Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Wed May 14, 2008 11:46 pm

Tarikh : 14 May 2008
Hari : Rabu
Masa dan Tempat Flag-Off : 8.30 pg & Restoran Ariff, Pandan Indah.

8.30 pg - AKu dan crazyFrog bertemu di Restoran Ariff, Pandan Indah untuk flag-off Ad-Hoc Ride ke Cameron Highland.

8.40 pg - Tayar golek melalui jalan Loke Yew ke arah Jalan Duta dan seterusnya ke lebuhraya PLUS menuju ke Tapah. Cuaca agak baik.

10.00 pg - Sampai di Stesyen Servis Shell, Hentian Rehat Tapah. Refuel dan meneruskan perjalanan ke Tanah Rata melalui exit Tapah.

11.40 pg - Melepasi pekan Ringlet dan sekarang menuju ke Heritage Hotel, Tanah Rata untuk bertemu dengan Fadz Kuantan.

12.15 t/hari - Sampai di lobi hotel dan kelihatan Fadz Kuantan sedang menyiapkan diri dan R6 nya untuk balik.

12.20 t/hari - Makan t/hari di gerai di Tanah Rata

12.40 t/hari - Bertolak ke Kea Farm untuk membeli belah barang cederahati.

1.00 ptg - Bertolak balik ke KL, melalui Tapah.

1.20 ptg - Singgah sebentar di Cameron Bharat Tea Plantation untuk menikmati pemandangan dan menghirup udara sejukkkkkkkk...

2.00 ptg - Bertolak balik ke KL dan hentian seterusnya Kawasan Rehat Tapah. Melalui jalan bengkang bengkok dan terserempak dengan 2 roadblock kerana ada pokok tumbang.

2.50 ptg - Sampai di tol Tapah dan menuju ke Kawasan Rehat Tapah dimana untuk refuel di Stesyen Servis Shell.

3.30 ptg - Bertolak ke KL, next stop kedai Ah Fatt. crazyFrog nak tukar tayar belakang yg dah botak sampai nampak benang.

5.00 ptg - Selamat sampai di KL dan terus ke kedai Ah Fatt.

Setelah itu, kami bertiga ke Mecinda, Kompleks Pertama untuk bertemu dengan Nik. Temankan dia nak shopping riding apparel. Tepat jam 6.30 ptg, aku dan Perok menghantar Fadz ke Shell Lebuhraya Karak sebelum tol. Fadz terus ke Kuantan dan kami berdua terus ke rumah masing-masing.

Sekian, laporan ringkas mengenai ride ini. Gambar akan menyusul kemudian. Sebarang penambahan akan di buat oleh crazyFrog.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 12:04 am

Lunch di Tanah Rata



Aku tgh tunggu crazyFrog dan Fadz mengisi minyak di Shell Brinchang



Siap sedia nak gerak...



mula2 aku amik gambo korang...masa nie kat Kea Farm, Brinchang



haaa...amik lak gambo aku...hehehe



Gambo kitorang bertiga di Kea Farm, Brinchang...terima kasih kat bonet kereta sapa ntah tumpang jadi tripod..heheheh



Kuda kitorang tgh rest kejap kat Cameron Bharat Tea Plantation





Sayup mata memandang ladang teh.....hmmmm...



nie namanya Scone...biasanya org makan benda nie sekali dgn minum teh



hehehe...aku le tuh...jom jom ride CH...



aksi melayan korner yg sempat di rakam..



beratur japs sbb ada pokok tumbang...JKR sedang berusaha sedaya upaya untuk membersihkan jalan...Hidup JKR...Takbirrrr..!!





itu saja gambar yg sempat di rakam dan ada lagi gambar panassss...hehehe..tunggu...mmg betui2 panassss...sampai koyak rabakkkkk...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  Mucup on Thu May 15, 2008 11:32 am

any comment...

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 2:59 pm

Mucup wrote:any comment...

Comment : satu ride yg menarik, best, sedap, penat, layan dan tiada kata2 yg dapat menggambarkan keadaan dan perasaan ketika itu dan ini. So, bile nak g dgn ahli2 HRC yg lain..? x kan asyik nak melibas kat KL n Putrajaya jerk...sesekali jom arrrr ke CAMERON HIGHLAND

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  crazyfrog on Thu May 15, 2008 4:14 pm

gambor tayor tak masuk ke..... Surprised

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 4:29 pm

crazyfrog wrote:gambor tayor tak masuk ke..... Surprised

ada...ada..tunggu japs...saja ja nak kasi ada ramai sket komen tentang ride nie...tiba2...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 4:34 pm

hehehe..nie lagi menarik...moto Perok punye le laju sbb nak kejo moto aku yg kat depan, tak perasan yg tayar die dah haus / botak kat tengah2...sampai nampak benang tuh....ppeerghhhh...isau beb kalau meletup..

gambar nie diambil masa di kedai Ah Fatt..sampai KL terus tukar..



Perasan tayar mcm tu masa refuel di Shell RnR Tapah. Budak yg jaga tu ingatkan fesyen tayar ada lining mcm tuh...hehehehe

So, bile nak ride dgn HRC'ers yg lain2 nie..? xkan selimut moto kot..? hehehehe

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  eazybuG on Thu May 15, 2008 6:30 pm

Huk alaaa......bukannya nak ajak aku sama.....huhhhh Sad

Aku cuti tu 14 ngan 15........ Mad Mad Mad . Tak per laaa, muto aku pun kecik jer......dah la kecik, burok plak tu...!! Mana nak masyuk ngan muto2 besarkan...!!.........R1.....R6......KonetHornet.....!! 14 retus batu kena tinggal kat belakang.....huhuhuhuhuuuuuu..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 6:59 pm

aku lempeng juge la si bug nie kang..hehehe...mane tau ko cuti...bkn nak inform kwn2 yg ko tu cuti...tau la HRC...prog ride jenis hentam je..heheheh

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  eazybuG on Thu May 15, 2008 7:12 pm

daeim wrote:aku lempeng juge la si bug nie kang..hehehe...mane tau ko cuti...bkn nak inform kwn2 yg ko tu cuti...tau la HRC...prog ride jenis hentam je..heheheh

-daeim-

Ooooo....ko nak bagi aku lempeng yer Daeim...? Shocked
Tak per lah kalau gitu.....aku nak ride gi Kanchanaburi lah malam nih. Balik lusa.......saja nak jumpa 'Naan'...... Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 15, 2008 8:09 pm

hehehe..shilap taip arrr...hehhe...g Kanchanaburi..? hmmm...menarik gak tuh, koi bape flag-off..? aku on jerk..

Give me oil bebeh..!! oohh...yeahhh..!!~

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  Mucup on Fri May 16, 2008 10:39 am

ehehhe any comment..?

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Fri May 16, 2008 12:43 pm

Comment : bile la nak merasa ride ke CH nie dgn Vulcan, V-Star, KR150, Y125R....hmmmm....tunggu apa lagik...jom arrr..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  eazybuG on Fri May 16, 2008 9:19 pm

daeim wrote:Comment : bile la nak merasa ride ke CH nie dgn Vulcan, V-Star, KR150, Y125R....hmmmm....tunggu apa lagik...jom arrr..

-daeim-

Orang, kalau nak pegi tuh, war war kan la kat kengkawan. Masalah yang lain boleh ikut ke tak, lain cerita..! Ni, pegi, berdesuppppppp jer...!! Razz Tau ler motor ko dah laju dari blackbird dulu tuh, tapi takkan tak leh nak 'berjemok' ngan kengkawan dulu. Kempunan....gheti tak....!!! Evil or Very Mad

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Sat May 17, 2008 12:12 am

hehehe...any comment..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 22, 2008 3:20 pm

BlackBird dah merajuk...x mau nak start lak skrg nie... Sad

Sabtu ni baru nak anto ke kedai..maybe coil kot..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  eazybuG on Thu May 22, 2008 4:15 pm

daeim wrote:BlackBird dah merajuk...x mau nak start lak skrg nie... Sad

Sabtu ni baru nak anto ke kedai..maybe coil kot..

-daeim-

Yer lah tu.....ko pun satu, dah ada Bluebird, ko terus lupa kat Blackbird.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  antu_ride on Tue May 27, 2008 10:38 pm

sudah dapat gading bertuah...tanduk tidak berguna lagi....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  Putri Ainisya on Wed May 28, 2008 12:54 pm

Putri nak tanya sket, HRC tak banyak buat konvoi ke? Macam tak de jer Putri chari konvoi kowang. Yang ada nampak, konvoi ke Thailand, pastu ke Cameron Highlands. Maafkan Putri bertanya banyak. Laughing

Putri Ainisya
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 68
Age : 28
Location : Seremban
Job/hobbies : Melancong, Melencong, Melelong.
Registration date : 2008-05-24

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  antu_ride on Wed May 28, 2008 6:21 pm

tgh dok rancang arr ni...tapi apakan daya kita dpt urussetia yang x setia urus...huhuhu..sob sob...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  eazybuG on Thu May 29, 2008 12:19 pm

Sapa la gamok nyer urus tak setia tu eh? Razz What a Face

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Thu May 29, 2008 2:59 pm

Putri Ainisya wrote:Putri nak tanya sket, HRC tak banyak buat konvoi ke? Macam tak de jer Putri chari konvoi kowang. Yang ada nampak, konvoi ke Thailand, pastu ke Cameron Highlands. Maafkan Putri bertanya banyak. Laughing

Putri, buat pengetahuan anda, HRC nie masih baru lagi diwujudkan, ianya juga dianggotai oleh ahli-ahli yang berkaliber dan mempunyai komitmen serta tanggungjawab kepada hal-hal lain. Walupun konvoi agak berkurangan, kami semua sering berkumpul dan berjumpa bagi membincangkan segala masalah dalam kelab dan apa jua bentuk perbincangan.

Insyallah, dimasa akan datang HRC akan jadi sebuah kelab motosikal yang dikenali ramai, bukan sekadar di 'online' bahkan di atas jalan, tapi itu semua akan berlaku jika ahli-ahli yang ada sekarang memberi komitmen yang sepatutnya kepada kelab.

Buat masa sekarang ini, tiada lagi carta organisasi rasmi HRC ini dan mungkin akan diwujudkan dalam sedikit masa lagi. Perhatian perlu ditekankan kepada apa yang ada sekarang dan memerlukan perancangan untuk masa hadapan....insyallah.

HRC juga buat pengetahuan Putri, bukan sekadar untuk mereka yang bermotosikal kuasa tinggi, tetapi terbuka juga penyertaan ahlinya kepada semua lapisan masyarakat yang mempunyai minat yang sama, iaitu MOTOSIKAL. Mereka yang berkereta juga boleh menganggotai kelab HRC.

Diharap dengan penerangan ringkas ini dapat memberi gambaran yang jelas kepada Putri khususnya dan semua yang berforum amnya.Terima kasih.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  Bison on Fri May 30, 2008 12:32 am

daeim wrote:

Diharap dengan penerangan ringkas ini dapat memberi gambaran yang jelas kepada Putri khususnya dan semua yang berforum amnya.Terima kasih.

-daeim-

Wah2 berkemain lagi si daeim ni......salam
Pi CH senyap2 je.......sms la sama2

Bison
Remp-it
Remp-it

Number of posts : 8
Age : 50
Location : butterworth
Job/hobbies : Joyride
Registration date : 2008-05-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  antu_ride on Fri May 30, 2008 2:02 am

daeim tu mmg jenis yg lupa daratan...bison...welkam...lama kita x ride sama2...daeim punya pasal lah...hehehehh

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  daeim on Fri May 30, 2008 10:20 am

daeim wrote:Wah2 berkemain lagi si daeim ni......salam
Pi CH senyap2 je.......sms la sama2

Bisonnnnnn..!! rindunya aku kat ang...mmuuahhsss...nak ride..? jom jom..moto kita laju..jgn ajak si antu dgn mucup tu..moto depa slow...wakakakaka...

bila nak ride nie weii..? Gian dah nie.

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Ad-Hoc Ride - Cameron Highland

Post  Sponsored content Today at 12:23 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum