Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Sun Mar 09, 2008 10:28 pm

heheheh....BA menang 5 negeri...syabas kepada semua yang balik mengundi...

malam sebelum aku nak ride mengundi tu aku tak boleh tido...resah dan gelisah..aku risaukan kelate akan jatuh ke tangan BE END dengan segala muslihat yang dia ader...aku cuma blh lelapkan mata selepas kul 4am...kul 8am aku bgun trus sms mucup tanya dia dah siap ke blum...mucup baru jer nak gerak ke restoran rasa utara..aku mandi, bersiap dan terus turun mndapatkan kuda kesayangan aku...tunggu mucup kat restoran tu dlm 30 min mucup sampai dgn panji2 perjuangan islam besar dan tinggi terikat di motornya...katanya nak ikat 2 bendera...ramai org melihat motor kami yang terikat dua bendera besar...kami bangga...mereka tersenyum...ntah apa dlm fikiran mereka...lantaklah...lebih kurang kul 10am aku dan mucup mula mengibarkan panji2 islam sepanjang perjalanan...ramai yang memberi sokongan dengan melambai2kan tangan dan membunyikan hon...ada juga yang menjerit takbir...aku dan mucup membalas lambaian mereka dan aku lihat kembang sungguh lubang idung mucup nak sama besar dgn lubang xzos motor dia...lepas ni sure mucup upload gmbar mtor dia yang berwajah baru tuh...hehheheh.. Perjalanan kami berhenti seketika di kawasan rehat temerloh...di situ ramai yg mengerumuni motor kami berdua dan x kurang juga yang ingin bergambar...ada yang guna kamera dan video cam...semangat BA kali ni terserlah sungguh...jarang kami jumpa yg kibarkan bendera biru..kalau aderpun kecik jer...malu kot nak mengaku BE END...tp kalu malu watper nak join group tu...join jerlah dgn kitaorg...hehheeh...kami minum dan rehat di wakaf selam 30 min kemudian kami teruskan perjalanan ke kuantan..begitulah keadaannya...ramai yg melambai...dalam speed 160km/j aku perasan yg lampu besar motor aku bergoyang-goyang...aku berhenti di tepi jalan dan periksa rupa2nya bracket lampu tu patah...mucup tlg ikatkan dengan tali bendera...perjalanan kami diteruskan...motorsikal kami berdesup membelah angin menuju ke hentian rehat kuantan untuk lunch...sampai di kuantan kami makan di kedai papan tanjung pasir simpang masuk ke bukit goh...aku dah sampai kg aku...cuma mucup yg akan meneruskan perjalanan solo dengan membawa panji2 ke terenggganu...di sini kami berpisah selepas mkn tengahari...aku trus ke markas pas untuk mmbantu apa yang perlu...seperti sebelumnya aku di sambut mesra oleh petugas2 pas di situ dan mrk bertanyakan mcm2...mcm aku la plak yang nak bertanding...hehehhe...aku di hidang dgn air sirap bandung dan keropok.. melihat semua ok...aku terus ke rumah pengarah pilhanraya dun tmpat aku...Haji harun...selepas minum dengannya...dia mempelawa aku tido di rumahnya sahaja kerana malam nanti kami ada tugas berat untuk melawat markas2 kami dan membina pondok panas di tempat membuang undi...aku menolak dgn alasan yg aku perlu melawat ayah...hj harun minta aku jmpa dgn org kuat BE END kat kg aku dan minta tlg aku gunakan dasar persahabatan aku dgn dia untk pangkah BA cuma skali ni sajer... tugas berat nih....selepas minum aku terus ke rumah mamat nih....kebetulan dia ada kat tangga tgh mkn manggis dgn kwn dia...aku bg salam dan terus merapati dia...dia pelawa aku mkn manggis...aku tibai jerlah.. kat umah dia ada YPVS sebijik...tersadai...dah lama 3 tahun katanya...kami citer pasal motor..pasal kenaikan harga barang,tol dan lain2 sambil gelak2...pastu aku suarakan hasrat hati aku minta dia dan kwn2 dia sokong BA kali nih...kita cuba 5 tahun jer... kalau x puashati kita tukar...dan aku pasti akan tukar sama dengan dia...itu janji aku...dia senyum dan berjanji akn ikut cakap aku...aku pelawa dia datang sama2 malam nanti untuk bina pondok panas...aku akan tunggu dia kat markas...perjanjian termeterai...aku bersalam...tugas selesai...aku hidupkan motor kemudian terus ke workshop untuk repair motor aku...lepas siap aku balik ke rumah dan lihat ayahku tersenyum dari keretanya...rupanya dia baru sampai dari kebun...byk buah bakcang dia bwk..aku mkn arr sebijik dua..hehhe...selepas ayah aku confirm dia akn undi BA lagi..aku naik mandi dan terus kuar..malam tu..aku bersama pak harun melawat pos dan dengar ceramah2 di semua markas...kul 2am aku balik...tido...esok aku mengundi kul 9am terbangun dikejutkan mucup yg sms bitau dia tgh beratur nak membuang undi di trganu...puluk 12.30 tgaharo mucup sampai ke markas aku...kami mula bergerak balik ke kuala lumpur...cadangan awal nak isi minyak di temerloh tapi kerana faktor cuaca yang x mengizinkan...hujan lebat sepanjang jalan...kami berhenti di semua hentian..rehat...sejuk..minum...dan kami sampai ke gombak jam 6pm..mucup ajak pekena nasi dagang ulik mayang...selepas mentekedarah kami balik ke rumah masing2..tapi rasanya mucup x balik umah dia...biasa arr...mucup kan....alhamdulilah...bersyukur aku kerana dapat menunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang warga negara yg paling tepat...sebagai seorg muslim....terfikir balik untuk apa aku mengundi? Mengundilah [/b[b]]kerana ALLah Taala...bkn kerana peminmpin..bkn kerana rasuah...wang sogokan...kerana pak mentua...kerana awek, suami, ayh atau kawan....undilah kerana Allah tuhan pencipta langit dan bumi barulah mengundi itu menjadi ibadah...allahuwaklam...takbir....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Mon Mar 10, 2008 4:26 pm

huh panjang lebar report tuan antu pada ride ngundi,tapi x tahu ada tak sudi baca,maklum ah bahasa lintang pukang ehehhee...so di sini aku ingin upload sekeping dua gambar ride kita org ...





Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Mon Mar 10, 2008 4:29 pm

gambar banyak sorang2,sebab ride berdua jer,lepas mu aku,lepas aku mu yg tolong ambik gambar...








Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Mon Mar 10, 2008 4:33 pm

dan sebahagian lagi gambarnya...








Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  daeim on Mon Mar 10, 2008 5:18 pm

Salamz semua...wah..!! bangga aku melihat korang ride berdua kali nie, berbekalkan semangat membara dengan mengibarkan bendera gergasi parti kesayangan kita..khusyuk sungguh aku baca report antu sbb bahasa tulisannya sama mcm mana dia cakap...hehehe...

aku punya report plak...hmmmm...nanti aku tuliskan...teruskan dgn report n gambar dari korang dulu...ok?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Tue Mar 11, 2008 9:37 am

huh tidak sia-sia ko balik ngundi mat daeim,kedah dah jatuh ke tgn pas..sebab mu balik ah tur leh menang,kalu mu x balik harus kedah kalah lagi ehehehe...takbirrr... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Tue Mar 11, 2008 9:46 am

tambahan report sikit lagi,walaupon kami ride berdua,tapi perasaan macama ride dengan beribu org sebab semua yang lalu lalang semua membunyikan hon,angkat tgn dan sebagainya seperti yang di katakan oleh antu tadi,apa pon kami amat berbangga dengan ride ini..walaupon masa balik dr pantai timur ke kuala lumpur hujan sepanjang jalan,kami terus kan jua ride untuk sampai ke destinasi masing-masing,di harap di ride lain masa akan bertambah lagi rakan-rakan semua..takbirrrr..takbirrr..takbirrr...

lagi gambar...


Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Tue Mar 11, 2008 9:50 am






Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Tue Mar 11, 2008 7:04 pm

sorry arr...bahasa aku mmg mcm tu...masa skolah dulu BM aku fail...kat kg aku smua ckap english...sorry ek...hehehhe...anyway...tq daeim...undimu memenang kan Kedah....takbir....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Wed Mar 12, 2008 9:25 am










Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Wed Mar 12, 2008 10:39 pm

mana gmbar kita kat nasi dagang tuh? upload arr lg....tq

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  daeim on Fri Mar 14, 2008 12:00 pm

hahahaha....mmg best arr ride mengundi kali nie...walaupun korang berdua jer...hehehe...anyway...report ride aku akan menyusul..insyallah...

Takbirrr..!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Fri Mar 14, 2008 3:08 pm






Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Sat Mar 15, 2008 8:18 am

fuhh...gambo kita dua org paling hensem skali kan mucup...caya lah.....hehehheheh Cool Cool

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  daeim on Sat Mar 15, 2008 9:25 pm

ppeerrgghh...cayalahhh...!!!

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Sun Mar 16, 2008 10:04 pm

aku rasa mat daeim dah 2 kali nak tulis report..tp x der pn report dia....bz arr tuh....heheheh

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Mon Mar 17, 2008 9:37 am

ntah ah mat daeim ni..aku sendiri pon tak pasti.. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Tue Mar 18, 2008 2:48 am

pas2 dia wat diam jer...cam lembu kenyang...kekekkeekke

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  eazybuG on Mon Mar 24, 2008 7:28 pm

Tahniah pada yang menang dan pada yang kalah tu, jadikanlah keputusan ini sebagai pengajaran untuk terus membetulkan apa yang silap.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Wed Mar 26, 2008 3:04 pm

ganu masih lagi dok tgah betol tur,demo toksir gi tolong betol ko... Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  antu_ride on Thu Mar 27, 2008 11:52 am

puak tu...gi betul [un x guna....yg betul dia cakap salah.....org utan...hehhehehh...caboooottt....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  daeim on Tue Apr 01, 2008 10:19 am

sabo..sabo...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  kunan on Tue Apr 01, 2008 12:52 pm

weh..ngundi politik dah lepas la..jgn duk becara lg...la ni musim AFUNDI...jadi kena ngundi artis hok suara sedap dan ada bakat.

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Mucup on Tue Apr 01, 2008 1:07 pm

kita pakat undi mat daeim ah,kategori gelap ceroh ehehhee.. alien

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  sniperz on Fri Apr 04, 2008 9:55 am

Cool Cool Cool

Woooww...

Salute2 ride nie...

sniperz
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 12
Age : 30
Location : Bandar Baru Bangi
Job/hobbies : Blajar lagi...
Registration date : 2008-01-16

http://bikerboyz11.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Report Ride Mengundi 2008(PRU08)

Post  Sponsored content Today at 2:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum