For ur INFO....

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

For ur INFO....

Post  Rinaz on Mon Jan 21, 2008 11:09 am

Cermin 2 arah


Beware bagi yang suka nginap di hotel atau gi toilet awam. Tu baru cermin
tak kira lagi kamera tertutup di lampu2.


BAGAIMANA MENGENAL PASTI CERMIN 2 ARAH ?

Ketika kita masuk ke toilet awam, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti
pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang
tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang
benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).


Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti
pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti
lelakiAdalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi
permukaannya hanya dengan melihatnya saja.


Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?.

Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan
cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing:


LAKUKANLAH TEST SEDERHANA


1. TEST DENGAN KUKU JARI

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak
(gap)antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin,dapat dikatakan
bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).

Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin,
hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah !
Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di
tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU
JARI". Tidak perlu membayar.


2. TEST DENGAN NAFAS.

Hembus nafas hampir dengan cermin, jika ada kesan nafas/haba di cermin ,
maka selamat, jika tidak besar kemungkinan Ianya cermin 2 arah.


3. BUNYI

Cuba ketuk cermin tersebut dengan jari slow2, kuat kang pecah plak , jika ianya tidak berbunyi atau bunyi perlahan,

Maknanya ia melekap didinding, jika berbunyi kuat pastinya ada ruang
kosong/berongga dibelakang Cermin tersebut.


Mudah dilakukan, dan ini mungkin bisa menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN
VISUAL" !


PARA WANITA : beritahu teman-teman anda yang lain.
PARA LELAKI : beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda.


Last edited by on Tue Jan 22, 2008 5:35 pm; edited 1 time in total

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  eazybuG on Tue Jan 22, 2008 10:28 am

Bagus info nih.....actually benda ni dah lama berlaku cuma kita memang tak dapat mengenal pasti benda tu jer. Next time aku tak mau ler masuk tandas awam....bahaya..aku rasa kalau tandas public ok sikit kot...... Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Tue Jan 22, 2008 4:10 pm

elehhh sejak bila lak ko masuk tandas ni,biasa tepi parit jer ehehehhee

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Wed Jan 23, 2008 12:57 pm

Mucup wrote:elehhh sejak bila lak ko masuk tandas ni,biasa tepi parit jer ehehehhee

kumbang kat atas pokok jer jadi.....mana nak beli cermin ni ek....aku nak pasang kat bilik air umah aku arr.....hehehehh

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  eazybuG on Wed Jan 23, 2008 1:24 pm

Nak pasang wat cermin moto leh tak...? Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Wed Jan 23, 2008 4:06 pm

eazybuG wrote:Nak pasang wat cermin moto leh tak...? Very Happy

boleh....kau wat cermin headlight boleh....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Thu Jan 24, 2008 8:45 am

gatei sungguh ko org berdua yer...? Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Thu Jan 24, 2008 12:38 pm

Mucup wrote:gatei sungguh ko org berdua yer...? Twisted Evil


eleh...kalau aku pasang cermin tu...kau gak yang suka tgk....tau doh.....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Thu Jan 24, 2008 2:46 pm

eheheh tahu takpe..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  eazybuG on Thu Jan 24, 2008 5:57 pm

Mucup aah orang yang paling suka dilam ini Dun ya.,,, Twisted Evil Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Fri Jan 25, 2008 9:39 am

eazybuG wrote:Mucup aah orang yang paling suka dilam ini Dun ya.,,, Twisted Evil Twisted Evil

mu tok suko ehhh... affraid

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Sat Jan 26, 2008 1:10 pm

Mucup wrote:
eazybuG wrote:Mucup aah orang yang paling suka dilam ini Dun ya.,,, Twisted Evil Twisted Evil

mu tok suko ehhh... affraid

tu pasal la dia nak pasang gak...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Wed Jan 30, 2008 9:57 am

dah pasanag lom bro cerminnya... Twisted Evil Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Thu Jan 31, 2008 11:12 am

Mucup wrote:dah pasanag lom bro cerminnya... Twisted Evil Twisted Evil

bug tgh usha tempat murah pasang cermin tuh....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  kunan on Thu Jan 31, 2008 2:15 pm

antu_ride wrote:
Mucup wrote:dah pasanag lom bro cerminnya... Twisted Evil Twisted Evil

bug tgh usha tempat murah pasang cermin tuh....
aku nak tempah cermin sakti.. bounce

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Sat Feb 02, 2008 4:53 pm

kunan wrote:
antu_ride wrote:
Mucup wrote:dah pasanag lom bro cerminnya... Twisted Evil Twisted Evil

bug tgh usha tempat murah pasang cermin tuh....
aku nak tempah cermin sakti.. bounce

camne ek rupanya cermin sakti tu? citer arr skit....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

20 perkara yg x sempat pompuan bitau...happy valentine..

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 3:12 am

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak
menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan
sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki
lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian
barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah. ..

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


buat mucup...belajar lah fahami wanita...hmmm... I love you I love you

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Rinaz on Thu Feb 14, 2008 9:09 am

so pada brader2 sekalian fahamilah hati wanita.... cheers Very Happy

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

WOMEN ARE COMPLEX CREATURES

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 1:34 pm

If you kiss her, you are not a gentleman
If you don’t, you are not a man
If you praise her, she thinks you are lying
If you don’t, you are good for nothing
If you agree to all her likes, you are a wimp
If you don’t, you are not understanding
If you visit her often,she thinks it is boring
If you don’t , she accuses you of double-crossing
If you are well dressed, she says you are a playboy
If you don’t , you are a dull boy
If you are jealous, she says it’s bad
If you don’t, she thinks you do not love her
If you attempt a romance, she says you didn’t respect her
If you don’t, she thinks you do not like her
If you are a minute late, she complains it’s hard to wait
If she is late, she says that’s a girl’s way
If you visit another man, you’re not putting in “quality time”
If she is visited by another woman, “Oh it’s natural, we are girls”
If you kiss her once in a while, she professes you are cold
If you kiss her often, she yells that you are taking advantage
If you stare at another woman, she accuses you of flirting
If she is stared by other men, she says that they a just admiring
If you talk, she wants you to listen
If you listen, she wants you to talk
In short:
So simple, yet so complex
So weak, yet so powerful
So confusing, yet so desirable
So damning, yet so wonderful……….WOMEN!……..
__._,_.___

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 1:48 pm

If you not F**K her...she will F**K you back..hehehe..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Rinaz on Thu Feb 14, 2008 2:20 pm

The BEAUTY of a woman is not in the clothes she wears,
The figure she carries, or the way she combs her hair,
The BEAUTY of a woman must be seen from her eyes,
Because that is the doorway to her heart,
The place where love resides...

The BEAUTY of a woman is not in a facial mole,
But true BEAUTY in a woman is reflected in her soul,
It is the caring that she lovingly gives,
The passion that she shows...

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 2:22 pm

Rinaz wrote:The BEAUTY of a woman is not in the clothes she wears,
The figure she carries, or the way she combs her hair,
The BEAUTY of a woman must be seen from her eyes,
Because that is the doorway to her heart,
The place where love resides...

The BEAUTY of a woman is not in a facial mole,
But true BEAUTY in a woman is reflected in her soul,
It is the caring that she lovingly gives,
The passion that she shows...


betul tu....daeim...kat mana kecantikan wanita tu sebenarnya ek?

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Mucup on Thu Feb 14, 2008 3:06 pm

ko org sembang bab apa ni...x paham aku... What a Face

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 3:28 pm

heheheh..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 3:29 pm

Mucup wrote:ko org sembang bab apa ni...x paham aku... What a Face

tajuk...di mana letaknya kecantikan seprang wanita..
ahli panel
1. YB rinaz
2. Prof. Dr. Mucup bahagian sakit puan
3. Dr. Daeim bahagian plastik surgeri dan sakit tuan dari india selatan...dkt2 ngan sri langka arr tu..

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: For ur INFO....

Post  Sponsored content Today at 6:17 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum