Pilihanraya - 2008

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 12:40 pm

Mucup wrote:ai daeim mu dap ker,tgk pada warna kulit cam MCA ke MIC ehehhe jgn marahhh Very Happy Very Happy Very Happy

daeim bukan mic arr tp hindraf...heheheheh...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 1:45 pm

hehehe..ampehh...xpe la aku MIC or Hindraf..kalau si antu tuh...Serani ade parti ker..?

hahahaha..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 1:57 pm

daeim wrote:hehehe..ampehh...xpe la aku MIC or Hindraf..kalau si antu tuh...Serani ade parti ker..?

hahahaha..

-daeim-

aku parti gerakan...x bergerak alamak x makan ler....ok...ok...aku nak start kempen dah nih....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 2:07 pm

hehehe..kempen..kempen..aku pun nak kempen gak nie..tampal poster..gantung sepanduk..merata-rata

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 2:12 pm

daeim wrote:hehehe..kempen..kempen..aku pun nak kempen gak nie..tampal poster..gantung sepanduk..merata-rata

-daeim-

kalau nak tampal kat motor aku boleh gak...harga boleh runding.....hehehehh...umah aku ker...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 2:14 pm

hehehe..LOCK LOCK..antu gile kuasa..sume dia nak LOCK

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 2:16 pm

daeim wrote:hehehe..LOCK LOCK..antu gile kuasa..sume dia nak LOCK

-daeim-
aku nak kempen dulu....baru lock...eh...mana setiausaha politik kiter ek? senyap jer...bz ker?

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Mucup on Thu Feb 14, 2008 2:46 pm

dah boleh ngempem ker,jom ah kita pakat cari poster gi tampal... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 3:20 pm

Mucup wrote:dah boleh ngempem ker,jom ah kita pakat cari poster gi tampal... Very Happy

mu berani ker tampal bulan kat tempat mu mucup?

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 3:24 pm

ngempem buleh gangbang pun buleh..hehehe..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 3:33 pm

daeim wrote:ngempem buleh gangbang pun buleh..hehehe..

-daeim-
aku lock kan....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 3:34 pm

LOCK la tuan yg gila kuasa...jgn lupa jumaat nie

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 3:40 pm

daeim wrote:LOCK la tuan yg gila kuasa...jgn lupa jumaat nie

-daeim-
aku lock kan....ya lah intan payung,gunung meletup..hindraf...hehheheh....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Mucup on Thu Feb 14, 2008 3:55 pm

KNP X BERANI NYAAsejak bila pulok aku takut..ko x kenal ker aku ni ehehhee.. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 5:11 pm

hehehe..kenai sesangat

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 5:20 pm

daeim wrote:hehehe..kenai sesangat

-daeim-

mu berani tepek kertas biru jer....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 5:21 pm

DAP..DAP..DAP..!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Thu Feb 14, 2008 8:11 pm

daeim wrote:DAP..DAP..DAP..!!

-daeim-

takbir.....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Thu Feb 14, 2008 10:16 pm

PAS...!!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Mucup on Fri Feb 15, 2008 8:58 am

ko ni mana satu mat daeim,MIC pon mu libas,DAP pon mu libas,PAS pun mu libas....kompius sungguh... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  daeim on Fri Feb 15, 2008 12:22 pm

aku tetap di bulan

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Fri Feb 15, 2008 2:28 pm

Mucup wrote:ko ni mana satu mat daeim,MIC pon mu libas,DAP pon mu libas,PAS pun mu libas....kompius sungguh... Very Happy

bakal jadi undi rosak arr 2....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Rinaz on Fri Feb 15, 2008 2:52 pm

Jenaka Politik - Sempena Meraikan Pilihanraya yg Bakal Menjelang Tiba

Pesakit ahli politik

Lima pakar bedah sedang berbincang siapakah yang boleh menjadi pesakit mereka yang terbaik untuk mereka laksanakan pembedahan.

Pakar bedah pertama berkata, "Saya suka melihat seorang akauntan di atas meja pembedahan saya, sebab apabila anda membukanya, segalanya di dalam diri mereka adalah dinomborkan. "

Pakar bedah kedua menjawab, "Ya itu mungkin betul, tapi awak patut mencuba juru-elektrik, segalanya dalam kod berwarna."

Pakar bedah ketiga menyambut, "Ohh... tidak!. Saya betul-betul meraskan bahawa pustakawan adalah yang terbaik, segalanya dalam susunan abjad."

Pakar bedah keempat pula bersuara, "Kamu semua tahu, saya sukakan pekerja binaan, mereka selalu mengetahui bila anda tertinggal barangan tertentu dalam diri mereka dan bilakah sesuatu kerja mengambil masa lebih lama daripada yang dijanjikan."

Tetapi pakar bedah kelima membuatkan mereka semua terdiam apabila beliau berkata, "Kamu semua silap, ahli politik adalah yang termudah untuk dibedah. Mereka tiada berhati perut, tiada perasaan, dan isi kepala mereka sentiasa boleh diubah-ubah. "

Lawak DUN pilihanraya

DUN yg paling sejuk . DUN Batu Berendam
DUN yg paling tak de rasa . DUN Air Tawar
DUN yg paling panas , DUN Pedas.
DUN yg paling miskin . DUN Sekupang
DUN yg paling muda , DUN Sri Muda
DUN yg paling lemah , DUN Batang Berjuntai
DUN yg paling basah , DUN Sg Besar
DUN yg kuat makan satay , DUN Kajang
DUN yg banyak hantu , DUN Pucong
DUN yg ada istana , DUN Kota Raja.
DUN yg banyak ikan , DUN Tg Sepat
DUN yg paling keras , DUN Batu Tiga.
DUN paling pendalaman , DUN Hulu Klang
DUN banyak air , DUN Ampangan
DUN banyak penganas . DUN Kuala Kubu.
DUN paling takde kemajuan , DUN Gurun
DUN paling bahaya , DUN Baling.
DUN banyak semut . DUN Kota Sarang Semut.
DUN paling pelik , DUN Sg Ada Burung
DUN ada binatang , DUN Kijang
DUN paling wangi ,DUN Pokok Sena
DUN paling tak cantik, DUN Batu Buruk

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Mucup on Fri Feb 15, 2008 3:01 pm

bikajk..bijakk..anak saper ni... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  antu_ride on Fri Feb 15, 2008 3:21 pm

Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) menetapkan tarikh penamaan calon pada 24 Februari dan hari pengundian pilihanraya umum ke-12 ialah pada 8 Mac ini.

Pengerusi SPR Pengerusinya, Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman mengumumkan demikian dalam satu sidang akhbar di pejabatnya di Putra Jaya hari ini.

Pengumuman tersebut dibuat selepas pembubaran parlimen dibuat oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi, semalam.

Rashid berkata hari pembuangan undi tersebut jatuh pada hari permulaan cuti sekolah.

Katanya, SPR menentukan bahawa daftar pemilih induk 2007, yang diwartakan pada 5 Februari 2008 akan digunapakai untuk pilihan raya ini.

"Mengikut daftar pemilih tersebut terdapat seramai 10922139 orang pemilih layak mengundi iaitu 10701054 adalah pemilih awam dan 221085 pemilih pos layak mengundi dalam pilihan raya kali ini," katanya.

Sehubungan itu katanya, SPR mengingatkan kepada semua pihak terutama parti-parti politik, calon-calon, petugas-petugas parti dan individu lain yang terlibat dalam pilihan raya umum ke 12 nanti memberi kerjasama kepada SPR.

Semua pihak diingatkan sentiasa mematuhi undang-undang dan prosedur pengurusan pilihan raya serta etika kempen yang ditetap dan akan dikeluarkan dari semasa ke semasa, kata Rashid.

*Gambar dari malaysikini, berita disunting dari Harakahdaily

--

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Pilihanraya - 2008

Post  Sponsored content Today at 6:25 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum