mat daeim masuk spital lagi...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Fri Dec 19, 2008 4:07 am

smlm mat daeim masuk spital ampang puteri tkt 4 bilik 16 jadi 416 lah...mengikut laporan doktor pakar mat daeim sakit belakang kerana tulang belakangnya lari dari kedudukan asal...ini kerana terlalu banyak melakukan aktiviti merangkak di waktu malam...menurutnya lagi pihak hospital terpaksa menambah 10 biji lagi lampu kat bilik mat daeim akibat bilik itu menjadi agak gelap setelah kemasukan mat daeim bagi memudahkan pelawat membuat pengecaman...statistik dari hospital ampang puteri, 80% pelawat yg berkunjung ke sana agak keliru untuk mengenali saudara mereka yg sakit kerana keadaan yang sebegitu...pihak hospital menggalakkan pelawat dan pelawat2 mat daeim membawa bersama lampu picit bagi mengelak sebarang kejadian yg tidak di ingini...bagaimanapun semoga beliau cepat sembuh dan boleh ride ke siam lg bg menambahkan bilangan zuriatnya....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  eazybuG on Sat Dec 20, 2008 5:50 pm

Hahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah................. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy .......!!!

Ari tu Bug nak gi melawat Mat Daeim.........badigol.....dia kata tak payah, dia on da way gi dinner kat Gombak. Musibatul betul... scratch

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Sun Dec 21, 2008 7:22 pm

tu la perangai mat daeim hok sokmo2...ekkeke...kali ni kalu kita gi melawat dia, kita bwk turus pagor tu...wi selalu atas blakang dia...baru betul skit tulang blakang dia tuh...ekkekkee....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Rinaz on Mon Dec 22, 2008 9:33 am

antu_ride wrote:smlm mat daeim masuk spital ampang puteri tkt 4 bilik 16 jadi 416 lah...mengikut laporan doktor pakar mat daeim sakit belakang kerana tulang belakangnya lari dari kedudukan asal...ini kerana terlalu banyak melakukan aktiviti merangkak di waktu malam...menurutnya lagi pihak hospital terpaksa menambah 10 biji lagi lampu kat bilik mat daeim akibat bilik itu menjadi agak gelap setelah kemasukan mat daeim bagi memudahkan pelawat membuat pengecaman...statistik dari hospital ampang puteri, 80% pelawat yg berkunjung ke sana agak keliru untuk mengenali saudara mereka yg sakit kerana keadaan yang sebegitu...pihak hospital menggalakkan pelawat dan pelawat2 mat daeim membawa bersama lampu picit bagi mengelak sebarang kejadian yg tidak di ingini...bagaimanapun semoga beliau cepat sembuh dan boleh ride ke siam lg bg menambahkan bilangan zuriatnya....


Laporan yg diberikan ringkas, tepat,padat dan benar... cheers cheers trimas abg antu Very Happy Very Happy

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Lynn on Mon Dec 22, 2008 12:08 pm

Get well soon... & jgn nakal2...

Lynn
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 6
Age : 37
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading/Traveling/Movies
Registration date : 2008-11-06

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  eazybuG on Tue Dec 23, 2008 5:39 pm

Lynn wrote:Get well soon... & jgn nakal2...

Ahhhh.....kalau dia yang sememang nya dah nakal tu jadi lebih nakal lagi, nanti kita gi dan bawak putai puying bagi dia rasa sikit......muewawawawawa.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Tue Dec 23, 2008 8:42 pm

puying thai diomim mempeng.....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  eazybuG on Tue Dec 23, 2008 10:09 pm

antu_ride wrote:puying thai diomim mempeng.....

Mempeng kudai kudai chophraya yek hi sam baht.......mua hahahahahahahaha...... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Wed Dec 24, 2008 4:24 pm

fasih sungguh abg bug cakap thai semenjak dua menjak nih.....patut la bro daeim mengigau masa kat spital ari tu cakap siam jer...yg pasti dia ader sebut..puying2...ekkekkekek Very Happy

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  mafia555 on Thu Dec 25, 2008 8:42 am

takziah. sapa pi tu kim salam aku kat mat daem

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

mat daeim tenat kat spital ampang puteri...

Post  antu_ride on Sat Dec 27, 2008 12:38 pm

salam semua....semalam mat daeim dalam keadaan tenat kerana kuman telah menyerang paru2 nya... semua kawan2 rapat beliau ader menghadirkan diri menziarahi beliau...kepada bro2 yg ader kelapangan tu... sudi sudikan lah....doa dari kita semua semoga beliau cepat sembuh...go..go chaiyoo...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Mucup on Wed Dec 31, 2008 8:55 am

keadaan semasa mat daeim rasanya dah semakin ok sikit kot atas sebab doa-doa dr rakan2 semua.. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Wed Dec 31, 2008 3:52 pm

ari tu masa melawat mat daeim aku dengar mu mcam baca doa makan jer mucup...ekkekeke... Laughing Rolling Eyes

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  kunan on Tue Jan 06, 2009 9:10 am

aku ada jugo gi melawat mat daeim tu...tapi rupo-rupo nya aku gi melawat dio hanya dalam mimpi maso terlelap di siang hari...binawee.. Evil or Very Mad

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  mafia555 on Tue Jan 06, 2009 1:21 pm

kunan wrote:aku ada jugo gi melawat mat daeim tu...tapi rupo-rupo nya aku gi melawat dio hanya dalam mimpi maso terlelap di siang hari...binawee.. Evil or Very Mad


aku pegi gak tadik tapi dia dah kuar... dah sihat ker mat daem ni

mafia555
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 51
Age : 36
Location : KL
Job/hobbies : tengok motor
Registration date : 2008-06-26

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Tue Jan 06, 2009 6:12 pm

dia dah pindah ke tgkat 7 hukm...esok wa rasa nak gi tgk dia...saper nak ikut? jom...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  eazybuG on Wed Jan 07, 2009 6:25 pm

antu_ride wrote:dia dah pindah ke tgkat 7 hukm...esok wa rasa nak gi tgk dia...saper nak ikut? jom...

Gue tidak dapat ikut serta ........ kim salam di angin lalu wat abg im. Laughing

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  daeim on Mon Jan 19, 2009 1:12 pm

Salamz semua...alhamdulillah aku dah sihat sket n dah kuar dr 'penjara' kat HUKM tuh..hehehe..so...THANKS byk2 sbb doakan kesejahteraan n kesihatan aku...

utk korang tau semua..aku kena 'slipped-disc' kat tulang belakang L5S1...sapa2 yg doktor kat sini mesti tau...ni disebabkan oleh pasal aku eksiden 11 tahun yg dulu...effect br skrg dtg...nak dijadikan cerita aku lak jatuh main badminton...selamat x jatuh moto lagik....balik dr ride Thai aritu aku dah rasa...tapi ingat xde pa per..so, masa di Ampang Puteri...nak dijadikan cite lak..lepas depa inject steroid kat tulang belakang aku tuh..sepatut nya dah leh baik dlm masa 2 hari...tapi x baik2...malah semakin sakit...doktor pun heran...di cubanya mcm2 cara n found that ada virus kat liver ngan lung aku...masa bulan May tahun lepas aku mmg dah admit seminggu pasal demam virus nie..nie dtg lik..kata doc bekas dr aku jatuh terhempas masa eksiden dulu.. Sad

so...aku dimasukkan ke Ampang Puteri pada 18 Dis 08 then x baik2...so, aku amik keputusan utk amik 2nd opinion then transfer ke UKM Specialist Centre...5 Jan 09 aku ke sana...mmg sakit teruk....sbb bila time sakit tu aku kena amik jep je...dah jadi mcm mat pet lak...bila dah kena jep..lalok then tido laa...ding dong ding dong..aku dah dikeluarkan dr wad pd 16 Jan 09 yg lepas dan ikut perkiraan ngam2 30 hari di wad...

skrg nie aku MC selama 2 minggu utk buat fisio dan doktor soh byk kan xtvt swim...nasib la kat umah aku ada swimming pool...xyah nak g kuala woh dah..hehehe..kata doktor nak cepat baik kena byk kan xtvt nie dan aku dah x dibenarkan lasak2...motorcycle ride pun dah xleh...kecuali aku pakai 'backbone protector' or aku tukar moto lain yg lebih tegak riding position..

skrg aku dok rehat kat umah je...tapi x tentu gak..hehhe...rasa2 nak kuar jalan..aku blah je..kena gerak gak...bkn leh dok baring mcm tu jer..x larat aku nak makan ubat tido dah..lalok semacam jer..

last...aku ucapkan TERIMA KASIH BYK2 pada korang semua yg mendoakan kesejahteraan dan kesihatan aku...TQ

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  eazybuG on Mon Jan 19, 2009 3:31 pm

Hoyeeeeeahhh..... Daeim dah sembuh.

Eh.....bukan ke tok nujum kata nak kena ambik angin di taman pada jam 12 malam? Sebaaaab.....hanya angin pukul 12 malam sahaja dapat menyembuhkan penyakit ko....!! Very Happy Very Happy Very Happy

Aku dgr doktor kata ko kena gi mandi air suam kat Private Beach, Thailand kalau nak bagi sembuh...? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Mucup on Mon Jan 19, 2009 4:41 pm

horeeyyy mat daeim dah segar semula....semoga dia sentiasa sihat dan terus sehat seterusnya...untuk selamanyaa.... Twisted Evil ..kuala woh amacam ada bran ker bro ekekekek

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Mon Jan 19, 2009 6:45 pm

syukurlah mat daeim selamat...semoga panjang lagi lah langkahnya selepas ini...give me oil...ekekkeke..

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  daeim on Fri Jan 23, 2009 3:20 pm

TQ TQ kwn2 semua..Kuala Woh tu bergantung kepada keadaan 'ekonomoney' semasa...kalau OK..insyallah aku akan join korang pada 27/1 tu nanti...aku akan ride sorang dr KL and jumpa korang kat sana then balik sesama...amacam..? leh kan..? sbb sok pagi aku balik ke Kulim then Isnin 26hb tu aku balik KL

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Wed Jan 28, 2009 3:56 pm

daeim wrote:TQ TQ kwn2 semua..Kuala Woh tu bergantung kepada keadaan 'ekonomoney' semasa...kalau OK..insyallah aku akan join korang pada 27/1 tu nanti...aku akan ride sorang dr KL and jumpa korang kat sana then balik sesama...amacam..? leh kan..? sbb sok pagi aku balik ke Kulim then Isnin 26hb tu aku balik KL

-daeim-

hanyalah janji palsu mat daeim yg sokmo2...ekekkeke...dengarlah kawan2 dendangan mat daeim nih....ekekkekee

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Mucup on Wed Jan 28, 2009 4:41 pm

aku pasrah dgn mainan ciptaan dunia...semuanya palsu belaka..aku tertipuuu dgn mainan nya..oh bang daeimmm Twisted Evil

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  antu_ride on Thu Jan 29, 2009 12:32 pm

mu tgk arr jap lg...dia wat keras telinga...pastu mata wat kelip2...ekekekke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: mat daeim masuk spital lagi...

Post  Sponsored content Today at 1:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum