RESEPI HARI INI

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

RESEPI HARI INI

Post  Mucup on Thu Jun 18, 2009 4:51 pm

Salam kekawan,aku buka topik ni bukan apa,kan x lama lagi dah nak masuk bulan pose,so leh ah perkenal kan resipi yg korang tahu,leh ah kita sama-sama try cuba buat untuk wak menu buka posa...tu pada yg puasa ah,yg x puasa pun leh gak ekekkee

RESEPI PERTAMA DR AKU...
1. TELOR DADAR GORENG..
cara-cara menyediakannya...
- ambil telur pecahkan,pastu panaskan minyak dalam kuali,pastu masukkan telor dalam minyak panas tadi,goreng sehingga masak.sekian,selamat mencuba tuan puang sekallian.

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  eazybuG on Thu Jun 18, 2009 6:57 pm

Maggi Kari Berempah 2 minit (Bukan 3 minit).

Puan puan, kali ini, kita akan mencuba resepi baru yang agak rumit berbanding resepi dari Puan Mucup.

Cara persediaan:

1. Pegi kedai runcit, pastu beli maggi sebungkus. Kalau nak best, dapat gaji, pegi carrefour atau Giant, beli banyak sikit. Secukup rasa.
2. Masuk dapur, panaskan kuali atas dapur dengan secawan air. (Bukan nya dijemur panas matahati ye puan puan).
3. Bukak plastik maggi tersebut, masuk kan ke dalam kuali.
4. Campurkan bahan perisa yang tersedia.
5. Lepas 2 minit, boleh la di hidang kan. Tak kira lah masak ke tak, asalkan cukup 2 minit.... Very Happy

Di harap resepi kali ini dapat membantu puan puan untuk menjaga hati suami tercinta.

Sekian,
berjumpa lagi dilain rancangan. Very Happy Very Happy

Chef Puan Bug

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Thu Jun 18, 2009 8:18 pm

nasi ayam kafir zimmi.....

salam puan2 semua.... resepi saya kali ni adalah rsepi turun temurun dari azali lagi
penyedian nya ya puan2 senang sikit dri puan bug dan susah skit dri puan mucup...

bahan bahan nya...

sebiji motor x kira kapcai jnis apa..
helmet sbiji
duit secukup nya
kotak kosong ( jgn besar sngat)

cara penyedian...

mula2 start mtor shinga enjin mnjdi pnas
pkai helmet dan ikat ketat2
sebelum 2 ya puan2 pasti kan kotak di taruk di bakul motor dan duit x cicir ya puan2
masuk gear dan menjadi penungang yg berhemah..
lpas 2 puan2 bleh masuk ke bandar temerloh melalui dpan plaza temerloh
dan trus melalui jalan tengku bakar dan berhenti di dpan restoran MAHAWANI
puan2 bleh parking motor berhampiran kedai dan trus ke kaunter untuk order
tpi puan2 ya pasti helmet jgn di buka ya puan2 (nanti Kantoi)
cara order nya ya puan mcm ni...
"apek! nasi ayam bungkus 1 kasi tambah kecik"

ok ya puan2.. slepas pesanan di terima masuk kan bungkusan nasi ayam ke dlam kotak yg di sedia kan
dan ya puan2 bleh kembali ke port puan2 dgn selamat...

sekian resipi di bulan puasa saya dari saya
semogo bertemu di hari dan waktu yg sama....


chef de mision mabuk...........

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  antu_ride on Thu Jun 18, 2009 11:35 pm

3. Bukak plastik maggi tersebut, masuk kan ke dalam kuali.
4. Campurkan bahan perisa yang tersedia

nak tanya skit chef bug....masukkan plastik maggie tu ker?nk try la...tapi mee tu camner?ekekkekeke...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  eazybuG on Fri Jun 19, 2009 2:22 am

antu_ride wrote:3. Bukak plastik maggi tersebut, masuk kan ke dalam kuali.
4. Campurkan bahan perisa yang tersedia

nak tanya skit chef bug....masukkan plastik maggie tu ker?nk try la...tapi mee tu camner?ekekkekeke...

Ahhh.....sekiranya puan puan ingin merasa kelainan masakan tersebut, boleh la kiranya puan puan memasuk kan sekali maggi tersebut dan plastiknya sekali ke dalam kuali. Ini undang undang yang terbesar sekali dari segala undang undang.......undang undang ini dipanggil, ekonomi.... Very Happy Very Happy Very Happy

Sekian dari Chef Puan Bug.

Sekiranya puan puan ada soalan selanjutnya, puan puan boleh terus menghantar email kepada saya iaitu chefpuanbug@masakanpuasa.com.my

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  Mucup on Fri Jun 19, 2009 10:34 am

wow..makin ramai chef2 yg telah memberi tips2 masakan,sila tambah lagi jika ada,makin banyak makin bagus..mana chef2 yg tersohor kita..

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Fri Jun 19, 2009 2:13 pm

resepi di bulan puasa hehehehehe

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  daeim on Fri Jun 19, 2009 4:13 pm

mabukrider wrote:resepi di bulan puasa hehehehehe

muahahahahaa..nak pecah perut aku gelak baca resepi ko mabuk..ampeh jerkk....resepi tu mmg selalu di praktikkan...tapi faktor Geografi je yg membezakan...hehehehe

-daeim

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  antu_ride on Fri Jun 19, 2009 6:50 pm

kepada chef2 semua...kalau disertakan gambar lagi bagus dan menarik sbnarnya...ekekkee...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Fri Jun 19, 2009 8:14 pm

xpa antu... nanti aku masuk kan gambar kedai 2 siap dgn peta nya sX..... gmbor apek 2 pun aku masuk kan jga..... hehehehh

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  azie on Sat Jun 20, 2009 2:05 pm

wow...semakin pandai abg mabuk kita sekarang nak masukkan pic dalam forum... Cool
bagus laaa....dah ada kemajuan tue.... Very Happy Very Happy

gambar abg pendi tak nak masuk kan ker??? Twisted Evil

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Sat Jun 20, 2009 4:41 pm

nanti aku masuk kan resapi i love u pendi plak heheheh

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  antu_ride on Sun Jun 21, 2009 5:11 pm

resepi bendi goreng i love u pendi....ekkekeke..

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  eazybuG on Sun Jun 21, 2009 6:07 pm

antu_ride wrote:resepi bendi goreng i love u pendi....ekkekeke..

Aku masuk resepi Nasik Goreng Pundi, boleh....? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Sun Jun 21, 2009 7:11 pm

resepi pundi kencing ke chef bug heheheheh

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 10:44 am

rebus ke goreng.?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  antu_ride on Tue Jun 23, 2009 2:15 pm

stim nih....ekekeke....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 2:28 pm

huhuhuhu...stim la plak...rinaz mana rinaz..?

rinaz xde...? mucup pun leh arrr...wakakakakaa

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  Rinaz on Tue Jun 23, 2009 5:18 pm

rinaz ada ni..knp bang daeim,ada saper2 yg stim ker ehehehehe

_________________
SeMuA yG TeRjAdI bIaRlAh tErJaDi....hAdApI dGn SeNyUmAn dAn JiWa Yg tEnAnG....

Rinaz
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 629
Age : 38
Location : Putrajaya
Job/hobbies : Ape-ape aje
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Tue Jun 23, 2009 7:04 pm

woi daeim kalu dah stim ko nak tngu apa lagi heheheheh libas je lah apa yg patut

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  daeim on Tue Jun 23, 2009 7:44 pm

huhuhhu...xnak arrr libas rinaz....aku x tahan dgn bau minyak wangi dia...wangi sesangatttt...wa nie bro mabuk...bkn boleh pergi jauh dgn bau minyak wangi sis rinaz tu...ekekeke

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  azie on Tue Jun 23, 2009 9:35 pm

stim lagi.....
tak abih2 dgn stim...
masuk topik nie stim..
masuk topik tue stim..
senang2,bukak jer la topik stim...
abih citer!!!!!

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Wed Jun 24, 2009 3:57 pm

azie wrote:stim lagi.....
tak abih2 dgn stim...
masuk topik nie stim..
masuk topik tue stim..
senang2,bukak jer la topik stim...
abih citer!!!!!


azie pun stim jg ke? hehehehh kalu mrah2 nie biasa nya dtng bulan jun heheheheheh

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  daeim on Wed Jun 24, 2009 5:59 pm

muahahaha...azie tu stim ke marah..? nak tanya antu utk pastikan...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  mabukrider on Wed Jun 24, 2009 9:55 pm

azie mrah pasal stim x hbis hehehehehe

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: RESEPI HARI INI

Post  Sponsored content Today at 8:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum