Anda inginkan Broadband?

View previous topic View next topic Go down

Anda inginkan Broadband?

Post  crazyfrog on Sat Feb 16, 2008 3:11 pm

Salam semua....., member saya ada nak tolak USB Modem sekenhen kepada sesiapa yang ingin memilikinya. Sesiapa yang bercadang nak menggunakan internet, samada pakai laptop atau desktop, buleh lah pakai USB Modem ni. Memang best. Sila lihat keterangan dibawah.

Nama: USB Modem

Kegunaan: Melayari internet. Sambungkan kepada Laptop atau Desktop.

Umur: Baru sangat lagi nih.....baru beberapa bulan.

Kelebihan: Kecil, ringan, boleh pakai simkad biasa atau broadband, laju (3.5G, 3G, 2.5G dan 2G...mengikut kawasan), kalau pakai simkad biasa (RM99 sebulan dan tiada kontrak), tiada masalah dgn P2P, kalau pakai broadband simkad (RM138x18 bulan kontrak), hanya masa tertentu jer boleh P2P.

Kekurangan: Tak compatible ngan Windows Vista Home Edition ke atas. Apple Mac Leopard OS. Hanya buleh pakai pada Windows XP dan Vista Basic sahaja.

Jumlah untuk dijual: Ada 2 unit sahaja.

Harga: USB Modem ni tak der dijual kalau brand Maxis, hanya untuk disewa selama 18 bulan sahaja iaitu RM138 x 18 bulan. Kalau Huawei biasa memang boleh didapati di kedai komputer. Cuba tanya berapa harga dia... Wink Lebih dari seribu kalau tiada 'terms n conditions'. Kalau ada 'terms condition, mungkin dalam 600 ke atas. Yang dijual ni tiada apa2 terms. Beli dan pakai. Mana mana operator pun buleh pakai. Maxis, Digi atau Celcom....tak jadi hal.Harga yang ditawarkan adalah RM800. Memang berbaloi. Rosak, buleh bagitahu saya. Kalau saya buleh adjust setting, alhamdulillah. Kalau tak, unit akan diganti baru. Warranty selama 3 bulan dari tarikh pembelian. Ini kira personal warranty ler... Smile Setting pun saya buleh tulun buatkan.....FOC... ;D
Kalau nak tanya tentang pakej internet pun buleh tanya saya.

Apa anda dapat: Kotak, USB Modem, satu USB cable, satu support USB cable, buku manual dan CD untuk MAC OS.

Lokasi: Sekitar KL.

Kontek: Sila PM untuk sebarang urusan dan sekiranya anda betul betul berminat sahaja, baru saya akan call. Sila nyatakan kontek nombor bersama dengan PM anda.

Gambar seperti dibawah:






**** Maaf, saya tiada sertakan nombor telefon kerana saya hanya mahu berurusan dgn 'genuine buyer' sahaja. Kalau setakat nak bertanya, sila PM sahaja, insyaallah saya akan menjawab soalan anda semampu saya. Maaf sekali lagi. No heart feeling yaa....!!


Tima Kasih..

_________________
HRC 4ever..........
My ride.....

crazyfrog
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 144
Age : 44
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  daeim on Sat Feb 16, 2008 9:23 pm

wahhh...!! brg IT nie...hmmm..meh meh pakat beli..nanti bleh online dr Ariff jer..senang..

TTS terus update

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  eazybuG on Sun Feb 17, 2008 5:00 pm

Mari mari mari beli......barang yang dah terbukti kebaikan nya.... Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  antu_ride on Sun Feb 17, 2008 6:06 pm

eazybuG wrote:Mari mari mari beli......barang yang dah terbukti kebaikan nya.... Very Happy

mcm penah ku lihat menda ni...tapi di mana ya?... Smile

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  daeim on Mon Feb 18, 2008 11:37 am

ade..ko pernah lihat..kat bawah katil umah Perok...hehehe

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  antu_ride on Mon Feb 18, 2008 5:52 pm

daeim wrote:ade..ko pernah lihat..kat bawah katil umah Perok...hehehe

-daeim-

oooo...patut arr pun...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  daeim on Tue Feb 19, 2008 2:26 pm

hehehe..buat2 lupa plak...masa ko duduk atas perut Perok kan ko ada ternampak...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  antu_ride on Tue Feb 19, 2008 3:28 pm

daeim wrote:hehehe..buat2 lupa plak...masa ko duduk atas perut Perok kan ko ada ternampak...

-daeim-

apa ni mat daeim cakap kotor2....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  daeim on Tue Feb 19, 2008 5:37 pm

hehe..ko jugak yg ajar aku laa..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  Mucup on Wed Feb 20, 2008 12:02 pm

ni la yg buat aku nak lock topik ni,masuk jer ko org berdua habis kucar balar topik yg di bincangkan,aku lock kan ehhehee... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  antu_ride on Wed Feb 20, 2008 4:57 pm

Mucup wrote:ni la yg buat aku nak lock topik ni,masuk jer ko org berdua habis kucar balar topik yg di bincangkan,aku lock kan ehhehee... Very Happy

kita lock smua...biar mat daeim x leh forum...hehhehe....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  daeim on Wed Mar 05, 2008 10:02 am

lock laa..nak buat mcm mana...forum nie korang yg punya..korang pun gile kuasa punya kaki...same arr dgn geng korang kat 'umah sebelah' tuh...gile kuasa...mcm bagus sgt..

hehehe..jgn marah arr..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  antu_ride on Wed Mar 05, 2008 11:23 pm

mmg pun....masa ni arr nak giler kuasa....tun mahathirpn guna kuasa untuk aniaya anwar...dia dah ngakupun....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  eazybuG on Wed Mar 26, 2008 11:20 am

Ni pun rasanya dah terjual........Bug Lock jer. Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Anda inginkan Broadband?

Post  Sponsored content Today at 6:24 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum