Loan Financing - Motor 2nd Hand

View previous topic View next topic Go down

Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  daeim on Tue Jan 15, 2008 12:11 pm

Salamz semua...aku nak tanya nie, kalau kite beli moto kat org (2nd hand)...pehtu nak amik loan / financing dgn kedai moto boleh ker..? kalau xleh...mcm mana nak buat...?

minta pendapat sket...TQ TQ Question Question

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  crazyfrog on Tue Jan 15, 2008 12:18 pm

Paling senang buat aje loan personal kat bank rakyat. Tiada soklan ditanya, apa kiter nak uat dgn uit tuh.

Kedai motor selalunya tak buat loan kalau kita tak beli motor tu ngan depa. Tapi kalu nak cuba, buleh perok adjustkan.

Untuk SBK pulak, BSN Finance ader sediakan loan tapi document kena strong giler. Document cap ayam depa tak kasi. interest rate agak tinggi dalam lingkungan 5% ke 7% max depend kat amount financing ngan jangkamasa loan tuh.

Harap....penerangan skit2 nih membantu..... Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  daeim on Tue Jan 15, 2008 12:51 pm

crazyfrog wrote:Paling senang buat aje loan personal kat bank rakyat. Tiada soklan ditanya, apa kiter nak uat dgn uit tuh.

Kedai motor selalunya tak buat loan kalau kita tak beli motor tu ngan depa. Tapi kalu nak cuba, buleh perok adjustkan.

Untuk SBK pulak, BSN Finance ader sediakan loan tapi document kena strong giler. Document cap ayam depa tak kasi. interest rate agak tinggi dalam lingkungan 5% ke 7% max depend kat amount financing ngan jangkamasa loan tuh.

Harap....penerangan skit2 nih membantu..... Very Happy Very Happy Very Happy

Perok...tlg tanya kat nyonya Motosing...adjust utk aku, bleh..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  Mucup on Tue Jan 15, 2008 2:28 pm

ko nak libas motor apa lak mat daeim weiii,ko pinjam jer bank rakyat,bsn ker,semua ada personal loan tur,lagi senang.bayornya pon sama gak... Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  eazybuG on Tue Jan 15, 2008 3:19 pm

Kalau nak senang Daeim, ko gi kat Al-Rajhi. Kalau dokumen complete, tak sampai seminggu dah dapat. Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  daeim on Tue Jan 15, 2008 8:51 pm

alah...gaji aku bkn beso mana pun, x sampai RM2k sebulan... Very Happy Very Happy nak submit loan kat bank pun susah

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  antu_ride on Wed Jan 16, 2008 12:55 am

daeim wrote:alah...gaji aku bkn beso mana pun, x sampai RM2k sebulan... Very Happy Very Happy nak submit loan kat bank pun susah

-daeim-

kau loan ngan shark..eh silap...shark loan..eh silap lg daa...ngan abg long...mesti cepat approve...xdak guarantor...cuma guarantor telinga jer....hehhehe...kau beli jer moto kat kedai mok tu...lg senang...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  Mucup on Wed Jan 16, 2008 11:10 am

antu_ride wrote:
daeim wrote:alah...gaji aku bkn beso mana pun, x sampai RM2k sebulan... Very Happy Very Happy nak submit loan kat bank pun susah

-daeim-

kau loan ngan shark..eh silap...shark loan..eh silap lg daa...ngan abg long...mesti cepat approve...xdak guarantor...cuma guarantor telinga jer....hehhehe...kau beli jer moto kat kedai mok tu...lg senang...

kami bukan along,kami hanya mahu tolong potong mana-mana yang perlu di potong aja...

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  eazybuG on Wed Jan 16, 2008 12:03 pm

Kalau nak senang, mintak ngan AEON Credit untuk muto pon boleh senang dapat gak... Smile

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  Mucup on Mon Jan 21, 2008 9:04 am

bank rakyat 3 hari jer dah leh dapat duit.. Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  antu_ride on Sun Jan 27, 2008 12:03 pm

Mucup wrote:bank rakyat 3 hari jer dah leh dapat duit.. Very Happy Very Happy


bank rakyat...sy mesti pilih...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  kunan on Sun Jan 27, 2008 9:31 pm

daeim wrote:alah...gaji aku bkn beso mana pun, x sampai RM2k sebulan... Very Happy Very Happy nak submit loan kat bank pun susah

-daeim-

memang gaji kau tak beso..tapi elaun kau beso...campo tolak bagi kali...mau nyer 5 kali gaji basik kau...isk banyak tu daeim...watpe lagi nak buat loan..?

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  antu_ride on Mon Jan 28, 2008 11:56 am

kunan wrote:
daeim wrote:alah...gaji aku bkn beso mana pun, x sampai RM2k sebulan... Very Happy Very Happy nak submit loan kat bank pun susah

-daeim-

memang gaji kau tak beso..tapi elaun kau beso...campo tolak bagi kali...mau nyer 5 kali gaji basik kau...isk banyak tu daeim...watpe lagi nak buat loan..?

ntahlah daiem nih...simpan duit banyak2 nak berbini lagi la gamaknya.... dasar buaya darat sungguh...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  Mucup on Mon Jan 28, 2008 12:33 pm

ish ko org x tahu ker,mat daeim memang dasar buaya pon..ehehhehee... Laughing Laughing

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  antu_ride on Thu Feb 21, 2008 11:34 am

Mucup wrote:ish ko org x tahu ker,mat daeim memang dasar buaya pon..ehehhehee... Laughing Laughing

kita lock arr thread ni...jgn biar mat daeim balas...hehheheh.....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Loan Financing - Motor 2nd Hand

Post  Sponsored content Today at 3:14 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum