punya. Ala, bukan nya jauh pun gap masa tu. Kami dah sepakat nak suruh ko jadi lead ni. Ko mahir sket belah belah utara ni. Aku mahih belah......... jer..... Very Happy Very Happy Very Happy

Kocok.....sudah la lu. Aku kecewa dengan sikap kau tu..... Twisted Evil Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 2:54 pm

xleh ar bug...xpe arr..korang g jer laaa...aku lambat pun xpe... Sad Sad

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Mucup on Tue Jun 23, 2009 4:06 pm

cian ke daeim kena tgal ekekeke..tu ah org dah kata jgn kerja..nak kerja gak

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 7:37 pm

xpe...aku kejor arr korang....lelaju pun sampai Perlis awal2 wat per...singgah kat Permatang Pauh nanti kita pekena Char Kuey Teow..mmg best...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Mucup on Wed Jun 24, 2009 10:15 am

emm x sabar nak jejak kaki ke perlis,akan ku redah seluruh isi perlis ekekkee..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  daeim on Wed Jun 24, 2009 10:29 am

hehehehe...sempat ke bape jam je nak round Perlis..? kalau setakat nak jejak kaki jer...hmmm..baik xyah..ekekeke...ko kena explore Perlis 7 Wonderers.....betui ke aku eja tu..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  allsagoff on Wed Jun 24, 2009 10:34 am

asalamualaikum semua...huhuhu...apa kabarr..daeim,bug,frog,mucup,antu dan dll...huhu
lama xdengaq habaq...sama la dengan kawan..
kawan dh lama xride hehe..kawan hilang kejap rest rehat jaga family..... Sad Sad Laughing

kalu kwn ada masa nnt kita tts blanja air buah je larr..
emmm ride utara-timur ekk..kalu kawan bleh dapat AP bleh kot ikut..

(to antu: kwn brehat kejap..otot2 dh kecut..tu yg lama ilang)

allsagoff
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 18
Age : 38
Location : parit raja,bpahat
Job/hobbies : ride lerr
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Mucup on Wed Jun 24, 2009 10:39 am

wow..bos kamera 6jahanam dah kuar,so apa lagi jum ah kita sama-sama memeriahkan ride nafsu serakah ke perlis..bab kata antu la..
bro sagofff dah lama kita ride sama kan..jum ah follow,permit leh mohon dah hari ni tur eheheheh...sure dapatnya... Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Rinaz on Wed Jun 24, 2009 10:42 am

allsagoff wrote:asalamualaikum semua...huhuhu...apa kabarr..daeim,bug,frog,mucup,antu dan dll...huhu
lama xdengaq habaq...sama la dengan kawan..
kawan dh lama xride hehe..kawan hilang kejap rest rehat jaga family..... Sad Sad Laughing

kalu kwn ada masa nnt kita tts blanja air buah je larr..
emmm ride utara-timur ekk..kalu kawan bleh dapat AP bleh kot ikut..

(to antu: kwn brehat kejap..otot2 dh kecut..tu yg lama ilang)

selamat berforum kembali...lama dh x dgr kaba sagoff.. cheers cheers

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  allsagoff on Wed Jun 24, 2009 10:44 am

hehe...insyaalah..kalu ada kelapangan...wa ride jauh2 mcm dah xlarat kot...hahahaha...
tapi kalu mau pusing satu malaya wa ok jerr...

allsagoff
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 18
Age : 38
Location : parit raja,bpahat
Job/hobbies : ride lerr
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  allsagoff on Wed Jun 24, 2009 10:48 am

huh..sibuk jaga anak,bini,mak mentua..huhuhu..
takde la..komitmen tinggi skit sekarang..krisis ekonomi pun tinggi gakk..hahaha..
tu yg xgerak mana2...

allsagoff
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 18
Age : 38
Location : parit raja,bpahat
Job/hobbies : ride lerr
Registration date : 2008-01-14

Back to top Go down

Re: RIDE UTARA TIMUR HRC ( R U T H )

Post  Sponsored content Today at 1:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum