Report Ride Raya Cina...

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 9:26 am

Salam kekawan semua,di sini saya ingin membuat sedikit report mengenai ride raya cina yg telah berjaya dengan jayanya,ok...pada hari khamis kita org seramai 4 org bikers telah memulakan ride,di antaranya yg mengikuti ride kali ini adalah saudara antu,katok,ufo dan saya sendiri,(saudara mat daeim telah menarik diri di saat akhir,kerana tidak dapat kebenaran dr abgnya ehehhe..jgn marah )kita org flag off kat restoran Steven corner kul 11 am,permulaan konvoi bergerak dari saitu lebih kurang kul 11.30.perjalanan lancar tetapi agak perlahan kerna terlalu banyakbanyak kenderaan menghala ke pantai timur sempena dengan cuti perayaan tahun baru cina. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  daeim on Mon Feb 11, 2008 10:16 am

lorr...nie report ke summary report..?? oits..katok ade ikut sekali ker..? hmmm...aku nak jumpa sgt dgn die nie...sepit dah nie...die lak x muncul2...hmmm

-daeim-

p/s : katok..kalau baca msg nie, ko tlg call aku bleh? TQ

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 10:30 am

sama ah tu mat daeim,kapla aku masih pening so xleh nak menulis mana sangat pagi ni,tu mukadimmah je..ko org nak tgk gambar tak..sat ehhh nak download.. Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 11:37 am

ni dia sedikit gambar ride raya cina..


Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 11:43 am

sambung lagi..
perhentian pertama ride kita org ialah di hentian R&R Temerloh,selepas selesai makan,minum,solat,konvoi meneruskan perjalanan ke kuantan seperti yang di rancang,sampai di kuantan sekitar jam 5 petang.peserta konvoi terus menghala ker pantai teluk cempedak untuk melepaskan haus dan penat menunggang,rilex bersantai sambil layan keropok lekor,selepas selesai minum kat telok cempedak kita bergerak ke gerai mee curry untuk melibas mee kari yg paling sedap di kuantan bab kata antu,so kita org dengan berseleranya melibas mee kari sambil berbincang untuk penginapan pada waktu malamnya... setelah kata sepakat telah di persetujui,kita org cadangkan bermalam di cerating,terus shoot ke cerating,sampai sana agak malam dan terus melilau mencari rumah rehat,tapi malang kepada kami,kerana semua umah rehat telah penuh di tempah oleh org lain ehehhe.dalam kegelapan malam itu ufo telah bg cadangan untuk bermalam di kemamam..... Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 11:46 am


url=https://servimg.com/image_preview.php?i=105&u=11599137][/url]

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 11:57 am

konvoi kita meneruskan ride ke kemaman mencari bilik untuk berehat dan melelapkan mata,sampai sempadan kemaman...satu sekatan jalan oleh polis di raja malaysia,huhhh..aku dah mula berdebar,al maklum ah kuda aku dah tamat tepoh sah untuk lalu atas jalan raya,marshall konvoi kita org hari tu di kepalai oleh antu,dia dgn selamba merempuh sekatan jalan dan kita org semua follow je dia,selamattt...aku rasa antu lagi kecut perut dgn sekatan tur..lesen mampus rotex mampus ehehhehe..sampai di kemaman kita tterus mencari bilik,tapi hampa juga semua bilik penginapan telah habis di tempah....kita org duduk berbincang dan kata sepakat telah di buat,patah balik semula ke kuantan,bab kata antu di sana banyak umah urut eh umah tumpangan...ufo buat kejutan dia terus balik kg dia,katanya penat nak patah balik dah, hanya tinggal bertiga berpatah balik ke kuantan.....sambil nak menghala ke kuanatan kami mencari juga chalet di pantai balok,pantai batu hitam,tapi semua penuh,terus menghala ke kuantan....sampai di kuantan kami berpusing2 mencari hotel,pertama sekali mencari di hotel sri malaysia,penuh,hotel vistana penuh,pusing lagi last sekali jumpa la hotel budget hotel sri makmur,dekat lorong kunyit...banyak.....tapi kita org tgk je ah.bermalam ah kami di hotel budget berharga RM 40 satu malam..... Laughing Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 12:00 pm




Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Mon Feb 11, 2008 3:40 pm

gambar tersebut adalah pemandangan pantai teluk cempedak,saper2 nak gi santai sana sila lah yer.. Very Happy Very Happy


Last edited by on Tue Feb 12, 2008 9:54 am; edited 1 time in total

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  antu_ride on Mon Feb 11, 2008 10:38 pm

Mucup wrote:tu gambar di adalah pemandangan pantai teluk cempedak,saper2 nak gi santai sana sila lah yer.. Very Happy Very Happy

best sungguh report ride mu mucup....tahniah n tq very much...ikan puyu pat samah...

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 9:34 am




ini lah antara peserta konvoi yang bermalam di hotel sri intan,masing2 keletihan dan kepenatan selepas selesai melepaskan tanggungjawab dan ..... mereka,bunyi bom pon mereke berdua dah tidak sedar lagi.

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 9:39 am

sambungan report...
setelah selesai check in,saudara antu dan frog telah turun ker bawah mencari barang2 keperluan,pada malam itu juga kami semua tidak tidur,hanya duduk berehat dan bersembang,macam2 cerita yajg keluar sehingga pagi masih belom habis juga ceritanya,pukol 8 am hari jumaat baru kami bertiga lena di ulit mimpi,kol 10.30 aku bangun dan mandi seterusnya bersiap untuk terus ride ke terengganu seorang diri,saudara antu dan katak berpatah balik semula ke kuala lumpur di atas sebab-sebab yang tidak dapat di elakkan,maka tinggal lah aku bersama saudara ufo sahaja yang meneruskan ride ke utara....



Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 9:53 am

hari sabtu pagi kami berdua jam 10 am mula bertolak ker kelantan,melalui jalan bandaran,sampai di kelantan sekitar jam 12.30 tgh,berenti makan di pasir puteh,selesai makan,isi minyak kami meneruskan lagi ride ke utara,kami berdua tidak masuk ke bandar kota baharu,hanya melalui siring negeri kelantan sahaja untuk meneruskan ride ker kedah melalui lebuhraya timur selatan,melalui machang - jeli - gerik - baling -terus ke butterworth,mengambil masa selama 6 jam sahaja,ride perlahan-lahan,kami banyak berhenti makan dan minum sambil bersantai-santai,kira layan korner juga ah kat lebuh raya timur barat,pemandangan sungguh indah takkala melalui lebuh raya,berhenti kat R&R titiwangsa,cuaca sejuk dan nyaman,minum makan pastu ride lagi terus ke penang,sampai di penang kami berdua di sambut oleh member penang,dan terus mencari hotel sri malaysia untuk bermalam dan melepaskan keletihan.semasa melaui negeri terengganu dan kelantan banyak bendera-bendera parti poitik telah di pasang,suasana seolah-olah macam pilihyanraya sudah berjalan.






Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 9:59 am

Sabtu malam minggu kami berdua pusing-pusing dan ronda pulau pinang di temani member baru kat penang,pergi makan ikan bakar,sotong goreng dan macam-macam lagi hidangan yang lazat,sungguh berselera kami makan,setelah penat berjalan-jalan kami pulang ke hotel untuk berehat dan tidur untuk meneruskan ride keesokkan hari nya.



Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 10:03 am

gambar-gambar yang sempat di ambil,maklum ah ride berdua saja,maka lepas gambar aku,gambar ufo jer lah yang ada ehehehhe...





Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 10:06 am

cuba korang agak,apa yg ufo nak buat tur...ehehhee..


Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 10:09 am

dan gambar lagi...


Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  daeim on Tue Feb 12, 2008 11:31 am

wahhhh...tangkap layan jugak baca report ride nie..iskhh..xleh jadi nie..kene ikut jugak next time..tapi..korang bleh ke follow aku moto kecik nie..??

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 12:04 pm

Lupa nak report,sampai saja di hotel sri malaysia pulau pinang,motor ufo telah pancit,nasib agak menyebelahi kami kerana motornya pancit setelah kami sampai di hotel sri malaysia.seterusnya pagi ahad kami mencari kedai motor yang beroperasi,maklum saja ah tempat org,mana lah kami tahu,puas usha dan mencari akhir nya bertemu lah kami kedai yang sanggup membaiki kerosakan,setelah selesai semuanya..oh lupa bayaran yang dikenakan hanya lah RM 30 sahaja,sungguh murah,kira orang penang ini baik juga lah yer,seterusnya kami pergi makan dan balik semula ke hotel untuk check out sekitar jam 2 petang.




Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 12:11 pm

gambar sekitar hotel sri malaysia....



Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  daeim on Tue Feb 12, 2008 1:27 pm

hehehe..satu bilik n sekatil ker..? seksi la plakkk...wakakaka..

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Tue Feb 12, 2008 2:38 pm

mana ada satu katil bro,dua katil ah,tu gambar satu katil satu org maaa..aku dua org juga satu katil,tapi bukan dengan ufo la ehehehee..anak cina makan pengat maa... Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  antu_ride on Tue Feb 12, 2008 4:55 pm

Mucup wrote:mana ada satu katil bro,dua katil ah,tu gambar satu katil satu org maaa..aku dua org juga satu katil,tapi bukan dengan ufo la ehehehee..anak cina makan pengat maa... Very Happy Very Happy

tau doh.....jelesnya aku....

antu_ride
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3194
Age : 41
Location : ampang
Job/hobbies : ride n ride
Registration date : 2008-01-09

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  daeim on Tue Feb 12, 2008 5:27 pm

hehehe...mkn pengat yerr..basuh ke tidak 'kerang' dlm pengat tuh..?

-daeim-

daeim
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 4005
Age : 51
Location : Melaka
Job/hobbies : Kerani
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Mucup on Wed Feb 13, 2008 7:58 am

lupa nak basuh dah,biasa ah kerang freshhh mana perlu di basuh,kan hilang zatnya ehehhee..mu mat daeim buat x tahu lak cehhhh...ekekee Very Happy Very Happy

Mucup
Otai HRC
Otai HRC

Number of posts : 3097
Age : 41
Location : Putrajaya
Job/hobbies : cabut mucup
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Report Ride Raya Cina...

Post  Sponsored content Today at 12:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum