Report Ride Sawadeekap

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sun Mar 16, 2008 7:19 pm

HARI KETIGA, 25.02.08, ISNIN:

Kami dah pun selamat sampai kat Kanchanaburi pada jam 1.30am waktu Thai. Semua hotel penuh. Kami dapat satu satunya bilik yang tinggal di River Kwai Monsoon Hotel. Kena 420baht. Kami bayar separuh sorang. Kami terus chek in jam 3am waktu Thai. Tidur jam 5am waktu Thai. Tak sedar apa dah.... Laughing
Keesokan nya, kami chek out jam 10.30am waktu Thai. Kami cadang nak gi kedai motor jap, nak betulkan apa yang tak kena ngan motor Perok. Kami terus mencari kedainya di sekitar bandar Kanchanaburi. Ari ni ari senin, sepatutnya kedai semua dah bukak.

Inilah rupernya bilik kami di River Kwai Monsoon Hotel.....ok laa. Bug panas, Perok sejuk, jadi Bug sejuk kan aircond sementara Perok melabooorrrrrrr...... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


Katil pun simple jerr..... Smile


Perok tersenyum puas selepas pelaburan yang begitu menguntungkan.... Very Happy Very Happy Kesejukan kerana aircond full blast yang Bug pasang.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


Sesi memanaskan enjin motor.... Smile Nak ke kedai motor jap, pastu, plan nya nak terus ke Mae Hong Son.


On da way mencari kedai motor, Bug terpikat ngan satu YZR 250SP, pergggggghhh.....cun giler wa cakap luu. Baru lagi pulak tu. Bug test naik....fewwwwwwwiiiiittt....terpesona laaa......60,000baht jer. murah bangat seehhhh...!!


Motor ni jenama dari Taiwan. Nama dia Vouge 150cc. Watercooled. 3 tayar, 1 depan, 2 belakang. Windscreen Wiper, Sunroof, CD player Alpine 2x45w, 4way speaker, Parking brake dan But yang luas. Bodi lebihkurang Demak150 kat Malaysia. Tapi built quality dia lagi kelas dari Demak. Best gak naik......sempooooiii.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 4:19 pm

Selepas kami dah puas membelek motor Yzr dan Vouge kat kedai tuh, kami terus ke kedai motor K-Yon Racing. Disinilah segalanya bermula..... Very Happy Very Happy Very Happy

Perok terus suruh mekanik tu check dia punya Coil Api. Diorang ni heran tengok motor kami. Sepanjang perjalanan dari Sadao ke Kanchanaburi, kami hanya terserempak dua biji jer RXZ. Satu di Haadyai dan sati lagi di Kanchanaburi, tu pun RXZ versi tiada brek disc kat depan.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 4:21 pm

Dah alang alang tukar coil api, Perok menukar sekali kaliper brek depan nya kepada Brembo dan masuk kan oversize disc jenis Spider Web. Kaliper yang ditukar masa kat Changlun aritu tak best jugak.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 4:37 pm

Mamat ni heran giler......terlopong jer tengok motor Bug. Dia tengok kat motor, pastu dia tengok atas......apa yang di pikior nyer, Bug pun tak pasti. Motor spesis Bug punyer,memang tidak terdapat atau tak wujud di Thailand. Jadi, motor Bug asyik dikerumuni jer kemana Bug pergi. Bangga jugak rasanya......apa tidaknya, setelah 1540km meredah perjalanan, motor masih ok lagi, tak der meragam langsung dan menjadi perhatian pulak tuh.... Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 4:42 pm

Pukul 6.15pm waktu Thai, motor Perok masih belum siap lagi. Kedai tutup jam 7.30pm waktu Thai. Motor Perok setelah dipasang Brembo, oversize disc dan madgad Nouvo.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 4:47 pm

Kat kedai motor inilah jugak kami berkenalan dgn dua orang Thais aka Kucing Siam. Perkenalan terjalin apabila kedua Kucing Siam itu datang kekedai motor untuk merepairkan motornya yg rosak Disc Brek, selepas itu..........(((((sensored))))). Sila PM Bug untuk mengetahui kisah selanjutnya tentang dua ekor kucing Siam yang bernama Noi dan Naan itu.....mukekekekekeeeee.... Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 5:05 pm

Kami balik untuk Check in kat Hotel Jollyfrog pulak. Masa kami balik tu, jam dah lebih kurang pukul 8pm waktu Thai. Kami singgah dulu kat satu gerai Muslim ni untuk pekena nasik beriyani. Bayangkan kami makan nasi beryani 2 pinggan, Mango Rice 2 bekas, coke 2 dan fresh orange 2, baru 120baht. Bessssssstttttt...!! Makan kenyang2, baru boleh balik.....******!!

Selepas Check in kat Jollyfrog, 300baht, kami mandi dan bersiap untuk meronda dekat2 situ. Hapening giler tempat nih. Disko, Pub, Massage Centre keliling pinggang. Bug sempat membuat lawatan sambil 'belajar' kat satu tempat sejarah, dimana 'Raja Mongkut' meminta 'minyak' dari 'dayang' nya untuk menyembuh satu 'penyakit' yang tidak boleh tertahan dek 'baginda'........ Very Happy Very Happy Very Happy Tempat tu sungguh indah....dan dayang2 nya kebanyakan nya sudah tua dan gemok sebab makan Mango Rice banyak sangat.

Kenapa muka Perok begini...? Adakah menahan sesuatu? atau melepaskan sesuatu? atau inginkan sesuatu? atau sejuk baru lepas mandi? ....hanya dia jer yang tahu.... Laughing


Selepas kami dah puas meronda dgn seribu satu kenangan manis, kami dgn senyuman lebar balik ke bilik pada jam 3.30am waktu Thai. Kami tak leh tidor, tgh syok berborak dan bergurau senda, kami dikejutkan dgn ketukan kuat dari bilik sebelah.....konon konon nya, kalau nak bergurau pun, jgn ler kuat sangat.....hehehehehehe......dekat jam 5am waktu Thai baru 'kami-kami' semua tidur....dgn lena selena lena nya....zzzzzzzzzzzzzzzzzz...... Sleep Sleep Sleep Sleep

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 5:35 pm

HARI KEEMPAT, 26.02.2008, SELASA:

Bug bangun jam 7am waktu Thai.....Perok dok berdengkur. Bug terperasan, kenapa kami tak teruskan ride kami ke Tak dan Mae Hong Son..? Mungkinkah disebabkan 2 ekor kucing Siam tu, atau ada benda lagi tentang motor Perok tak setel atau kami ada urusan bisness....? Bug menanti Perok bangun baru kami akan dapatkan jawapannya.

Bug keluar sekejap mengambil udara pagi yang sejuk dan nyaman sambil ditemani suara sang burung berkicauan.....macam suasana dikampung.....Bug rasa amat tenang...seronok sangat.


Suasana pagi disekitar perkarangan hotel Jollyfrog.


Inilah River Kwai.....pandangan dari hotel.



_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Mon Mar 17, 2008 5:58 pm

Taman dimana tempatkami bergurau senda semalam sebelum masuk bilik.... Very Happy Very Happy Very Happy


Rilek jap.....ehehehehee... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  antu_ride on Tue Mar 18, 2008 2:42 am

best citer nih...citer hikayat ni.ini sejarah panglima..org pompuan x blh baca...org pompuan mana blh jd panglima....sambung lg bug...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  Rinaz on Tue Mar 18, 2008 9:49 am

antu_ride wrote:best citer nih...citer hikayat ni.ini sejarah panglima..org pompuan x blh baca...org pompuan mana blh jd panglima....sambung lg bug...

nape org pompuan x leh baca lak...rinaz nk baca gak... Very Happy Very Happy x jd panglima pn x pe.....tp mmg best la citer bug....sambung lg bug......rinaz tgu lg kisah selanjutnya.... Smile Smile

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  antu_ride on Tue Mar 18, 2008 1:01 pm

org pompuan x leh jd panglima lah... Razz Razz

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Tue Mar 18, 2008 2:00 pm

antu_ride wrote:org pompuan x leh jd panglima lah... Razz Razz

Kalau lelaki Panglima....pompuan boleh jadi Pangenam.......muehehehehehe.... Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  antu_ride on Tue Mar 18, 2008 2:05 pm

mucup jd pangtujuh...mat daeim jd panglapan...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  kunan on Tue Mar 18, 2008 2:42 pm

cepat bug...sambung lagi cite tu...tak sabo nak dengar cite pang5 mati menikam... Very Happy

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  Mucup on Tue Mar 18, 2008 2:51 pm

sebut aja nama pang5,mesti semuanya handal2 belaka dalam bab tikam menikam ni..sambung bug..sambung Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  daeim on Wed Mar 19, 2008 8:39 am

hehhe..kaya..kaya...kaya...panglapan... Very Happy

ape cite lagi nie..? sambung..sambung....debor2 rasa dada nie..terumbang ambing buahnya sekali..menahan debaran dada..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 12:59 pm

Sambung report...:

Kejap ader...........

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:02 pm

Kejap tak der...... Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:07 pm

Sapa dalam selimut Perok tuh aaa.....? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:10 pm

Bug nak rehat jap..... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:12 pm

Welcome to Jollyfrog....

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:16 pm

Ini lah tempat bertenet.......tapi tak der masa nak bertenet.....masa alwasys full ler.... Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:25 pm

Motor Nouvo 135 keluaran baru Thailand....135cc, Watercooled......gerek seh....

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  eazybuG on Sat Mar 22, 2008 1:26 pm

Pandangan yang begitu menjolok mata.... drunken

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Ride Sawadeekap

Post  Sponsored content Today at 12:33 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum