Report Projek RUTH.

View previous topic View next topic Go down

Report Projek RUTH.

Post  eazybuG on Mon Jun 29, 2009 11:08 am

Salam kawan semua.

RUTH telah berjaya dilaksanakan dengan selamat walaupun beberapa insiden berlaku. Kami telah sampai di RnR Sg Buloh pada jam 12.20 pagi (Isnin). Report penuh akan menyusul....... Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  eazybuG on Mon Jun 29, 2009 11:08 am

Save for report.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  eazybuG on Mon Jun 29, 2009 11:09 am

Save for report.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  eazybuG on Mon Jun 29, 2009 11:10 am

Save for report.

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  kunan on Mon Jun 29, 2009 11:19 am

report penuh sampai tumpah, bug...

kunan
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 445
Age : 43
Location : Dulu puchong, lor ni kb
Job/hobbies : Lepak and ride
Humor : pelik-pelik
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  eazybuG on Mon Jun 29, 2009 11:51 am

kunan wrote:report penuh sampai tumpah, bug...

.......jangan risau bro kunan. Ride kali ni sure akan dapat report melimpah ruah........satu baldi gitu.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO

eazybuG
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 1324
Age : 46
Location : Subang Jaya
Job/hobbies : Motor..Motorcycle..Motorcyclist.
Registration date : 2008-01-07

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Tue Jun 30, 2009 6:19 pm

Salams semua..maaf sbb masukkan report lambat...Isnin aritu aku g Balai Polis amik salinan report then terus g kedai moto isi borang claim insurans...x tau apa nak tulis kat report nie....cuma ride kali nie mmg best walaupun ada insiden yg x diingini berlaku...

sapa2 nak gelak ke apa ke pasal moto aku ilang tu...terpulang...x kisah laaa...nak buat mcm ne...org nak perli n gelak bkn leh nak halang...

ada sedikit gambar dr kamera aku :



ni masa di Stesyen Shell selepas tol Juru




aksi jejaka hensem HRC




stop kat Restoran Char Kuey Teow Permatang Pauh....melelehhhh...






mucup tgh amik gambo char kuey teow...kat ganu xde macam nie katanya...hehehehe




bug dgn aksi sepantas kilat melakukan aksi melibas char kuey teow.....pastu tiba2 lak cari toilet...hehehehe




kuda2 tgh berehat di depan kedai...rupa moto sebelum kena curi.

pastu kami teruskan perjalanan ke Utara...singgah sebentar di RnR Gurun dan tido kat wakaf yg disediakan...sbb semua terlampau penat...tido jap..cuba teka dlm gambar tu sapa yg baring sebelah kanan..?



bersambung....

-daeim-


Last edited by daeim on Wed Jul 01, 2009 12:37 pm; edited 1 time in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Tue Jun 30, 2009 6:19 pm

bersambung....kitorang sampai Kangar lebih kurang jam 8.45pagi dan terus bersarapan di kedai kampung tepi jalan...best..nasi lemak paling best yg mmg x dapat di KL dan roti canai yg sungguh lembut...mucup sibuk nak bawak balik...hehehehe...

nie sekitar gambar hotel tempat kami menginap dan bandar Kangar :







hotel yg kitorang menginap ni namanya 'Hotel Seri Garden'....aku..mucup...fadhil n bug...dok satu bilik besar...ada 2 katil kelamin...aku dgn bug..mucup dgn fadhil...ehem...ehem...ekekeke..frog lak bilik asing sbb dia presiden HRC kan...ekekekeke...

selepas check-in dan berehat..jam 10.30pg kitorang keluar dgn agenda program tersendiri....kitorang akan ke Pasar Sehari Wang Kelian....dimana pertembungan budaya jual beli Thai dan Malaysia...2 hari jer seminggu pasal ini dibuka...mcm2 yg dijual...nak masuk Thai x payah guna passport..nie la masanya....

bug x join kitorang sbb dia tak sihat....keadaan luka di kaki beliau akibat eksiden aritu agak parah dan beliau berehat di bilik jer....siap ada massage kot...hehehehe

berikut ada sedikit gambar :



jarak dari Kangar ke Wang Kelian lebih kurang 45km....dan mengambil masa selama 1/2 jam untuk sampai...keadaan jalan mmg baik dan berliku2...







kitorang sempat bergambar ramai2 sebelum masuk ke Thai...







kalau korang nak tau...skrg nie musim buah durian kat utara Perlis n selatan Thai...mmg murah..kitorang lepas je masuk Wang Kelian...terus akak Thai tu pelawa makan buah durian kampung...mmg best...12 biji RM10 jerk..ok aarrr...KL x dapat..





gambar berikut sekitar pekan hari di Wang Kelian....

















eheheheh..bawah nie plak gambo aku semasa kat sana... :










hehehe...sapa terrer baca nie..? ekekekek...puisi utk penduduk Thai




ok...selepas abis pusing kat Wang Kelian...kami semua meneruskan penerokaan negeri Perlis...kami menuju ke Kawasan Rekreasi Gua Kelam....tgk gua...kesan perlombongan...dan berjalan melalui gua di atas pelantar yg disediakan khas....mmg best...sapa yg gayat x yah nak mimpi la nak naik ke pelantar pejalan kaki nie...

gambar akan menyusul kemudian...tungguuu...

bersambung...

-daeim-


Last edited by daeim on Wed Jul 01, 2009 1:50 pm; edited 2 times in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Tue Jun 30, 2009 6:19 pm

OK...selepas abis pusing kat Wang Kelian..kami semua ke Kawasan Rekreasi Gua Kelam...nie ada sedikit gambar semasa di sana :



pintu masuk gua...kena bayar RM1 utk dewasa dan kanak2 bawah 12 tahun...FREE...tiket ini utk kos selenggara dan kebersihan dlm dan sekitar kawasan Gua Kelam





tgh memakirkan kuda2...hehehe...






sekitar gambar didalam gua.... :
























dah abis jalan sampai ujung...ada plak tempat rehat2 mcm dlm gambar di bawah :









nie dia penunggu gua dan penunggu libas...ekekekke...ada rupa tak..?




kenangan di Gua Kelam....



selepas abiskan masa di Gua Kelam...kami meneruskan perjalanan ke Padang Besar...diman terdapat Arked Niaga Padang Besar...barang2 murah dari Malaysia dan Thailand...boleh beli bawak balik ke anak bini..heheheh...

gambo akan menyusul....tungguuu...

bersambung

-daeim-


Last edited by daeim on Wed Jul 01, 2009 2:16 pm; edited 1 time in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Tue Jun 30, 2009 6:20 pm

kami semua sampai di Arked Niaga Padang Besar....terus ke gerai utk menjamu selera dulu...sebelum membeli dan blah...makan sup perut...tomyam....air kelapa...pulut mangga...iskhh..mcm2 lagi arrr...gambo nak share dgn korang di bawah nie....

sblm sampai ke Padang Besar....kami terlah berhenti di sebuah wokshop moto...mucup nak 'tegang'kan rantai motosikal beliau...hehehe...







....hmmm..nak dijadikan cite...tgh kitorang sedap2 lepak makan n minum...tiba2 ada 'seekor kuda putih' dgn lajunya meluru masuk ke kawasan parking moto...dan tgk mcm pelik jer...mcm org nak curi moto....pusing2 dua kali...dia pun stop kat moto mucup n frog...tgk2...pastu dia keluarkan buku saman...apa lagi...frog ngan mucup kena saman...

nak tau saman apa..? hmmm...kesalahannya...TINGGAL TANPA DI KUNCI....hehehehe...rajin toi dia wat spot-check





so..kalau korang g Padang Besar / Perlis nie...hati2 laa...kunci tengkuk moto tu utk mengelakkan di saman...OK? ini di sebabkan kejadian curi motosikal di sini terlampau tinggi...bkn ada mat2 rempit pun....depa curi motosikal then hantar ke Thai / Siam utk dijadikan spare part....

ni le gerai yg kitorang lepak minum n makan tuh...



bangunan yg beratap biru tu la Arked Niaga Padang Besar...x sempat nak amik gambo keadaan dlm arked tersebut...sbb 'sibuk' sgt shopping..hehehehe



pas abis pusing2 kat Padang Besar..kitorang bergerak pulang ke Kangar dan sempat singgah ke Ladang Penternakan Burung Unta...atau lebih dikenali sebagai Ostrich





kat tempat Ostrich nie..kitorang leh bagi dia mkn....penjaga di situ ada menjual kangkong utk pengunjung beri makan pada Ostrich tersebut...RM1 jer satu ikat





selepas itu kami pun pulang ke hotel di Kangar utk agenda malam lak....kami bercadang utk makan malam di Kuala Perlis...apa lagi...seafood laaa..ikan bakar...

gambar dan laporannya...tunggguuu....

bersambung...

-daeim-


Last edited by daeim on Wed Jul 01, 2009 4:41 pm; edited 1 time in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Tue Jun 30, 2009 6:20 pm

mlm tu kami pergi makan ikan bakar dan seafood di Kuala Perlis...jarak dari Kangar lebih kurang 8km...berikut ada sedikit gambar utk dikongsi bersama :

nie gambar bandar Kangar pd waktu malam...lengang jerk....





hmmm...x byk gambar di ambil masa makan malam di Kuala Perlis...

sotong goreng tepung...sekilo..heheheh




ketam bunga masak cili 8 ekor..




ikan gerut gerut 2 ekor...sedap isi ikan nie...di bakar





iskhhh..iskhhh..mcm x pernah makan ikan bakar je bug nie...ekekekeke...jgn marah bug

ada lagi lauk mlm tu...kepah masak sweet sour...sayur campur...hehehe..dah abis makan..nie lak gambo nyer..







pas abis makan...kitorang balik ke hotel utk agenda seterusnya...TIDUR!!! rehatkan badan sbb sok nak travel balik lak...so..sempat gak la posing kat taman sebelah medan ikan bakar nie



pastu kitorang ride balik ke hotel...and TIDURRRRRRRR...

lagi laporan akan menyusul...tunggguuuu....

bersambung...

-daeim-


Last edited by daeim on Thu Jul 02, 2009 10:45 am; edited 1 time in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  Mucup on Wed Jul 01, 2009 10:29 am

salam sejahtera dan selamat pagi kepada kekawan semua,sori ah report ride lambat sikit dapat di kuarkan,atas sebab penapisan gambar,emmm..aku mulakan report dr aku ar,cam biasa dr petang hari jumaat tur aku dah bersiap2 untuk membuat persiapan terakhir sebelum menuju ke destinasi,tepat jam 8.30 malam aku menghidupakn jentera aku apa lagi V500,bergegar depan umah oleh bunyiannya yg besttt,panas kan enjin selama 10 minit aku pun terus memecut kuar menghala ke RR sg buluh,sampai sana sana lebih kurang jam 9 malam,cam biasa ah HRC yg terkenal dgn ketidak tepatan masanya ehehhee..aku ada lah org yg mula2 sekali sampai,dalam sepuluh minit kemudian mr bug muncul dgn jentera merahnya.Kami berdua duduk minum2 sambil menunggu ahli majlis yg lain.setengah jam kemudian ketibaan saudara daeim dgn jentera kawasaki merahnya yg gah di atas jalan.selang 15 minit satu lagi ahli bikers muncul,saudara fadhil dgn jentera berkapasti 125 nya.Tepat jam 10 saudara presiden muncul dan kami tidak membuang masa lama,habis rokok sebatang kami mula bertolak ke utara sana..sanaaa...tgu report seterusnya....gambar yg pertama..




Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  Mucup on Wed Jul 01, 2009 10:48 am

saudara bug


saudara Mucup




Bug and the geng

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Wed Jul 01, 2009 2:19 pm

Sambungan...selepas kitorang sume balik ke hotel...kitorang pun terus tidooooo...kan mucup kan..? ekekekek...

Ahad tu pepagi kitorang check-out hotel n siap2 nak balik...sekali perasan yg moto aku xde...dah kena curi...so...g la balai wat report n aku pun tumpangkan beg pada moto mucup dan tumpangkan diri aku sendiri kat moto bug..so...lewat gak la kitorang gerak balik...

mucup perasan yg rantai dia ada problem...so...kitorang exit kat tol Alor Star dan pergi cari kedai yg ada spare-part rantai n sprocket moto tu...



ni la nama kedai yg buat moto mucup tu...tokey nie pun kaki ride gak...siap sembang2 dgn kitorang lagi...dia selalu ride ke luar negara..sewa moto kat sana...



jejaka2 hensem sempat lagi bergambo depan kedai moto nie...heheeh..



pastu kitorang terus gerak balik KL...akibat panas melampau di atas highway...lagi 5km sebelum tol Sungai Dua...tayar bug plak meletup...hehehe...nasib baik kami xde apa2..kalau lah terjatuh kat atas highway tu...hmmm..ntahlah..balik KL dlm kotak laaa jawapnya





sian bug..kena joget jap atas moto dia...anyway THANK YOU bug sbb tumpangkan aku dari Kangar sampai Sg Dua...jauh gak tu

ni gambar mucup n fadhil...frog x sempat aku nak snap..laju sgt..hehehehe





pas abis tukar tiub tayar bug..kami pekena char kuey teow Sungai Dua plak...pastu baru gerak balik ke KL...

sampai di Simpang Pulai...antu soh kitorang exit sbb azie ngajak g umahnya utk makan malam..iskhh..susah2 jer...so..kitorang pun singgah la ke umah azie di Simpang Pulai

















selepas menjamu selera...kami pun bergerak dan terus tanpa henti ke KL...stop jap kat RnR Sungai Buloh bagi memberi penghormatan terakhir sesama sendiri sebelum berpisah...hehehehe

apa2 pun ride nie mg paling best aku rasa...HRC tetap HRC gak...hehehe

-daeim-


Last edited by daeim on Fri Jul 03, 2009 5:57 pm; edited 1 time in total

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  antu_ride on Wed Jul 01, 2009 3:36 pm

lagi bang mucup...masuk lg abg mucup.....ekekkeke...best ooo...macam buku sejarah panglima plak....ekekkeke

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Thu Jul 02, 2009 7:19 pm

mucup dah abis upload ke gambo...? bug n frog apa cite..? x siap2 lagi ke menapis gambo..heheheheh

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  mabukrider on Thu Jul 02, 2009 8:14 pm

report polis x masuk kan sX ke heheheeh

mabukrider
Otai HardCoreRiderz
Otai HardCoreRiderz

Number of posts : 1985
Age : 41
Location : temerloh
Job/hobbies : mabuk teh
Registration date : 2009-04-29

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Sat Jul 04, 2009 11:59 am

x scan la plak....opis nie xde scanner...ekekeke...

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  azie on Sat Jul 04, 2009 3:45 pm

TAHNIAH dan terima kasih kepada semua yang sudi datang ke rumah azie..

**masak cincai ajer... flower

lain kali boleh singgah umah azie kalau u all ada ride ke utara..

flower flower

azie
LadyBikerz
LadyBikerz

Number of posts : 432
Age : 35
Location : Ipoh mali tarak sombong....
Job/hobbies : Ride...dan apa2 je lah yang best...
Registration date : 2009-05-12

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  daeim on Mon Jul 06, 2009 12:16 pm

TERIMA KASIH banyak2 la azie oiii sbb masakkan dinner utk kitorang....lauk yg sedap walaupun simple...insyallah, next ride ke utara..bleh arr singgah umah azie dimasukkan dlm agenda ride...amacam..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Projek RUTH.

Post  Sponsored content Today at 6:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum